Menu
Contact met Henri

Nieuws

Vegan gerechten die tijd besparen!

Vega(n) is here to stay, dat is inmiddels wel duidelijk. Steeds meer gasten kiezen voor een vegan lifestyle en als horecaondernemer doe je er goed aan om daar slim op in te spelen. Maar het ontwikkelen van vegan gerechten kost tijd. En laat tijd nou nét iets zijn dat je als chef vaker niet dan wel hebt. Gelukkig heeft Henri het tijdrovende werk voor je uit handen genomen en een ruim assortiment (vegan) producten ontwikkeld. Zo kun jij je gasten heel eenvoudig verrassen met smaakvolle vegan gerechten.
 
 


Keukenverlichting

Tijdgebrek staat met stip op nummer één als grootste probleem in de horecakeuken van vandaag. Gelukkig is er tegenwoordig goede convenience op de markt; de producten van Henri brengen ‘verlichting’ in de keuken. Zie het inkopen van convenience als een stukje van je mise-en-place. Op deze manier is de constante kwaliteit en smaak van je gerechten altijd gewaarborgd. Bovendien brengt convenience meer helderheid in je kosten, met een beter rendement en minder waste.

 



Van chili sin carne tot Indiase korma

Ook voor vegan gerechten kun je slim gebruik maken van convenience. Vegan wordt steeds meer onderdeel van de gewone kaart, dus het is belangrijk om goed te bedenken welke soort gerechten het goed doen voor alle doelgroepen. Denk bijvoorbeeld eens wat verder dan de vega burger en verleid je gasten met een chili sin carne, een bbq-style vegan carrot dog, een kruidige vegetarische curry of ga voor een Indiase korma op je menukaart.   
 

Dé vleesvervanger: Pulled Oats®

Veel vegan producten missen helaas nog wel de voedingswaarden waar specifiek vegetariërs en veganisten behoefte aan hebben, Voeg daarom altijd (plantaardige) eiwitten toe aan je vegan gerechten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van Pulled Oats®, een vleesvervanger op basis van haver en tuinbonen met de bite en structuur van vlees. Ideaal om toe te voegen aan salades, als vulling voor een wrap of in een curry. Om het je gemakkelijk te maken, biedt Henri een aantal mooie eiwitrijke kant-en-klaar producten met Pulled Oats® zoals de vegan Indiase korma en bolognesesaus. Of gerechten met andere vleesvervangers, zoals de Chili Sin Carne met ‘gehackt’ van de Vegetarische Slager, of de Thaise curry met peulvruchten. Zo serveert u eenvoudig een volwaardige én smaakvolle vegan maaltijd aan je gasten.

Bron: Foodyard
Henri op de Horecava
Verdien tijd en geld met je menukaart - en win! Te weinig handjes in de keuken? Wil je een beter rendement? Waste terugdringen? HENRI is de kok voor de chef. Kom langs op de Henri stand in de Foodhal (07.114) en ervaar hoe Henri jou kan ontzorgen. Neem je menukaart mee, dan kijken we hoe dat kan - en dan maak je meteen kans op een kookboek!
 
 
Lees verder

Inspiratie? KOKVOORDECHEF.NL

 

Kom je niet naar de horecava of wil je vast kijken wat we aan inspiratie bij elkaar verzameld hebben voor jouw menukaart? Klik dan snel door naar kokvoordechef.nl. Boordevol recepten, inspiratie en calculaties.
Lees verder

Uitgekookt gecalculeerd
Henri biedt convenience die tijd terug brengt in je keuken. Convenience van een hoge, constante en culinaire kwaliteit. En Henri brengt niet alleen gemak in je keuken. Dankzij onze uitgekookte prijzen verhoog je je rendement. Een slimme chef zet Henri op de kaart. Bekijk onze voorbeeldcalculaties er zie waar je rendement zit als je met convenience werkt. 


Lees verder

Henri & Pulled Oats
Henri ontwikkelde twee prachtige gerechten voor Foodservice met Pulled Oats®: de nieuwe vleesvervanger op basis van haver. Een saus en maaltijdcomponent, die je zo op je menukaart kunt zetten. Producten die je tijdwinst brengen én rendement. Daarnaast zit je hiermee bovenop de vega trend: de producten maken het je makkelijk een vega(n) optie aan te bieden aan je gasten. 
Lees verder

Zo maak je effectief gebruik van convenience producten
Tijdgebrek is vandaag de dag probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Lees de tips voor het effectief inzetten van convenience producten en laat je inspireren door onderstaande recepten.
Lees verder