Menu
Contact met Henri

Nieuws

Bestel nu: de verse aspergesoep

Hij is er: de aspergesoep met verse asperges van Walter Gubbels uit Helvoirt. Dat is op een steenworp van Henri vandaan. De soep heeft dus lage foodmiles. Maar hij is ook nog anti-verspilling... wist u dat?

 

No Waste
“We maken de aspergesoep met verse asperges,” vertelt Jacco van Team Premium, het team dat de aspergesoep maakt. “Deze asperges worden door Gubbels geoogst, geschild en vers aangeleverd bij onze verssnijderij in Vlijmen. Zij snijden ze voor ons in mooie stukken voor in de soep.” De soep blijkt het eerste No-waste product van Henri te zijn. Jacco vervolgt: “Asperges worden allemaal op dezelfde lengte gesneden. Zowel voor ons als voor de consument. We maken een puree van deze afsnijdsels. Deze puree gebruiken we als sterke basis voor de soep. En dat doen we al jaren.”

Kokssauzen

De soep is dus niet alleen duurzaam, maar ook erg lekker. En hij staat in een handomdraai op tafel. Henri biedt de horeca nog meer moois voor op de aspergekaart. Combineer eens witte asperges met de luchtige hollandaise of klassieke beurre blanc. Deze kokssauzen worden ook vers bereid door Henri. Zonder poeders!
 

Kom nu proeven!

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze aspergesoep en hollandaise en heeft u deze nog nooit geproefd? Kom dan naar één van de demonstraties dit voorjaar. Check hier de agenda!


Kijk hieronder het korte filmpje over onze asperges en hoe we de soep maken:
 

Aspergenieuws!
Vanmorgen namen we even een kijkje bij teler Walter Gubbels uit Helvoirt. Samen met zijn broer Ton runt hij het bedrijf dat voor ons de asperges verzorgt. En hij verzorgt ze zeker! 
Op dit moment gaat de folie over de klaargemaakte aspergebedden. Deze folie zorgt met de zwarte kant naar boven voor meer warmte voor de 'koude grond' asperges. Daar gaan ze van groeien! Straks als de witte kant naar boven gaat, wordt het zonlicht weerkaatst en remt het juist het groeiproces. Deze folie is trouwens heel duurzaam en gaat wel zo'n 10 jaar mee!
 
Bekijk de foto's

Benefietavond Team Henri voor Alpe d’HuZes
Op 5 juni neemt Team Henri deel aan de Alpe d’HuZes. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF organiseert Monica Hoogmoed van de verkoop binnendienst, op zaterdag 29 maart een benefietavond in Utopia (Voorste Venne) te Drunen. Tijdens deze avond zullen diensten en producten worden geveild ten bate van het Team. Op deze manier wil Monica haar steentje bij dragen, aangezien ze het niet ziet zitten de berg zelf op en af te fietsen.
Lees verder

Vierkantsverwaarding: van kop tot staart
Respect voor dier en milieu. Dat is het uitgangspunt van de samenwerking tussen Henri en Eco Fields. Henri maakt culinaire kant-en-klare gerechten. Met alleen de beste ingrediënten - bijvoorbeeld van het biologische vlees van de Veluwse runderen van Eco Fields. Gezamenlijk zochten wij naar een ideale vierkantsverwaarding van het dier: het optimale gebruik van kop tot staart.
Lees verder

Henri op HorecaEvenTT

Welkom!
Aanstaande maandag is het weer zover: Het jaarlijkse HorecaEvenTT in de TT Hallen in Assen! Uiteraard zijn wij ook dit jaar van de partij. René de Lange, uw accountmanager verwelkomt u op onze stand: 3350. En we hebben een leuke actie!
 
Lees verder

Goulash Michelin Style
Dit keer staat de winterzachte goulash in de picture. Letterlijk. Voor de foto van de goulash liet sterrenchef Gianfranco Chiarini zich inspireren door het kleurrijke Hongarije. 
 
Weer mét making of-filmpje