Nieuws

Keukenheld: demi glace
De een maakt hem zelf, de ander pakt een pot poeder. Het één kost tijd. De andere optie niet, maar lijkt in de verste verte dan ook niet op een goeie fond. Wist je dat wij hier een perfecte tussenoplossing hebben? Een koelverse en geconcentreerde demi glace. Met de kracht van de fond zoals hij hoort te zijn. Zonder toevoegingen die er niet in horen. Gewoon, een goeie demi glace waar je alle kanten mee op kan.
NR 1 PRODUCT
Demi glace is één van die keukenhelden. Producten waar je niet omheen kan in je keuken. Maar er zijn nog weinig plekken waar de demi glace echt helemaal vanaf de basis wordt gemaakt. Dat hoeft ook niet meer, want wij maken hem sinds jaar en dag: een krachtige geconcentreerde demi glace. En wist je dat dit ons nr. 1 product is in de webshop van Bidfood?Natuurlijk heb je zelf ideeën genoeg wat je met onze demi glace kan doen. Wij bedachten ook een leuk recept voor je:

AZIATISCHE EENDENBORST MET 5-SPICE JUS
Henri Demi glace
Eendenborst, insnijden, uitbakken op vetlaag, proportioneren en op smaak maken
5 spice
Radijsjes, 1mm dik snijden op mandoline, inleggen(water, azijn, zout en suiker)
Bimi, geblanceerd
Crazy pea
Leg de radijsjes dakpansgewijs op elkaar op een bord. Dep evt de plakjes iets droog.
Maak de demi glace 1:1 aan en voeg 5-spice naar smaak toe.
Leg de eendenborst haaks op het bord, bimi en crazy pea ernaast. Schep de jus naast en/of over de eend. Evt kan de eend ook nog afgelakt worden met de jus.
Demi glace Michelin style
Het laatste gerecht waar sterrenchef Gianfranco Chiarini mee aan de slag is gegaan, is de demi glace. Een prachtige basis voor diverse sauzen en jus. Hij koos ervoor om het product geconcentreerd te laten zien, en daarnaast de tot jus verdunde variant te gebruiken.
Lees verder Steun Team Henri voor Alpe d'HuZes
Vorig jaar nam Ad van Olphen, onze directeur, deel aan de Alpe d’HuZes. Hij verloor vrienden en familie aan kanker, en besloot voor hen de Alpe d’Huez te trotseren. Om hen te herdenken en te eren, en daarnaast geld op te halen ten behoeve van het KWF. Ons bedrijf steunde zijn prestatie door op en onder de berg te helpen met de catering: zowel met een team van 5 man als met héél veel heerlijks om de sporters en hun supporters te voeden en hen letterlijk energie te geven.
Lees verder Aspergeproeverij
Wij kijken ze bijna de grond uit. Met het prachtige weer van vorige week hebben we zin in asperges! We willen u graag inspireren met tips en recepten. Dat doen we met een speciale Aspergeproeverij, hier in Drunen, op een steenworp van de aspergebedden. Wilt u erbij zijn?
Buffetcd - korte enquête
Een aantal jaar geleden maakten wij een overzichtelijk calculatieprogramma waarmee u in een handomdraai buffetten calculeert: de buffetcd was geboren. Maar aangezien deze buffetcd ook ouder wordt, is hij toe aan een update. Daarom doen wij nu een onderzoek naar uw wensen. Vult u voor ons even de enquête in? Het kost u maximaal 2 minuten.
Geschnetzeltes in Michelin Style
Kleur! Wat een knaller van een gerecht! Chef Chiarini heeft weer een prachtig gerecht voor ons gecreëerd. Met zoveel kleur moesten we meteen denken aan Carnaval hier. Wat ziet u terug op het bord? Aardappelpuree en geschnetzeltes van Henri, wintertruffel, chips van cassave, paarse tuinkers, borage-cress, druppels van saffraancoulis, tomatencoulis en basilicum coulis. Dit gerecht zelf maken is dus heel goed te doen!