Nieuws

Borsjt voor de voedselbank
1 Juni hadden we hoog bezoek in Drunen: de Poolse consul, de burgemeester van de gemeente Heusden, de voorzitter van Voedselbank Den Bosch, de voorzitter van voedselbank Waalwijk en Pater Poels. Zij kwamen de Borsjt proeven: een project van Henri en oprichter Harrie van Olphen sr. samen.
Allereerst vertelde Harrie van Olphen sr. waarom hij deze soep ontwikkeld heeft. De Borsjt is een Poolse/Oekraïense soep. Daar ligt de link met het (helaas voor ons Nederlanders minder succesvolle) EK. Er zitten vooral veel rode bieten in. En deze zijn érg gezond, want ze zitten vol antioxidanten.
In de week vóór het EK verspreidden wij 750 kg. soep onder de voedselbanken en Pater Poels. Zo konden mensen, die van deze instanties afhankelijk zijn, ook een beetje mee proeven van het EK. Het was leuk om te horen hoe de burgemeester dit initiatief waardeerde. Hij uitte ook zijn trots dat er in zijn gemeente bedrijven en mensen zijn, die zich op deze manier inzetten (en daar ook de mogelijkheden voor hebben).
Na de burgemeester kwam Pater Poels aan het woord. Hij is inmiddels 83 jaar, maar wat een power! Hij vertelde hoe hij zich zijn hele leven heeft ingezet voor anderen. Hij vertelde over het eerste gezin dat hij ging helpen en hoe hij ’s nachts op zijn fiets stapte om mensen te voorzien van brood en andere primaire levensbehoeften. Nog steeds is hij volop actief met zijn stichting 'Broodnodig'. Als je dit hoort, dan kun je niets anders dan enorm veel respect hebben voor deze man.
Fijn dat wij daar toch een beetje aan kunnen bijdragen.
In de week vóór het EK verspreidden wij 750 kg. soep onder de voedselbanken en Pater Poels. Zo konden mensen, die van deze instanties afhankelijk zijn, ook een beetje mee proeven van het EK. Het was leuk om te horen hoe de burgemeester dit initiatief waardeerde. Hij uitte ook zijn trots dat er in zijn gemeente bedrijven en mensen zijn, die zich op deze manier inzetten (en daar ook de mogelijkheden voor hebben).
Na de burgemeester kwam Pater Poels aan het woord. Hij is inmiddels 83 jaar, maar wat een power! Hij vertelde hoe hij zich zijn hele leven heeft ingezet voor anderen. Hij vertelde over het eerste gezin dat hij ging helpen en hoe hij ’s nachts op zijn fiets stapte om mensen te voorzien van brood en andere primaire levensbehoeften. Nog steeds is hij volop actief met zijn stichting 'Broodnodig'. Als je dit hoort, dan kun je niets anders dan enorm veel respect hebben voor deze man.
Fijn dat wij daar toch een beetje aan kunnen bijdragen.
Drei neue Produkte
Drei köstliche Neuheiten. Drei würdige Repräsentanten ihrer jeweiligen Küche.
Aus der asiatischen Küche das Foe Yong Hai. Aus der klassischen Küche das Huhn Stroganoff. Und aus den Niederlanden das traditionelle Hackbällchen.
Aus der asiatischen Küche das Foe Yong Hai. Aus der klassischen Küche das Huhn Stroganoff. Und aus den Niederlanden das traditionelle Hackbällchen.
Nieuwe producten!
Drie heerlijke nieuwe aanwinsten. Alle drie hoekstenen van hun keukens; voor de Oosterse keuken de foe yong hai. Voor de Franse keuken kip stroganoff en voor onze eigen keuken de Oer-Hollandse gehaktbal.
3-Gänge-Menü-10 Euro
Top-News:
3-Gänge-Menü-10 Euro
Auf der Basis von Bereit-zum-Verzehr Komponenten, 4 Vorgerichte, 4 Hauptgerichte, 4 Tipps für Desserts. Mit einem durchschnittlichen Einkaufspreis von 3,30€ zzgl. Mwst. Minimaler Aufwand. Verkaufspreis 10€. Eine ideale Kombination von Qualität und Rendite.
3-Gänge-Menü-10 Euro
Auf der Basis von Bereit-zum-Verzehr Komponenten, 4 Vorgerichte, 4 Hauptgerichte, 4 Tipps für Desserts. Mit einem durchschnittlichen Einkaufspreis von 3,30€ zzgl. Mwst. Minimaler Aufwand. Verkaufspreis 10€. Eine ideale Kombination von Qualität und Rendite.
Henri bittet 'Zu Tisch'!
Henri bittet „Zu Tisch“!
In der Küche von Henri passiert so viel, dass wir Ihnen einen Einblick ermöglichen wollen. In Zu Tisch' dürfen wir Ihnen darum mit Freude die Neuigkeiten, interessante Trends und nützliche Küchentipps servieren. Außerdem informieren wir Sie über interessante Kunden und Lieferanten. Die sechste Ausgabe ab sofort erhältlich. Leider ist 'Zu Tisch' nur in Niederländisch erhältlich.
In der Küche von Henri passiert so viel, dass wir Ihnen einen Einblick ermöglichen wollen. In Zu Tisch' dürfen wir Ihnen darum mit Freude die Neuigkeiten, interessante Trends und nützliche Küchentipps servieren. Außerdem informieren wir Sie über interessante Kunden und Lieferanten. Die sechste Ausgabe ab sofort erhältlich. Leider ist 'Zu Tisch' nur in Niederländisch erhältlich.
De culinaire winter is weer aangebroken
Voor Henri is de Culinaire Winter weer aangebroken... U kunt weer genieten van onze wildgerechten, wildsoep en wildsaus. En ook de stamppotten, de erwtensoep en de bruine bonensoep zijn weer volop te bestellen.
Deze stamppotten zijn dit jaar nog lekkerder. Tegenwoordig zit er namelijk spek van het Livar varken in de stamppotten met spek. Heerlijk, op houtkrullen gerookt spek.
Deze stamppotten zijn dit jaar nog lekkerder. Tegenwoordig zit er namelijk spek van het Livar varken in de stamppotten met spek. Heerlijk, op houtkrullen gerookt spek.