Menu
Contact met Henri

Nieuws

Henri's Terugkooktheater op de Horecava

Wie op de Foodinspiration Day in het Evoluon was, heeft er al kennis mee gemaakt: Henri's Terugkooktheater. Een aantal mensen kregen hun persoonlijke gerecht op het podium, anderen in het terugkookatelier. Als u wilt ontdekken wat úw persoonlijke gerecht is, krijgt u nu ook de kans: in januari reist het Terugkooktheater naar De Horecava!

Wat voor kleurtype bent u? Wordt u vrolijk van tikka masala of voelt u zich aangesterkt door een stevige boeuf bourguignon?

U bent van harte uitgenodigd in ons Terugkook Theater op de Horecava!

Uitgangspunt voor deze inspirerende belevenis is het kleuren-kookboek van Anneke Coopman. Zij beschrijft in haar boek hoe het eten van kleuren je leven kan beïnvloeden, maar ook dat sommige kleuren ‘eten’ bij je passen. Zo eten vrolijke mensen graag oranje gerechten. En houden zelfverzekerde mensen vaak van een dikke biefstuk. Niet alle gerechten ‘zijn’ overigens ook de kleur die ze zelf hebben. Zo is koriander bijvoorbeeld een ‘blauw’ kruid.
 
Els van Olphen heeft dit gegeven samen met Imke van Dillen van Orgidee – Levenementen met een hart uitgewerkt naar het "Terugkook Theater".
 
Op de Foodinspiration Day gebeurde dit in het groot. Op het podium werden uit de zaal van 450 mensen twee vrijwilligers gevraagd, die door Imke werden geïnterviewd. Els maakte aantekeningen en maakte een beeld van wat voor persoon deze personen waren, en wat voor kleurtype. Ze maakte voor hen een persoonlijk gerecht, waarin die persoonlijkheid naar voren kwam. Op het podium kregen de mensen hun persoonlijk terugkookgerecht voorgeschoteld, begeleid door de bezielende uitleg van Els. Elk deel van het gerecht staat ergens voor: van het servies tot het takje kruid. De mensen waren zichtbaar ontroerd toen zij dit mooie, eetbare kado kregen van Els.
 
Omdat er maar twee mensen op het podium een terugkookgerecht kregen, en het Terugkookatelier in het Evoluon constant vol was, is het Terugkooktheater nu ook op de Horecava én bij Henri in Drunen.
 
U vult een klein testje in om uw kleurtype te bepalen. Aan de hand van de uitslag krijgt u een bijpassend gerecht. En andersom: als u bijvoorbeeld energie nodig heeft, kiest u een ‘rood’ gerecht. 
 
U vindt ons in hal 11, standnummer 60. Vlakbij de Markt.
 
Bent u geinteresseerd in de Terugkook-proeverijen bij Henri? Klik dan hier.
 
Allergenen in Foodservice
U heeft er vast van gehoord. Vanaf 13 december 2014 moet u beschikken over allergeneninformatie, en deze kunnen geven aan uw gasten. Wat wordt er straks van u verwacht? We zetten het voor u op een rijtje.
 
Lees verder

Demi glace Michelin style
Het laatste gerecht waar sterrenchef Gianfranco Chiarini mee aan de slag is gegaan, is de demi glace. Een prachtige basis voor diverse sauzen en jus. Hij koos ervoor om het product geconcentreerd te laten zien, en daarnaast de tot jus verdunde variant te gebruiken.
Lees verder

Steun Team Henri voor Alpe d'HuZes
Vorig jaar nam Ad van Olphen, onze directeur, deel aan de Alpe d’HuZes. Hij verloor vrienden en familie aan kanker, en besloot voor hen de Alpe d’Huez te trotseren. Om hen te herdenken en te eren, en daarnaast geld op te halen ten behoeve van het KWF. Ons bedrijf steunde zijn prestatie door op en onder de berg te helpen met de catering: zowel met een team van 5 man als met héél veel heerlijks om de sporters en hun supporters te voeden en hen letterlijk energie te geven.
Lees verder

Aspergeproeverij
Wij kijken ze bijna de grond uit. Met het prachtige weer van vorige week hebben we zin in asperges! We willen u graag inspireren met tips en recepten. Dat doen we met een speciale Aspergeproeverij, hier in Drunen, op een steenworp van de aspergebedden. Wilt u erbij zijn?
Lees verder

Buffetcd - korte enquête
Een aantal jaar geleden maakten wij een overzichtelijk calculatieprogramma waarmee u in een handomdraai buffetten calculeert: de buffetcd was geboren. Maar aangezien deze buffetcd ook ouder wordt, is hij toe aan een update. Daarom doen wij nu een onderzoek naar uw wensen. Vult u voor ons even de enquête in? Het kost u maximaal 2 minuten.
 
 
Lees verder