Menu
Contact met Henri

Nieuws

De beroemde chef Gianfranco Chiarini bij Henri

Het bruist van de culinaire inspiratie in onze afdeling productontwikkeling. Want met trots kunnen wij melden dat onze afdeling productontwikkeling deze zomer versterkt wordt door de beroemde Italiaanse chef Gianfranco Chiarini. Gedurende 4 maanden zal hij met ons mee in de pannen kijken.
Wereldwijd beroemd
Een beknopte samenvatting (het is namelijk te veel om op te noemen): 
Het begon allemaal in Venezuela, waar Gianfranco de opleiding aan het Instituto Gastronomica de Caracas volgde. Hierna is hij werkelijk de hele wereld afgereisd om zijn culinaire kennis op te doen. Hij heeft met meerdere sterrenchefs gekookt met *, ** en *** Michelin sterren. In het begin van 2000 vertrok Gianfranco naar het Midden Oosten voor een nieuwe uitdaging en werkte voor de ‘Intercontinentel hotels’ in Oman. Vanaf die periode begon hij al een gedeelte van zijn tijd te spenderen aan consultancy. Na Oman kwam Koeweit, waar hij in meer dan 50 kookshows schitterde op TV. Zijn culinaire reis ging verder naar Spanje, Ierland, Groot-Brittannië, Afrika, Azië, Australië, Nieuw Zeeland en Oceanië. Vele beroemdheden hebben van de gerechten van Gianfranco mogen genieten.
 
Door deze culinaire tocht door de wereld heeft Gianfranco een schat aan ervaring opgedaan over de meest uiteenlopende kooktechnieken, smaken en culinaire trends. In januari 2011 kon hij dan ook zijn eerste kookboek lanceren: “The new renaissance of Italian Fusion Cuisine 1.0 “. Gevolgd door het tweede boek van deze serie in november 2011  “The Pearl” en zijn derde boek in april 2012 “Ferrara, The Hidden Culinary Jewel 1”
  
Voor meer informatie, kijk op zijn website: www.executivechefgianfrancochiarini.com
 
  
Gianfranco en Henri
Begin juni kwam Gianfranco op bezoek bij Henri als vriend van onze culinaire productontwikkelaar Leon van der Heijden. Het klikte meteen met het bedrijf en de familie van Olphen. En zo ontstond een goede basis voor samenwerking.
Gianfranco brengt Henri verder in de zoektocht naar Pure Smaak. Want ook Gianfranco is een groot aanhanger hiervan. Regelmatig laat hij weten: “Less is more”. Hij weet de juiste ingrediënten te combineren en de juiste kooktechnieken in te zetten. Hij gebruikt de echte smaakcomponenten uit de natuur. Dit heeft al geresulteerd in waardevolle inzichten en verbeteringen, maar we blijven iedere dag leren. Dat is ook het mooie van dit vak.
 
   
 
Doe mee aan de Vega Restaurantweek
Van 9 tot en met 15 maart is het De Vegetarische Restaurantweek! (en Henri is wederom partner!) De week is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees. Die wordt ondersteund met een grote nationale campagne (denk: op televisie, posters op treinstations, radiospots, aandacht in magazines en kranten). En dus zal heel Nederland een week lang in het teken zal staan van ‘minder vlees’. Een groot podium dus! Een mooie kans om jouw zaak van een andere kant te laten zien. Goed voor je imago én potentiele klanten! Doe je mee?
Lees verder

Kom naar het HorecaEvenTT
 
Kom je volgende week langs op onze stand op het HorecaEvenTT? We nodigen je graag uit! Van maandag tot en met woensdag staan René en Albert voor je klaar met een kleine greep uit ons assortiment om te proeven, en natuurlijk kan je al je vragen bij hen kwijt. Kom je ook? 
Klik door voor een gratis registratiecode!

Inspiratie? KOKVOORDECHEF.NL

 

Kom je niet naar de horecava of wil je vast kijken wat we aan inspiratie bij elkaar verzameld hebben voor jouw menukaart? Klik dan snel door naar kokvoordechef.nl. Boordevol recepten, inspiratie en calculaties.
Lees verder

Uitgekookt gecalculeerd
Henri biedt convenience die tijd terug brengt in je keuken. Convenience van een hoge, constante en culinaire kwaliteit. En Henri brengt niet alleen gemak in je keuken. Dankzij onze uitgekookte prijzen verhoog je je rendement. Een slimme chef zet Henri op de kaart. Bekijk onze voorbeeldcalculaties er zie waar je rendement zit als je met convenience werkt. 


Lees verder

Henri & Pulled Oats
Henri ontwikkelde twee prachtige gerechten voor Foodservice met Pulled Oats®: de nieuwe vleesvervanger op basis van haver. Een saus en maaltijdcomponent, die je zo op je menukaart kunt zetten. Producten die je tijdwinst brengen én rendement. Daarnaast zit je hiermee bovenop de vega trend: de producten maken het je makkelijk een vega(n) optie aan te bieden aan je gasten. 
Lees verder