Menu
Contact met Henri

Nieuws

Wildseizoen van start

Vorige maand werd officieel het wildseizoen geopend. Maar weertechnisch leek het wel zomer. Nu is het moment om wild weer op de kaart te zetten! En dat hoeven geen ingewikkelde gerechten te zijn. Doe wat inspiratie op met onze recepten!
Henri maakt elk jaar speciaal voor het wildseizoen drie handige basisgerechten waar je alle kanten mee op kunt.
 
Allereerst de wildsoep. Een heerlijk romige soep met haas en hert. Een mooie soep om zo op de kaart te zetten. Desgewenst kan je de soep voorzien van een romige cremelaag, zodat het een cappuccino lijkt. Of schep de soep in ovenvaste soepkommen en leg er een plak bladerdeeg op, met wat rozenmarijn. Even afbakken en je hebt een prachtig resultaat.
 
Een ander prachtig product is de hazenpeper. Al jarenlang traditiegetrouw met het wildseizoen bij Henri op de kaart. Langzaam gestoofd hazenvlees in een saus met rode wijn. Natuurlijk lekker met een taartje van aardappelpuree en rode kool. Of bak koekjes van zuurkool en combineer die met de hazenpeper. Kijk hier voor het recept.
 
Henri's derde seizoensfavoriet is de wildragout. Een mooi romige ragout van haas en hert. Maak bijvoorbeeld een bakje van filodeeg, door de filodeeg af te bakken op een omgekeerd kommetje. Schep hierin de wildragout.
 
Heeft u een leuk recept met een van onze wildgerechten? Twitter (@henribv) of mail uw creatieve idee naar ons en u maakt kans op het hippe kookboek Wild & Gevogelte van kok/foodstylist Claartje Lindhout.
Demi glace Michelin style
Het laatste gerecht waar sterrenchef Gianfranco Chiarini mee aan de slag is gegaan, is de demi glace. Een prachtige basis voor diverse sauzen en jus. Hij koos ervoor om het product geconcentreerd te laten zien, en daarnaast de tot jus verdunde variant te gebruiken.
Lees verder

Steun Team Henri voor Alpe d'HuZes
Vorig jaar nam Ad van Olphen, onze directeur, deel aan de Alpe d’HuZes. Hij verloor vrienden en familie aan kanker, en besloot voor hen de Alpe d’Huez te trotseren. Om hen te herdenken en te eren, en daarnaast geld op te halen ten behoeve van het KWF. Ons bedrijf steunde zijn prestatie door op en onder de berg te helpen met de catering: zowel met een team van 5 man als met héél veel heerlijks om de sporters en hun supporters te voeden en hen letterlijk energie te geven.
Lees verder

Aspergeproeverij
Wij kijken ze bijna de grond uit. Met het prachtige weer van vorige week hebben we zin in asperges! We willen u graag inspireren met tips en recepten. Dat doen we met een speciale Aspergeproeverij, hier in Drunen, op een steenworp van de aspergebedden. Wilt u erbij zijn?
Lees verder

Buffetcd - korte enquête
Een aantal jaar geleden maakten wij een overzichtelijk calculatieprogramma waarmee u in een handomdraai buffetten calculeert: de buffetcd was geboren. Maar aangezien deze buffetcd ook ouder wordt, is hij toe aan een update. Daarom doen wij nu een onderzoek naar uw wensen. Vult u voor ons even de enquête in? Het kost u maximaal 2 minuten.
 
 
Lees verder

Geschnetzeltes in Michelin Style
Kleur! Wat een knaller van een gerecht! Chef Chiarini heeft weer een prachtig gerecht voor ons gecreëerd. Met zoveel kleur moesten we meteen denken aan Carnaval hier. Wat ziet u terug op het bord? Aardappelpuree en geschnetzeltes van Henri, wintertruffel, chips van cassave, paarse tuinkers, borage-cress, druppels van saffraancoulis, tomatencoulis en basilicum coulis. Dit gerecht zelf maken is dus heel goed te doen!
 
Lees verder