Nieuws

Terrabites Gezonde kroketten van GRO Holland genomineerd
Leuk nieuws van onze klant GRO Holland. TerraBites, de gezonde kroket van duurzame oesterzwammen van GRO Holland is genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2012. Hiermee sleept GRO voor het tweede achtereenvolgende jaar een nominatie in de wacht!
TerraBites is één van de vier genomineerden in de categorie Food & Beverage. Op maandag 9 januari 2012 maakt de jury de winnaars bekend tijdens de officiële opening van de Horecava.
Uniek voor de Horecava Award is dat GRO met een eigen product voor de tweede keer is genomineerd. Uit het persbericht van de Horecava: "Opvallend: de winnaar van de Horecava Duurzaamheidsaward 2011 (oesterzwammen gekweekt op koffiedik) sleepte weer een nominatie binnen. Nu met duurzame snacks, waarin de oesterzwammen zijn verwerkt."
Het juryrapport zegt over de gourmetsnack: "Mooie ambachtelijke uitstraling en mooi zuiver van smaak."
De kroket met de oesterzwam als hoofdingrediënt is ontwikkeld door Eric Swaghoven, meesterkok van restaurant met Michelin-ster Valuas in Venlo.
TerraBites is het eerste product dat is geproduceerd met de duurzame oesterzwammen van GRO Holland. Overige producten die momenteel in ontwikkeling zijn, zijn kant-en-klare broodjes met oesterzwam en gegrilde groenten (in samenwerking met de Hogere Hotelschool Den Haag) en twee vegetarische soepen (een KoKreatie met ons).
Allergenen in Foodservice
U heeft er vast van gehoord. Vanaf 13 december 2014 moet u beschikken over allergeneninformatie, en deze kunnen geven aan uw gasten. Wat wordt er straks van u verwacht? We zetten het voor u op een rijtje.
Demi glace Michelin style
Het laatste gerecht waar sterrenchef Gianfranco Chiarini mee aan de slag is gegaan, is de demi glace. Een prachtige basis voor diverse sauzen en jus. Hij koos ervoor om het product geconcentreerd te laten zien, en daarnaast de tot jus verdunde variant te gebruiken.
Lees verder Steun Team Henri voor Alpe d'HuZes
Vorig jaar nam Ad van Olphen, onze directeur, deel aan de Alpe d’HuZes. Hij verloor vrienden en familie aan kanker, en besloot voor hen de Alpe d’Huez te trotseren. Om hen te herdenken en te eren, en daarnaast geld op te halen ten behoeve van het KWF. Ons bedrijf steunde zijn prestatie door op en onder de berg te helpen met de catering: zowel met een team van 5 man als met héél veel heerlijks om de sporters en hun supporters te voeden en hen letterlijk energie te geven.
Lees verder Aspergeproeverij
Wij kijken ze bijna de grond uit. Met het prachtige weer van vorige week hebben we zin in asperges! We willen u graag inspireren met tips en recepten. Dat doen we met een speciale Aspergeproeverij, hier in Drunen, op een steenworp van de aspergebedden. Wilt u erbij zijn?
Buffetcd - korte enquête
Een aantal jaar geleden maakten wij een overzichtelijk calculatieprogramma waarmee u in een handomdraai buffetten calculeert: de buffetcd was geboren. Maar aangezien deze buffetcd ook ouder wordt, is hij toe aan een update. Daarom doen wij nu een onderzoek naar uw wensen. Vult u voor ons even de enquête in? Het kost u maximaal 2 minuten.