Nieuws

Nieuw! Groentecurry
In de herfst vernieuwen we traditiegetrouw onze menukaart. En daarop komt een Indiase groentecurry. Een lekkere, lichtpittige Indiase curry, helemaal vegetarisch. Wat kan je ermee in de professionele keuken? We zetten wat ideeën voor je op een rij.
Indiase groentecurry
We stoven het gerecht van grove stukken zoete aardappel, wortel, bloemkool en courgette in kokosmelk. We brengen de groenten op smaak met kruiden als koriander, kardemom en nigellazaad. Dit is de prijs en verpakking>
Als lunchgerecht
De curry leent zich erg goed als lunchgerecht in een (bedrijfs)kantine, lunchroom of eetcafé. Serveer de groentecurry met een pitabroodje of naanbrood, met een klein saladegarnituur. Geef er een lepel Griekse yoghurt bij en garneer af met een takje koriander.
Overigens is de curry ook erg lekker gecombineerd met gewokte garnalen of kip. Alleen is uw gerecht dan natuurlijk niet meer vegetarisch.
Op de dinerkaart
Serveer de curry als bijgerecht. Combineer hem bijvoorbeeld met linzen en rode rijst voor een verrassende vegetarische optie. Of maak een gratinschotel, van zoete aardappel in plakken gegaard, daarop de curry en bovenop tomaten in plakken en plakjes mozzarella of Gruyere. Even afgratineren en klaar. Ook lekker: op een roti'pannenkoek'. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Bij een buffet
Biedt uw gasten in uw buffetboek de keuze voor een 1001 Smaken buffet. Zet daar bijvoorbeeld op:
Of volledig vegetarisch:
Natuurlijk met een salade en (naan)brood. En eventueel aangevuld met een soep vooraf: kikkererwtensoep of kerriesoep met kip.
Keertje de groentecurry proberen? Neem dan contact op met uw accountmanager!
De heer van Olphen - oprichter Henri overleden
Met groot verdriet delen we mede dat Harrie van Olphen, oprichter van familiebedrijf Henri BV, 18 september jl. op 84 jarige leeftijd is overleden.
Hij richtte het bedrijf in 1979 op, om de eerste jaren de slagers van Nederland te helpen met traiteursproducten. Vele slagers waren te gast in de proefkelder bij hem thuis in Drunen. Zijn hoofd kookte altijd over van nieuwe ideeën voor allerlei culinaire soepen en gerechten. Met deze creativiteit en bevlogenheid heeft hij ons bedrijf én de culinaire convenience letterlijk op de kaart gezet.
In 1999 namen zijn kinderen de pollepel van hem over. Maar Harrie bleef altijd op de achtergrond aanwezig. Eerst actief als commissaris, later vooral als ambassadeur van Henri BV. Daarnaast hielp hij met zijn gezonde, zelfbedachte soepen meerdere goede doelen op het gebied van voeding in Den Bosch en omgeving.
Nog altijd is zijn gedachtegoed het uitgangspunt van ons bedrijf en vervlochten met ons DNA. Daar zijn we trots op, en dankbaar voor.
Directie en medewerkers Henri BV
Uit het archief
Naar aanleiding van zijn overlijden, zijn we op zoek gegaan naar foto's etc. We vonden in ons archief een aantal bijzondere artikelen uit de (horeca)pers. Lees zelf wat een bijzonder mens de heer van Olphen was.
Lees verder Foto's van Dhr. van Olphen
We hebben een collage gemaakt van foto's Van Harrie van Olphen.
Bekijk de collage NIEUWS! Fred&Ed kindermaaltijden
Samen met Fred & Ed introduceren we 3 kindermaaltijden die leuk, lekker & gezond zijn.
Lees verder Nieuw: Dressings
Henri brengt 8 nieuwe dressings op de markt. Perfect om in een handomdraai een snelle, gezonde salade te presenteren. Dressings dus met natuurlijke ingrediënten, en geen aroma’s of andere onnatuurlijke toevoegingen. Alsof je hem zelf gemaakt hebt… maar dan zonder de tijd die het je kost. Verpakt in een handige 900g hersluitbare knijpfles.
Lees verder