Menu
Contact met Henri

Nieuws

Vierkantsverwaarding: van kop tot staart

Respect voor dier en milieu. Dat is het uitgangspunt van de samenwerking tussen Henri en Eco Fields. Henri maakt culinaire kant-en-klare gerechten. Met alleen de beste ingrediënten - bijvoorbeeld van het biologische vlees van de Veluwse runderen van Eco Fields. Gezamenlijk zochten wij naar een ideale vierkantsverwaarding van het dier: het optimale gebruik van kop tot staart.

Teun Gundelach van Eco Fields legt uit wat vierkantsverwaarding inhoudt: "De reguliere delen zoals de haas en de entrecôte worden voornamelijk verkocht aan de horeca en de speciale slagers. Henri verwaardt vooral de minder courante delen, zoals de nek. Prachtig vlees voor bijvoorbeeld voor de hachee. Hierdoor zorgen we gezamenlijk voor de vierkantsverwaarding: het hele dier wordt nuttig gebruikt."

Bekijk hieronder het Youtube filmpje:

 
Gerechten van Henri met Eco Fields kalfs- en rundvlees:
·         Kalfsragout
·         Boeuf bourguignon 900g***
·         Boeuf stroganoff 900g*** en 2,5 kg***
·         Hachee 900g
·         Goulash 900g*** en 2,5 kg***
·         Rendang daging
·         Goulashsoep
 
Met gehakt van Eco Fields:
·         Biologische sugo bolognese
·         Chili con carne

Poster
U kent ze waarschijnlijk inmiddels: de wat-zit-waar tekeningen van het Livar varken en het Eco Fields biologisch rund. Wilt u gaan werken met onze gerechten met Eco Fields rundvlees of Livar? Dan hebben we een poster voor u, zodat u de vierkantsverhalen kunt doorvertellen aan uw gast of klant. Hebben? Maak dan nu een afspraak met een van onze accountmanagers, dan neemt hij er één voor u mee.
Open het aspergeseizoen met Henri
U kent hem wellicht al: onze aspergesoep met verse Brabantse asperges. En we hebben onze uiterste best gedaan om deze vóór Pasen al voor u bestelbaar te maken. Die kunt u zó op de kaart zetten. Ook mooi op uw aspergekaart: asperges met de culinaire hollandaisesaus van Henri. Kent u deze heerlijke producten nog niet van ons? Vraag dan gratis een monsterverpakking aan.
Lees verder

Slow food: boeuf stroganoff, bourguignon
Al jaren maken we een fantashtische boeuf stroganoff, boeuf bourguignon en goulash, door iedereen gewaardeerd. Toch heeft dat ons niet belet deze gerechten nog verder te verbeteren. Nu garen we het vlees namelijk op nog maar 70 graden. Gedurende de hele nacht! Het resultaat is nóg malser vlees, met een rijke, volle smaak. Slow food ten top!
Lees verder

Kemper Kip als beste uit de test

De Consumentenbond heeft verschillende (consumenten) kipfilets getest op versheid, aanwezigheid van de bacteriën ESBL en campylobacter en tot slot het dierenwelzijn. De Bio+ kip, oftewel de kip van Kemper, kwam als beste uit de bus! Een mooi bewijs dat de goede zorg voor het dier ook echt een beter product oplevert.

Lees verder

Snertweer?

Eindelijk écht winter! Schaatsen onderbinden en gáán! En wat is er lekkerder in de koek & zopie dan opwarmen met een stevige kom erwtensoep met Livar spek? Dus verwen uw gasten (of ze nu schaatsen of niet) met een lekkere bak snert. (En check onze koek & zopie actie!)

Lees verder

Proost met Henri op het nieuwe jaar!

Met een Soup Rocks! soepcocktail tijdens de Horecava.

Met soep kunt u alle kanten op. Het is lekker als tussendoortje of bij de lunch. Of goedgevuld als maaltijdsoep. En wij hebben daar nóg een idee aan toegevoegd: De Soepcocktail!

Lees verder