Menu
Contact met Henri

Nieuws

Blog: Convenience is de oplossing

Convenience is absoluut een onderdeel van de oplossing van het hashtagpersoneelstekort in de horeca. Felice schreef er deze korte blog over.

Na het weekend zomaar een kleine greep uit de verschillende verhalen van mensen die afgelopen weekend de horeca bezochten. “De kok was ziek en de invaller kon niet, dus de keuken ging dicht. Gelukkig wilde die mevrouw nog een pizza voor ons in de oven doen”, aldus mijn ouders die een hotelletje hadden geboekt. Ik bezocht een recreatieplas met vrienden. “Je ziet gewoon dat ze het niet aankunnen, heb je die rij gezien?” zegt één van mijn vrienden. “En wat je dan krijgt, is echt weinig voor veel geld. Hier gaan wij straks niet eten.” Een collega was in een bungalowpark, waar een nieuwe groep onervaren ‘jonkies’ ingewerkt moest worden. De vaste medewerkers liepen hun benen uit hun lijf én moesten ook nog diverse mensen trainen en opleiden.
 
Het valt niet mee. Eerst corona, nu eindelijk starten, maar zonder personeel.
 
Links en rechts horen we verhalen van koks die uit Griekenland en Spanje gehaald worden, om hier te komen koken. Dat kan een oplossing zijn natuurlijk… Gelukkig zijn er ook mensen die het dichterbij zoeken. Zo dichtbij, dat ze eerst in hun eigen zaak gaan kijken. Waar is efficiency te behalen? Hoeveel koks heb ik eigenlijk écht nodig? En is het nodig dat mijn chef 90 uur draait, en zijn kostbare tijd steekt in het zelf maken van een simpele dressing? Of snel, maar een slechte soep maakt met een poedertje?
 
Convenience is onderdeel van de oplossing van het personeelstekort.
 
Er is zoveel goede convenience op de markt, op allerlei gebieden. Kijk waar je je menukaart slim mee kan inrichten, maar behoudt jouw signatuur.
Schakel je groothandel in, zij denken met je mee. Of bel ons, wij kijken graag naar je menukaart om je te helpen met keuzes. Dat doen we namelijk al meer dan 40 jaar. Henri is namelijk de kok voor de chef. We zijn de helpende hand in de professionele keuken met onze koelverse soepen, sauzen en maaltijden. Alleen van de beste kwaliteit gemaakt. Check ons stappenplan voor werken met conveniece. Of neem contact op met Hans of Rene, onze accountmanagers.
 
Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
Nieuwe zomerprijslijst

Het wordt langzaamaan weer wat warmer: de lente kondigt zich aan. En aangezien wij met het seizoen meekoken, verandert ook onze kaart. Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier direct de prijslijst. 

Lees verder

Vernieuwde korma met Seitan van BUMI
We hebben onze Indiase korma aangepast! Hij is verrijkt met Seitan van BUMI: een vleesvervanger op basis van tarwe. Op deze manier zet je in een handomdraai een verrassend vegan gerecht op de kaart, mét een goede voedingswaarde.
Lees verder

Henri & Kerstmenu
Henri is de kok voor de chef! Onze producten zijn ideaal voor een gemakkelijk Kerstmenu, in de horeca, maar ook in (party)catering en in de zorg. Kies bijvoorbeeld als voorgerecht een romige mosterdsoep of goedgevulde vissoep. En als hoofdgerecht nostalgische hazenpeper van haas van Hollands Wild. Of de langzaam gegaarde boeuf bourguignon, met zuurkoolstamppot of aardappelpuree.
En check het Kerstmenu

Download het winterassortiment 22/23
Met de komst van de herfst gaan wij naar ons herfst/winterassortiment. Dat betekent dat onze rijkgevulde, stevige erwtensoep er weer is. Maar ook onze pompoensoep en natuurlijk de stamppotten. Én de hazenpeper van gestoofde haas van Hollands Wild. 

Lees verder

Blog: minder waste
Vanaf vandaag start de Verspillingsvrije Week. Niemand wil voedsel verspillen. Niet alleen omdat het geld kost. Je hebt er ook tijd en moeite ingestoken. En buiten dat, het is natuurlijk ook gewoon belangrijk; prettiger voor je geweten en beter voor de planeet. Er zijn best wat oplossingen om je waste tegen te gaan. Naast efficienter werken kan je je creativiteit inzetten. We hebben wat denkrichtingen op een rijtje gezet: doe er je voordeel mee!
Lees verder