Menu
Contact met Henri

Nieuws

Wildseizoen van start

Vorige maand werd officieel het wildseizoen geopend. Maar weertechnisch leek het wel zomer. Nu is het moment om wild weer op de kaart te zetten! En dat hoeven geen ingewikkelde gerechten te zijn. Doe wat inspiratie op met onze recepten!
Henri maakt elk jaar speciaal voor het wildseizoen drie handige basisgerechten waar je alle kanten mee op kunt.
 
Allereerst de wildsoep. Een heerlijk romige soep met haas en hert. Een mooie soep om zo op de kaart te zetten. Desgewenst kan je de soep voorzien van een romige cremelaag, zodat het een cappuccino lijkt. Of schep de soep in ovenvaste soepkommen en leg er een plak bladerdeeg op, met wat rozenmarijn. Even afbakken en je hebt een prachtig resultaat.
 
Een ander prachtig product is de hazenpeper. Al jarenlang traditiegetrouw met het wildseizoen bij Henri op de kaart. Langzaam gestoofd hazenvlees in een saus met rode wijn. Natuurlijk lekker met een taartje van aardappelpuree en rode kool. Of bak koekjes van zuurkool en combineer die met de hazenpeper. Kijk hier voor het recept.
 
Henri's derde seizoensfavoriet is de wildragout. Een mooi romige ragout van haas en hert. Maak bijvoorbeeld een bakje van filodeeg, door de filodeeg af te bakken op een omgekeerd kommetje. Schep hierin de wildragout.
 
Heeft u een leuk recept met een van onze wildgerechten? Twitter (@henribv) of mail uw creatieve idee naar ons en u maakt kans op het hippe kookboek Wild & Gevogelte van kok/foodstylist Claartje Lindhout.
Food Hospitality Business Awards
Twaalf bedrijven zijn genomineerd voor de Food Hospitality Business Awards 2012, een initiatief waarbij ziekenhuizen en zorginstellingen producenten beoordelen op prijs/kwaliteit, klantgerichtheid, innovatie en duurzaamheid. Wij zijn daar één van!
Lees verder

Glutenvrij gemak
Waarschijnlijk hoort u het regelmatig: een gast vraagt naar een glutenvrij gerecht. Een crime in de keuken? Met onze producten hoeft dat helemaal niet! Henri biedt inmiddels namelijk al 67 glutenvrije, kant-en-klare producten.
Lees verder

Henri op de Food Inspiration Days
Aanstaande maandag is het weer zover: de food inspiration days. Ben je er geweest, dan weet je dat dit hét evenement van het jaar is. Wij hebben wat 'cool stuff' voor de bezoekende foodies in petto... wat dat is... blijft nog even geheim. Sterrenchef Gianfranco Chiarini heeft zich in ieder geval volledig uitgeleefd op ons concept. Wat dat concept is, dat gaan we dus niet verklappen.
Lees verder

Nieuwe gerechten deze herfst en winter!
Onze productontwikkeling heeft niet stilgezeten. Dat is mooi, want daardoor hebben we dit seizoen weer een aantal smakelijke nieuwe producten op het menu: de pompoensoep, Surinaamse roti, Marokkaanse kikkererwtensoep, rode wijnsaus en glutenvrije/vegetarische nasi.
Lees verder

De beroemde chef Gianfranco Chiarini bij Henri
Het bruist van de culinaire inspiratie in onze afdeling productontwikkeling. Want met trots kunnen wij melden dat onze afdeling productontwikkeling deze zomer versterkt wordt door de beroemde Italiaanse chef Gianfranco Chiarini. Gedurende 4 maanden zal hij met ons mee in de pannen kijken.
Lees verder