Menu
Contact met Henri

Nieuws

NIEUW! HENRI & Vis

Nieuw en kant-en-klaar: 100% natuurlijke, culinaire Thaise viscurry. Zalm, panga en roodbaars in een pittige rode currysaus met aardappel, taugé, Thaise basilicum en peultjes. De duurzame vis uit de curry komt van partner Jan van As. Net als alle visgerechten van Henri is ook deze viscurry ASC en MSC gecertificeerd.

Visgerechten

Samen met Manon Kooijman, productontwikkelaar bij Henri, startte culinair accountmanager René de Lange het visproject bij Henri. Doel was om alle vissoorten die we gebruiken in onze visgerechten, om te zetten naar duurzaam gevangen of gekweekte vis.
 

ASC/MSC

En dat is gelukt! Alle vissoorten die we gebruiken, of het nu gaat om de mosselen in de paella of de zalm in de gestoofde visschotel, ze zijn allemaal ASC of MSC gecertificeerd. Dat houdt in dat de vissen afkomstig zijn van een duurzame visserij of een duurzame kwekerij. Meer over ASC/MSC lees je hier.

 

Nieuw & recept

Ook ontwikkelden Manon en Rene een nieuw gerecht. Een Thaise viscurry. Zalm, panga en roodbaars in een pittige rode currysaus met aardappel, taugé, Thaise basilicum en peultjes.
Super lekker, zet hem op je kaart als lunchgerecht of gebruik hem in een buffet. Manon heeft een leuk recept bedacht: Ramen’burger’ met viscurry.
 

Jan van As

Alle vis* die Henri gebruikt in haar visgerechten komt van onze partner Jan van As. Net als Henri is Jan van As een familiebedrijf. Maar waar bij Henri de tweede generatie aan het roer staat, is dat bij Jan van As al de derde generatie. Bij Jan van As is het credo: ‘Wij geloven in de kracht van samen sterker worden.’ Bij Henri hebben we eigenlijk het zelfde uitgangspunt. Onze oprichter Harrie van Olphen is begonnen omdat hij letterlijk zijn klanten wilde helpen beter te worden. Voeg deze twee fundamenten samen en je krijgt een prachtige start voor onze visgerechten. Want uiteindelijk werken we allemaal samen om uw klant een goed gerecht voor te schotelen. Duurzaam, natuurlijk en ook nog goed voor uw portemonnee.


Waar verkrijgbaar?

De viscurry is in ieder geval al opgenomen in het assortiment van Deli XL.

Gratis Monster

Wilt u graag de Thaise viscurry een keer proberen? Vraag dan een gratis monster aan!
Meer geïnteresseerd in één van onze andere nieuwe producten; de Japanse curry, Thaise kokoscurry of de Oesterzwamsoep? Laat het ons dan even weten.




* Enkel de gamba’s komen van ATL Seafood. Deze gamba’s zijn ASC gecertificeerd.
Open het aspergeseizoen met Henri
U kent hem wellicht al: onze aspergesoep met verse Brabantse asperges. En we hebben onze uiterste best gedaan om deze vóór Pasen al voor u bestelbaar te maken. Die kunt u zó op de kaart zetten. Ook mooi op uw aspergekaart: asperges met de culinaire hollandaisesaus van Henri. Kent u deze heerlijke producten nog niet van ons? Vraag dan gratis een monsterverpakking aan.
Lees verder

Slow food: boeuf stroganoff, bourguignon
Al jaren maken we een fantashtische boeuf stroganoff, boeuf bourguignon en goulash, door iedereen gewaardeerd. Toch heeft dat ons niet belet deze gerechten nog verder te verbeteren. Nu garen we het vlees namelijk op nog maar 70 graden. Gedurende de hele nacht! Het resultaat is nóg malser vlees, met een rijke, volle smaak. Slow food ten top!
Lees verder

Kemper Kip als beste uit de test

De Consumentenbond heeft verschillende (consumenten) kipfilets getest op versheid, aanwezigheid van de bacteriën ESBL en campylobacter en tot slot het dierenwelzijn. De Bio+ kip, oftewel de kip van Kemper, kwam als beste uit de bus! Een mooi bewijs dat de goede zorg voor het dier ook echt een beter product oplevert.

Lees verder

Snertweer?

Eindelijk écht winter! Schaatsen onderbinden en gáán! En wat is er lekkerder in de koek & zopie dan opwarmen met een stevige kom erwtensoep met Livar spek? Dus verwen uw gasten (of ze nu schaatsen of niet) met een lekkere bak snert. (En check onze koek & zopie actie!)

Lees verder

Proost met Henri op het nieuwe jaar!

Met een Soup Rocks! soepcocktail tijdens de Horecava.

Met soep kunt u alle kanten op. Het is lekker als tussendoortje of bij de lunch. Of goedgevuld als maaltijdsoep. En wij hebben daar nóg een idee aan toegevoegd: De Soepcocktail!

Lees verder