Menu
Contact met Henri

Nieuws

Borsjt voor de voedselbank

1 Juni hadden we hoog bezoek in Drunen: de Poolse consul, de burgemeester van de gemeente Heusden, de voorzitter van Voedselbank Den Bosch, de voorzitter van voedselbank Waalwijk en Pater Poels. Zij kwamen de Borsjt proeven: een project van Henri en oprichter Harrie van Olphen sr. samen.
Allereerst vertelde Harrie van Olphen sr. waarom hij deze soep ontwikkeld heeft. De Borsjt is een Poolse/Oekraïense soep. Daar ligt de link met het (helaas voor ons Nederlanders minder succesvolle) EK. Er zitten vooral veel rode bieten in. En deze zijn érg gezond, want ze zitten vol antioxidanten.
 
In de week vóór het EK verspreidden wij 750 kg. soep onder de voedselbanken en Pater Poels. Zo konden mensen, die van deze instanties afhankelijk zijn, ook een beetje mee proeven van het EK. Het was leuk om te horen hoe de burgemeester dit initiatief waardeerde. Hij uitte ook zijn trots dat er in zijn gemeente bedrijven en mensen zijn, die zich op deze manier inzetten (en daar ook de mogelijkheden voor hebben).
 
Na de burgemeester kwam Pater Poels aan het woord. Hij is inmiddels 83 jaar, maar wat een power! Hij vertelde hoe hij zich zijn hele leven heeft ingezet voor anderen. Hij vertelde over het eerste gezin dat hij ging helpen en hoe hij ’s nachts op zijn fiets stapte om mensen te voorzien van brood en andere primaire levensbehoeften. Nog steeds is hij volop actief met zijn stichting 'Broodnodig'. Als je dit hoort, dan kun je niets anders dan enorm veel respect hebben voor deze man.
Fijn dat wij daar toch een beetje aan kunnen bijdragen.
Henri op de FIdays
Eetbare Reinvented traditions. Of noem ze Hollandse tapas. Inspirerende gerechtjes in een handomdraai bereid, en ook nog gemaakt van duurzame ingrediënten. Henri had een mobiele veldkeuken op de Food inspiration days. Ter plekke werden hippe hapjes bereid. Van langzaam gegaarde gerechten uit de traditionele keuken. Een simpel concept dat overal werkt! Bent u ook op de Food inspiration days geweest? Bent u te gast geweest in onze Henri's Gastro Kitchen? We hebben de recepten voor u van de kleine gerechtjes, en meer over de gave schorten!
Recepten & Schorten

Nieuw: biologische Quinoa
We gaan een aantal prachtige nieuwe gerechten introduceren. Om te beginnen twee verschillende biologische quinoa’s. Quinoa is niet alleen helemaal van nu en hip - het is ook nog eens erg gezond.
Lees verder

Nieuw recept voor puree en stamppot
We hebben besloten de receptuur van onze aardappelpuree aan te passen. Deze krijgt dankzij een andere bereidingstechniek nu een mooiere structuur met stukjes aardappel. Daarnaast is de puree nu ook heel goed koud portioneerbaar - een grote wens van onze institutionele klanten.
Lees verder

Henri wint!
Henri wint de Shops out of home Award in de categorie Convenience! Supertrots zijn we! De prijs staat symbool voor de grote waardering die onze partners hebben voor de onderlinge relatie met hen. Gekeken werd onder ander naar omzetbijdrage, rendement, meedenken en promotionele ondersteuning. 
Lees het artikel

Allergenen in Foodservice
U heeft er vast van gehoord. Vanaf 13 december 2014 moet u beschikken over allergeneninformatie, en deze kunnen geven aan uw gasten. Wat wordt er straks van u verwacht? We zetten het voor u op een rijtje.
 
Lees verder