Menu
Contact met Henri

Nieuws

Keukenheld: demi glace

De een maakt hem zelf, de ander pakt een pot poeder. Het één kost tijd. De andere optie niet, maar lijkt in de verste verte dan ook niet op een goeie fond. Wist je dat wij hier een perfecte tussenoplossing hebben? Een koelverse en geconcentreerde demi glace. Met de kracht van de fond zoals hij hoort te zijn. Zonder toevoegingen die er niet in horen. Gewoon, een goeie demi glace waar je alle kanten mee op kan.

 

NR 1 PRODUCT

Demi glace is één van die keukenhelden. Producten waar je niet omheen kan in je keuken. Maar er zijn nog weinig plekken waar de demi glace echt helemaal vanaf de basis wordt gemaakt. Dat hoeft ook niet meer, want wij maken hem sinds jaar en dag: een krachtige geconcentreerde demi glace. En wist je dat dit ons nr. 1 product is in de webshop van Bidfood? 

Natuurlijk heb je zelf ideeën genoeg wat je met onze demi glace kan doen. Wij bedachten ook een leuk recept voor je:
AZIATISCHE EENDENBORST MET 5-SPICE JUS

 
Henri Demi glace
Eendenborst, insnijden, uitbakken op vetlaag, proportioneren en op smaak maken
5 spice
Radijsjes, 1mm dik snijden op mandoline, inleggen(water, azijn, zout en suiker)
Bimi, geblanceerd
Crazy pea
 
Leg de radijsjes dakpansgewijs op elkaar op een bord. Dep evt de plakjes iets droog.
 
Maak de demi glace 1:1 aan en voeg 5-spice naar smaak toe.
 
Leg de eendenborst haaks op het bord, bimi en crazy pea ernaast. Schep de jus naast en/of over de eend. Evt kan de eend ook nog afgelakt worden met de jus.
 

Henri op de Horecava
Verdien tijd en geld met je menukaart - en win! Te weinig handjes in de keuken? Wil je een beter rendement? Waste terugdringen? HENRI is de kok voor de chef. Kom langs op de Henri stand in de Foodhal (07.114) en ervaar hoe Henri jou kan ontzorgen. Neem je menukaart mee, dan kijken we hoe dat kan - en dan maak je meteen kans op een kookboek!
 
 
Lees verder

Inspiratie? KOKVOORDECHEF.NL

 

Kom je niet naar de horecava of wil je vast kijken wat we aan inspiratie bij elkaar verzameld hebben voor jouw menukaart? Klik dan snel door naar kokvoordechef.nl. Boordevol recepten, inspiratie en calculaties.
Lees verder

Uitgekookt gecalculeerd
Henri biedt convenience die tijd terug brengt in je keuken. Convenience van een hoge, constante en culinaire kwaliteit. En Henri brengt niet alleen gemak in je keuken. Dankzij onze uitgekookte prijzen verhoog je je rendement. Een slimme chef zet Henri op de kaart. Bekijk onze voorbeeldcalculaties er zie waar je rendement zit als je met convenience werkt. 


Lees verder

Henri & Pulled Oats
Henri ontwikkelde twee prachtige gerechten voor Foodservice met Pulled Oats®: de nieuwe vleesvervanger op basis van haver. Een saus en maaltijdcomponent, die je zo op je menukaart kunt zetten. Producten die je tijdwinst brengen én rendement. Daarnaast zit je hiermee bovenop de vega trend: de producten maken het je makkelijk een vega(n) optie aan te bieden aan je gasten. 
Lees verder

Zo maak je effectief gebruik van convenience producten
Tijdgebrek is vandaag de dag probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Lees de tips voor het effectief inzetten van convenience producten en laat je inspireren door onderstaande recepten.
Lees verder