Menu
Contact met Henri

Nieuws

Keukenheld: demi glace

De een maakt hem zelf, de ander pakt een pot poeder. Het één kost tijd. De andere optie niet, maar lijkt in de verste verte dan ook niet op een goeie fond. Wist je dat wij hier een perfecte tussenoplossing hebben? Een koelverse en geconcentreerde demi glace. Met de kracht van de fond zoals hij hoort te zijn. Zonder toevoegingen die er niet in horen. Gewoon, een goeie demi glace waar je alle kanten mee op kan.

 

NR 1 PRODUCT

Demi glace is één van die keukenhelden. Producten waar je niet omheen kan in je keuken. Maar er zijn nog weinig plekken waar de demi glace echt helemaal vanaf de basis wordt gemaakt. Dat hoeft ook niet meer, want wij maken hem sinds jaar en dag: een krachtige geconcentreerde demi glace. En wist je dat dit ons nr. 1 product is in de webshop van Bidfood? 

Natuurlijk heb je zelf ideeën genoeg wat je met onze demi glace kan doen. Wij bedachten ook een leuk recept voor je:




AZIATISCHE EENDENBORST MET 5-SPICE JUS

 
Henri Demi glace
Eendenborst, insnijden, uitbakken op vetlaag, proportioneren en op smaak maken
5 spice
Radijsjes, 1mm dik snijden op mandoline, inleggen(water, azijn, zout en suiker)
Bimi, geblanceerd
Crazy pea
 
Leg de radijsjes dakpansgewijs op elkaar op een bord. Dep evt de plakjes iets droog.
 
Maak de demi glace 1:1 aan en voeg 5-spice naar smaak toe.
 
Leg de eendenborst haaks op het bord, bimi en crazy pea ernaast. Schep de jus naast en/of over de eend. Evt kan de eend ook nog afgelakt worden met de jus.
 

Aspergenieuws!
Vanmorgen namen we even een kijkje bij teler Walter Gubbels uit Helvoirt. Samen met zijn broer Ton runt hij het bedrijf dat voor ons de asperges verzorgt. En hij verzorgt ze zeker! 
Op dit moment gaat de folie over de klaargemaakte aspergebedden. Deze folie zorgt met de zwarte kant naar boven voor meer warmte voor de 'koude grond' asperges. Daar gaan ze van groeien! Straks als de witte kant naar boven gaat, wordt het zonlicht weerkaatst en remt het juist het groeiproces. Deze folie is trouwens heel duurzaam en gaat wel zo'n 10 jaar mee!
 
Bekijk de foto's

Benefietavond Team Henri voor Alpe d’HuZes
Op 5 juni neemt Team Henri deel aan de Alpe d’HuZes. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF organiseert Monica Hoogmoed van de verkoop binnendienst, op zaterdag 29 maart een benefietavond in Utopia (Voorste Venne) te Drunen. Tijdens deze avond zullen diensten en producten worden geveild ten bate van het Team. Op deze manier wil Monica haar steentje bij dragen, aangezien ze het niet ziet zitten de berg zelf op en af te fietsen.
Lees verder

Vierkantsverwaarding: van kop tot staart
Respect voor dier en milieu. Dat is het uitgangspunt van de samenwerking tussen Henri en Eco Fields. Henri maakt culinaire kant-en-klare gerechten. Met alleen de beste ingrediënten - bijvoorbeeld van het biologische vlees van de Veluwse runderen van Eco Fields. Gezamenlijk zochten wij naar een ideale vierkantsverwaarding van het dier: het optimale gebruik van kop tot staart.
Lees verder

Henri op HorecaEvenTT

Welkom!
Aanstaande maandag is het weer zover: Het jaarlijkse HorecaEvenTT in de TT Hallen in Assen! Uiteraard zijn wij ook dit jaar van de partij. René de Lange, uw accountmanager verwelkomt u op onze stand: 3350. En we hebben een leuke actie!
 
Lees verder

Goulash Michelin Style
Dit keer staat de winterzachte goulash in de picture. Letterlijk. Voor de foto van de goulash liet sterrenchef Gianfranco Chiarini zich inspireren door het kleurrijke Hongarije. 
 
Weer mét making of-filmpje