Menu
Contact met Henri

Nieuws

Fricassée van Kemper maïskip

Een klassiek gerecht waar we met recht trots op zijn. Een romige fricassée van langzaam gegaarde vrije uitloop maïs-scharrelkip van Herman Kemper. Met champignons en shii-take van de Drunense duinboeren.

Fricassée van Kemper kip
Klassiek gerecht van langzaam gegaarde vrije uitloop Kemper maïs-scharrelkip met champignons en shii-take van de Drunense duinboeren. Klik hier voor een recept.
Verpakking 900 g.
Adviesprijs € 9,97

In dit overzicht ziet u waar u ons tegenkomt dit najaar. Daar serveren we de fricassée van Kemper Kip, zodat u kunt proeven!

 

Kwaliteit die je proeft
Begin jaren '90 ging Herman Kemper in het buurtschap IJzevoorde in de Achterhoek aan de slag met een 'ouderwetse' kip. Zijn ideaal: samen met kleinschalige boeren de consument weer te laten genieten van de smaakvolle, stevige kip van weleer. Een ambachtelijk puur-natuurproduct. Momenteel maakt Herman Kemper de Kemper Maïs- Scharrelkip, het biologisch Kemper Landhoen en het Kemper Parelhoen. Stuk voor stuk natuurlijke producten met stevig vlees en méér smaak. Aldus Herman: "Goed voor de beleving die vroeger zo gewoon was. Steeds meer consumenten vragen ernaar. Kwaliteit die je proeft."
 
 
Lekker scharrelen
Bij Herman Kemper is kwaliteit primair gekoppeld aan kleinschaligheid en beheersbaarheid. Het diervriendelijke motto van Herman spreekt voor zich: "Liever 100 boeren met 1.000 dieren, dan 10 met 10.000". Herman Kemper werkt hiervoor samen met 'zijn' boeren. De kippen worden gehouden bij ambachtelijke pluimveehouders in de Achterhoek. Naast royale vierkante meters met houtkrullen of stro als strooisel, heeft de huisvesting prettig veel lichtinval. En de kippen kunnen buiten op het land of in de hof bij de boerderij rondscharrelen in het gras of onder struiken en bomen.
 
 
Slow food

In de Fricassée van Henri is de heerlijk malse Kemper maïs-scharrelkip verwerkt. Het vlees wordt langzaam gegaard, waardoor de smaak perfect tot z'n recht komt. Slow food dus, en dat geldt ook voor de groeisnelheid van dit originele scharrelras. De groeiperiode duurt zo'n drie weken langer dan normaal. Rust vóór de slacht en een lage bandsnelheid, staan borg voor een stressvrije situatie. Deze werkwijze en de natuurlijke leefomstandigheden waarin niets wordt geforceerd, optimaliseert tevens de uiteindelijke grote malsheid van het vlees.
 
 
Twee sterren
Door de goede leefomstandigheden heeft de Maïs-scharrel kip twee 'Beter Leven' sterren van de Dierenbescherming gekregen.
Meer info? Kijk op www.kemperkip.com

Nieuw! Download de zomerprijslijst!
De zon schijnt en de lang verwachte asperges zijn er weer! De stamppotten en de erwtensoep moeten dus plaats maken. Tijd voor de nieuwe Zomer Menukaart! Download hier vast de nieuwe prijslijst, die ingaat per 10-4. Wat zijn de nieuwe gerechten op de kaart...? Een tipje van de sluier: een pittige Thaise rode viscurry, twee hippe veggie curries en natuurlijk de oesterzwamsoep!
Lees verder

Vacatures
We hebben volop vacatures! Check ze hier!
Lees verder

De Reis naar de Geluksfabriek
Onze reis naar zelfsturendheid in beeld. Bij een reis gaat het niet alleen om het einddoel, maar vooral ook om de weg er naar toe, die we met z'n allen begaan zijn. Kijk je met ons mee?
Lees verder

Horecava gemist?
Van 9 tot en met 12 januari stonden we op de Horecava. We introduceerden er de oesterzwamsoep, waarop we heel veel goede reacties hebben ontvangen. Niet geweest maar toch een kijkje nemen?
Lees verder

STOOF
Henri bracht een nieuw concept op de Horecava: stoof. Stoere, voedzame stoverijen. Samen delen: sharing is caring. Genieten van slow food. Langzaam gegaard in onze keuken, zodat u meer tijd overhoudt in uw eigen keuken.
Lees verder