Nieuws

Henri op www.duurzamereten.nl
De website www.duurzamereten.nl geeft inzicht over wat bedrijven doen om hun processen en producten duurzamer te maken. Het is een initiatief van o.a. FNLI, LTO, KHN en de overheid. Ook de duurzame inspanningen van Henri zijn op de site geplaatst.
Duurzamer eten
De website, die 12 april online ging, bevat informatie over inspanningen die Nederlandse bedrijven hebben genomen en nemen op het gebied van duurzamer voedsel en duurzamere productie methoden van ons voedsel. Nederlandse bedrijven die actief zijn bij de productie, verwerking of verkoop van voedsel kunnen de website verrijken door informatie aan te dragen over hun verduurzamingsinspanningen.Informatie van de database is gerangschikt op drie niveaus.
Ten eerste kan informatie over verduurzamingsinspanningen per sector gevonden worden. Bijvoorbeeld: wat doen supermarkten aan verduurzaming. Ten tweede kan informatie per bedrijf opgezocht worden. U kunt kijken wat uw eigen merk zoal doet aan verduurzaming.
Tot slot is alle informatie ook ingedeeld per thema. Zo kunt u bijvoorbeeld zoeken op het thema energie of eerlijke handel.
Tot slot is alle informatie ook ingedeeld per thema. Zo kunt u bijvoorbeeld zoeken op het thema energie of eerlijke handel.

Schakels in de keten
Tal van schakels spelen een rol bij de totstandkoming van ons voedsel. Er gaat een hoop aan vooraf om eten uiteindelijk bij ons op het bord te krijgen. Tuinders en boeren leveren het primaire product, fabrikanten en groothandelaren zorgen vervolgens voor verwerking en distributie. Uiteindelijk komt eten bij de consument terecht via de horeca, catering, supermarkt of speciaalzaak.
Kijk hier naar de activiteiten van Henri:
Fricassée van Kemper maïskip
Een klassiek gerecht waar we met recht trots op zijn. Een romige fricassée van langzaam gegaarde vrije uitloop maïs-scharrelkip van Herman Kemper. Met champignons en shii-take van de Drunense duinboeren.
Nieuw! Kaassoep met Mariënwaerdt landgoedkaas
Op het prachtige Landgoed Mariënwaerdt grazen koeien met alle vrijheid en ruimte. Van hun melk wordt heerlijke biologische kaas gemaakt. Henri gebruikt dit romige ingrediënt voor een compleet nieuwe, smakelijke kaassoep.
Nieuw! Oosterse gerechten
Drie smakelijke nieuwkomers uit de Oosterse keuken: malse babi ketjap, vegetarische tjap tjoy en een mooie, in kokosmelk gestoofde rendang daging.
Eco gastronomie met de helpende hand van HENRI!
Genieten van lekker eten met respect voor mens, dier en milieu. Dat is eco-gastronomie. Henri heeft steeds meer gerechten in het assortiment die uitstekend samengaan met eco-gastronomie. Nieuw, en helemaal daarop aansluitend, is de witlofsoep met Livar spek.
Nieuw van Henri! Livar stoofschotel & Spinaziestamppot
Er is weer varkensvlees dat smaak heeft. Dat vlees komt van het Livar varken. De varkens mogen naar hartenlust rondwroeten in de kloostertuinen van abdij Lilbosch in Echt. Deze vrijheid doet het varken goed – en ook de smaak. Het prachtige vlees heeft Henri en Livar samen geïnspireerd tot een smakelijke stoofschotel.