Menu
Contact met Henri

Nieuws

Fricassée van Kemper maïskip

Een klassiek gerecht waar we met recht trots op zijn. Een romige fricassée van langzaam gegaarde vrije uitloop maïs-scharrelkip van Herman Kemper. Met champignons en shii-take van de Drunense duinboeren.

Fricassée van Kemper kip
Klassiek gerecht van langzaam gegaarde vrije uitloop Kemper maïs-scharrelkip met champignons en shii-take van de Drunense duinboeren. Klik hier voor een recept.
Verpakking 900 g.
Adviesprijs € 9,97

In dit overzicht ziet u waar u ons tegenkomt dit najaar. Daar serveren we de fricassée van Kemper Kip, zodat u kunt proeven!

 

Kwaliteit die je proeft
Begin jaren '90 ging Herman Kemper in het buurtschap IJzevoorde in de Achterhoek aan de slag met een 'ouderwetse' kip. Zijn ideaal: samen met kleinschalige boeren de consument weer te laten genieten van de smaakvolle, stevige kip van weleer. Een ambachtelijk puur-natuurproduct. Momenteel maakt Herman Kemper de Kemper Maïs- Scharrelkip, het biologisch Kemper Landhoen en het Kemper Parelhoen. Stuk voor stuk natuurlijke producten met stevig vlees en méér smaak. Aldus Herman: "Goed voor de beleving die vroeger zo gewoon was. Steeds meer consumenten vragen ernaar. Kwaliteit die je proeft."
 
 
Lekker scharrelen
Bij Herman Kemper is kwaliteit primair gekoppeld aan kleinschaligheid en beheersbaarheid. Het diervriendelijke motto van Herman spreekt voor zich: "Liever 100 boeren met 1.000 dieren, dan 10 met 10.000". Herman Kemper werkt hiervoor samen met 'zijn' boeren. De kippen worden gehouden bij ambachtelijke pluimveehouders in de Achterhoek. Naast royale vierkante meters met houtkrullen of stro als strooisel, heeft de huisvesting prettig veel lichtinval. En de kippen kunnen buiten op het land of in de hof bij de boerderij rondscharrelen in het gras of onder struiken en bomen.
 
 
Slow food

In de Fricassée van Henri is de heerlijk malse Kemper maïs-scharrelkip verwerkt. Het vlees wordt langzaam gegaard, waardoor de smaak perfect tot z'n recht komt. Slow food dus, en dat geldt ook voor de groeisnelheid van dit originele scharrelras. De groeiperiode duurt zo'n drie weken langer dan normaal. Rust vóór de slacht en een lage bandsnelheid, staan borg voor een stressvrije situatie. Deze werkwijze en de natuurlijke leefomstandigheden waarin niets wordt geforceerd, optimaliseert tevens de uiteindelijke grote malsheid van het vlees.
 
 
Twee sterren
Door de goede leefomstandigheden heeft de Maïs-scharrel kip twee 'Beter Leven' sterren van de Dierenbescherming gekregen.
Meer info? Kijk op www.kemperkip.com

Er is weer aspergesoep!
Wij maken onze aspergesoep alleen maar met verse, witte asperges van de koude grond. En ze moeten ook nog eens Brabants zijn. Vorige week werd het seizoen geopend en konden we hem ein-de-lijk maken! Maar liefst 227 kilo asperges gingen bij ons de ketel in. De soep is -vanaf vandaag- dan ook officieel te bestellen bij je groothandel.
Lees verder

Fingerfood Recepten
Op de horecava serveerden we iets anders dan anders: een proeverij van fingerlicking fingerfood. Smakelijke kleine gerechtjes: u kunt ze serveren als party- of borrelhapje, als amuse of samen als sharingmenu. 
Lees verder voor de (gemakkelijke) recepten!

Nieuw! Sugo Melanzane
Nieuw - de sugo melanzane: een nieuwe, pure pastasaus! Vegetarisch en rijk gevuld met maar liefst 92% groenten: tomaten, ui en artisjok. En natuurlijk gestoofde aubergine: melanzane in het Italiaans. Gecombineerd met pasta serveert u gemakkelijk een verantwoord lekkere maaltijd. Ook lekker bij een vleesgerecht of bij een basis risotto. De sugo melanzane is super veelzijdig!
Lees verder

Nu: Wildseizoen
Het wildseizoen is al weer een tijdje geleden geopend. Heeft u een speciale wildkaart? Of zet u wildgerechten op uw Kerstmenu? Het is altijd een geslaagde actie met onze drie culinaire wildgerechten. 
Lees verder

Nieuw! Risotto Milanese
Een klassieker uit de Italiaanse keuken. Een mooie basis risotto met witte wijn, roomboter, kaas en saffraan. Een prachtig gerecht naast een mooi gestoofde ossobuco, maar ook te gebruiken als basis voor creativiteit.
Lees verder