Nieuws

Borsjt voor de voedselbank
1 Juni hadden we hoog bezoek in Drunen: de Poolse consul, de burgemeester van de gemeente Heusden, de voorzitter van Voedselbank Den Bosch, de voorzitter van voedselbank Waalwijk en Pater Poels. Zij kwamen de Borsjt proeven: een project van Henri en oprichter Harrie van Olphen sr. samen.
Allereerst vertelde Harrie van Olphen sr. waarom hij deze soep ontwikkeld heeft. De Borsjt is een Poolse/Oekraïense soep. Daar ligt de link met het (helaas voor ons Nederlanders minder succesvolle) EK. Er zitten vooral veel rode bieten in. En deze zijn érg gezond, want ze zitten vol antioxidanten.
In de week vóór het EK verspreidden wij 750 kg. soep onder de voedselbanken en Pater Poels. Zo konden mensen, die van deze instanties afhankelijk zijn, ook een beetje mee proeven van het EK. Het was leuk om te horen hoe de burgemeester dit initiatief waardeerde. Hij uitte ook zijn trots dat er in zijn gemeente bedrijven en mensen zijn, die zich op deze manier inzetten (en daar ook de mogelijkheden voor hebben).
Na de burgemeester kwam Pater Poels aan het woord. Hij is inmiddels 83 jaar, maar wat een power! Hij vertelde hoe hij zich zijn hele leven heeft ingezet voor anderen. Hij vertelde over het eerste gezin dat hij ging helpen en hoe hij ’s nachts op zijn fiets stapte om mensen te voorzien van brood en andere primaire levensbehoeften. Nog steeds is hij volop actief met zijn stichting 'Broodnodig'. Als je dit hoort, dan kun je niets anders dan enorm veel respect hebben voor deze man.
Fijn dat wij daar toch een beetje aan kunnen bijdragen.
In de week vóór het EK verspreidden wij 750 kg. soep onder de voedselbanken en Pater Poels. Zo konden mensen, die van deze instanties afhankelijk zijn, ook een beetje mee proeven van het EK. Het was leuk om te horen hoe de burgemeester dit initiatief waardeerde. Hij uitte ook zijn trots dat er in zijn gemeente bedrijven en mensen zijn, die zich op deze manier inzetten (en daar ook de mogelijkheden voor hebben).
Na de burgemeester kwam Pater Poels aan het woord. Hij is inmiddels 83 jaar, maar wat een power! Hij vertelde hoe hij zich zijn hele leven heeft ingezet voor anderen. Hij vertelde over het eerste gezin dat hij ging helpen en hoe hij ’s nachts op zijn fiets stapte om mensen te voorzien van brood en andere primaire levensbehoeften. Nog steeds is hij volop actief met zijn stichting 'Broodnodig'. Als je dit hoort, dan kun je niets anders dan enorm veel respect hebben voor deze man.
Fijn dat wij daar toch een beetje aan kunnen bijdragen.
Aspergenieuws!
Vanmorgen namen we even een kijkje bij teler Walter Gubbels uit Helvoirt. Samen met zijn broer Ton runt hij het bedrijf dat voor ons de asperges verzorgt. En hij verzorgt ze zeker!
Op dit moment gaat de folie over de klaargemaakte aspergebedden. Deze folie zorgt met de zwarte kant naar boven voor meer warmte voor de 'koude grond' asperges. Daar gaan ze van groeien! Straks als de witte kant naar boven gaat, wordt het zonlicht weerkaatst en remt het juist het groeiproces. Deze folie is trouwens heel duurzaam en gaat wel zo'n 10 jaar mee!
Op dit moment gaat de folie over de klaargemaakte aspergebedden. Deze folie zorgt met de zwarte kant naar boven voor meer warmte voor de 'koude grond' asperges. Daar gaan ze van groeien! Straks als de witte kant naar boven gaat, wordt het zonlicht weerkaatst en remt het juist het groeiproces. Deze folie is trouwens heel duurzaam en gaat wel zo'n 10 jaar mee!
Benefietavond Team Henri voor Alpe d’HuZes
Op 5 juni neemt Team Henri deel aan de Alpe d’HuZes. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF organiseert Monica Hoogmoed van de verkoop binnendienst, op zaterdag 29 maart een benefietavond in Utopia (Voorste Venne) te Drunen. Tijdens deze avond zullen diensten en producten worden geveild ten bate van het Team. Op deze manier wil Monica haar steentje bij dragen, aangezien ze het niet ziet zitten de berg zelf op en af te fietsen.
Lees verder Vierkantsverwaarding: van kop tot staart
Respect voor dier en milieu. Dat is het uitgangspunt van de samenwerking tussen Henri en Eco Fields. Henri maakt culinaire kant-en-klare gerechten. Met alleen de beste ingrediënten - bijvoorbeeld van het biologische vlees van de Veluwse runderen van Eco Fields. Gezamenlijk zochten wij naar een ideale vierkantsverwaarding van het dier: het optimale gebruik van kop tot staart.
Lees verder Henri op HorecaEvenTT
Welkom!
Aanstaande maandag is het weer zover: Het jaarlijkse HorecaEvenTT in de TT Hallen in Assen! Uiteraard zijn wij ook dit jaar van de partij. René de Lange, uw accountmanager verwelkomt u op onze stand: 3350. En we hebben een leuke actie!
Goulash Michelin Style
Dit keer staat de winterzachte goulash in de picture. Letterlijk. Voor de foto van de goulash liet sterrenchef Gianfranco Chiarini zich inspireren door het kleurrijke Hongarije.