Menu
Contact met Henri

Nieuws

Fricassée van Kemper maïskip

Een klassiek gerecht waar we met recht trots op zijn. Een romige fricassée van langzaam gegaarde vrije uitloop maïs-scharrelkip van Herman Kemper. Met champignons en shii-take van de Drunense duinboeren.

Fricassée van Kemper kip
Klassiek gerecht van langzaam gegaarde vrije uitloop Kemper maïs-scharrelkip met champignons en shii-take van de Drunense duinboeren. Klik hier voor een recept.
Verpakking 900 g.
Adviesprijs € 9,97

In dit overzicht ziet u waar u ons tegenkomt dit najaar. Daar serveren we de fricassée van Kemper Kip, zodat u kunt proeven!

 

Kwaliteit die je proeft
Begin jaren '90 ging Herman Kemper in het buurtschap IJzevoorde in de Achterhoek aan de slag met een 'ouderwetse' kip. Zijn ideaal: samen met kleinschalige boeren de consument weer te laten genieten van de smaakvolle, stevige kip van weleer. Een ambachtelijk puur-natuurproduct. Momenteel maakt Herman Kemper de Kemper Maïs- Scharrelkip, het biologisch Kemper Landhoen en het Kemper Parelhoen. Stuk voor stuk natuurlijke producten met stevig vlees en méér smaak. Aldus Herman: "Goed voor de beleving die vroeger zo gewoon was. Steeds meer consumenten vragen ernaar. Kwaliteit die je proeft."
 
 
Lekker scharrelen
Bij Herman Kemper is kwaliteit primair gekoppeld aan kleinschaligheid en beheersbaarheid. Het diervriendelijke motto van Herman spreekt voor zich: "Liever 100 boeren met 1.000 dieren, dan 10 met 10.000". Herman Kemper werkt hiervoor samen met 'zijn' boeren. De kippen worden gehouden bij ambachtelijke pluimveehouders in de Achterhoek. Naast royale vierkante meters met houtkrullen of stro als strooisel, heeft de huisvesting prettig veel lichtinval. En de kippen kunnen buiten op het land of in de hof bij de boerderij rondscharrelen in het gras of onder struiken en bomen.
 
 
Slow food

In de Fricassée van Henri is de heerlijk malse Kemper maïs-scharrelkip verwerkt. Het vlees wordt langzaam gegaard, waardoor de smaak perfect tot z'n recht komt. Slow food dus, en dat geldt ook voor de groeisnelheid van dit originele scharrelras. De groeiperiode duurt zo'n drie weken langer dan normaal. Rust vóór de slacht en een lage bandsnelheid, staan borg voor een stressvrije situatie. Deze werkwijze en de natuurlijke leefomstandigheden waarin niets wordt geforceerd, optimaliseert tevens de uiteindelijke grote malsheid van het vlees.
 
 
Twee sterren
Door de goede leefomstandigheden heeft de Maïs-scharrel kip twee 'Beter Leven' sterren van de Dierenbescherming gekregen.
Meer info? Kijk op www.kemperkip.com

Nu: Wildseizoen
Het wildseizoen is al weer een tijdje geleden geopend. Heeft u een speciale wildkaart? Of zet u wildgerechten op uw Kerstmenu? Het is altijd een geslaagde actie met onze drie culinaire wildgerechten. 
Lees verder

Download & print het Kerstmenu
Dat is handig! Download het Kerstmenu, print het en klaar! Wilt u aanpassingen maken? Neem contact met ons op - dan passen we het voor u aan!
Lees verder

No waste Kerstomatensoep
Hij is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens puur natuur en vers bereid. Van overgebleven tomaten: kerstomaten van kwaliteitskweker Looije, die anders weggegooid zouden worden. Wij maken er een fantastische soep mee. Heeft u hem geproefd in onze tomatenkas? Puur natuur! 
Check het leuke animatiefilmpje over de 'making of' van de soep!

Nieuw! Zomerstamppot
Nieuw! Een heerlijke stamppot van verse aardappelpuree, doperwten, wortel en prei, op smaak gebracht met mosterd en peterselie. Verder niets – geen smaakversterkers, bindmiddelen of wat dan ook. En ook nog eens glutenvrij en vegetarisch. De kant-en-klare stamppot laat zich goed combineren met vis of asperges. Nu te koop bij uw groothandel.
Lees verder voor leuke recepten

NIEUW! Thaise viscurry & Duurzame vis
Nieuw en kant-en-klaar: 100% natuurlijke, culinaire Thaise viscurry. Zalm, panga en roodbaars in een pittige rode currysaus met aardappel, taugé, Thaise basilicum en peultjes. De duurzame vis uit de curry komt van partner Jan van As. Net als alle visgerechten van Henri is ook deze viscurry ASC en MSC gecertificeerd.
Lees verder