Menu
Contact met Henri

Nieuws

Henri op www.duurzamereten.nl

De website www.duurzamereten.nl geeft inzicht over wat bedrijven doen om hun processen en producten duurzamer te maken. Het is een initiatief van o.a. FNLI, LTO, KHN en de overheid. Ook de duurzame inspanningen van Henri zijn op de site geplaatst.

Duurzamer eten
De website, die 12 april online ging, bevat informatie over inspanningen die Nederlandse bedrijven hebben genomen en nemen op het gebied van duurzamer voedsel en duurzamere productie methoden van ons voedsel. Nederlandse bedrijven die actief zijn bij de productie, verwerking of verkoop van voedsel kunnen de website verrijken door informatie aan te dragen over hun verduurzamingsinspanningen.Informatie van de database is gerangschikt op drie niveaus.
 
 
Ten eerste kan informatie over verduurzamingsinspanningen per sector gevonden worden. Bijvoorbeeld: wat doen supermarkten aan verduurzaming. Ten tweede kan informatie per bedrijf opgezocht worden. U kunt kijken wat uw eigen merk zoal doet aan verduurzaming. 
Tot slot is alle informatie ook ingedeeld per thema. Zo kunt u bijvoorbeeld zoeken op het thema energie of eerlijke handel.
 

Schakels in de keten
 
Tal van schakels spelen een rol bij de totstandkoming van ons voedsel. Er gaat een hoop aan vooraf om eten uiteindelijk bij ons op het bord te krijgen. Tuinders en boeren leveren het primaire product, fabrikanten en groothandelaren zorgen vervolgens voor verwerking en distributie. Uiteindelijk komt eten bij de consument terecht via de horeca, catering, supermarkt of speciaalzaak.
 
 
Kijk hier naar de activiteiten van Henri:
 
Geschnetzeltes in Michelin Style
Kleur! Wat een knaller van een gerecht! Chef Chiarini heeft weer een prachtig gerecht voor ons gecreëerd. Met zoveel kleur moesten we meteen denken aan Carnaval hier. Wat ziet u terug op het bord? Aardappelpuree en geschnetzeltes van Henri, wintertruffel, chips van cassave, paarse tuinkers, borage-cress, druppels van saffraancoulis, tomatencoulis en basilicum coulis. Dit gerecht zelf maken is dus heel goed te doen!
 
Lees verder

Aspergenieuws!
Vanmorgen namen we even een kijkje bij teler Walter Gubbels uit Helvoirt. Samen met zijn broer Ton runt hij het bedrijf dat voor ons de asperges verzorgt. En hij verzorgt ze zeker! 
Op dit moment gaat de folie over de klaargemaakte aspergebedden. Deze folie zorgt met de zwarte kant naar boven voor meer warmte voor de 'koude grond' asperges. Daar gaan ze van groeien! Straks als de witte kant naar boven gaat, wordt het zonlicht weerkaatst en remt het juist het groeiproces. Deze folie is trouwens heel duurzaam en gaat wel zo'n 10 jaar mee!
 
Bekijk de foto's

Benefietavond Team Henri voor Alpe d’HuZes
Op 5 juni neemt Team Henri deel aan de Alpe d’HuZes. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF organiseert Monica Hoogmoed van de verkoop binnendienst, op zaterdag 29 maart een benefietavond in Utopia (Voorste Venne) te Drunen. Tijdens deze avond zullen diensten en producten worden geveild ten bate van het Team. Op deze manier wil Monica haar steentje bij dragen, aangezien ze het niet ziet zitten de berg zelf op en af te fietsen.
Lees verder

Vierkantsverwaarding: van kop tot staart
Respect voor dier en milieu. Dat is het uitgangspunt van de samenwerking tussen Henri en Eco Fields. Henri maakt culinaire kant-en-klare gerechten. Met alleen de beste ingrediënten - bijvoorbeeld van het biologische vlees van de Veluwse runderen van Eco Fields. Gezamenlijk zochten wij naar een ideale vierkantsverwaarding van het dier: het optimale gebruik van kop tot staart.
Lees verder

Henri op HorecaEvenTT

Welkom!
Aanstaande maandag is het weer zover: Het jaarlijkse HorecaEvenTT in de TT Hallen in Assen! Uiteraard zijn wij ook dit jaar van de partij. René de Lange, uw accountmanager verwelkomt u op onze stand: 3350. En we hebben een leuke actie!
 
Lees verder