Menu
Contact met Henri

Nieuws

Blog: Convenience is de oplossing

Convenience is absoluut een onderdeel van de oplossing van het hashtagpersoneelstekort in de horeca. Felice schreef er deze korte blog over.

Na het weekend zomaar een kleine greep uit de verschillende verhalen van mensen die afgelopen weekend de horeca bezochten. “De kok was ziek en de invaller kon niet, dus de keuken ging dicht. Gelukkig wilde die mevrouw nog een pizza voor ons in de oven doen”, aldus mijn ouders die een hotelletje hadden geboekt. Ik bezocht een recreatieplas met vrienden. “Je ziet gewoon dat ze het niet aankunnen, heb je die rij gezien?” zegt één van mijn vrienden. “En wat je dan krijgt, is echt weinig voor veel geld. Hier gaan wij straks niet eten.” Een collega was in een bungalowpark, waar een nieuwe groep onervaren ‘jonkies’ ingewerkt moest worden. De vaste medewerkers liepen hun benen uit hun lijf én moesten ook nog diverse mensen trainen en opleiden.
 
Het valt niet mee. Eerst corona, nu eindelijk starten, maar zonder personeel.
 
Links en rechts horen we verhalen van koks die uit Griekenland en Spanje gehaald worden, om hier te komen koken. Dat kan een oplossing zijn natuurlijk… Gelukkig zijn er ook mensen die het dichterbij zoeken. Zo dichtbij, dat ze eerst in hun eigen zaak gaan kijken. Waar is efficiency te behalen? Hoeveel koks heb ik eigenlijk écht nodig? En is het nodig dat mijn chef 90 uur draait, en zijn kostbare tijd steekt in het zelf maken van een simpele dressing? Of snel, maar een slechte soep maakt met een poedertje?
 
Convenience is onderdeel van de oplossing van het personeelstekort.
 
Er is zoveel goede convenience op de markt, op allerlei gebieden. Kijk waar je je menukaart slim mee kan inrichten, maar behoudt jouw signatuur.
Schakel je groothandel in, zij denken met je mee. Of bel ons, wij kijken graag naar je menukaart om je te helpen met keuzes. Dat doen we namelijk al meer dan 40 jaar. Henri is namelijk de kok voor de chef. We zijn de helpende hand in de professionele keuken met onze koelverse soepen, sauzen en maaltijden. Alleen van de beste kwaliteit gemaakt. Check ons stappenplan voor werken met conveniece. Of neem contact op met Hans of Rene, onze accountmanagers.
 
Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
Plantbased: zet het op de kaart!
Met de producten van Henri is het heel eenvoudig om lekkere plantbased gerechten op de kaart te zetten. Zo verrast u de gast steeds weer opnieuw met een ruime keuze aan vegetarische opties.
Lees verder

'NIEUW' Super Soep
Niet vullen maar (op)voeden! Met ons nieuwe concept 'Super Soep' dragen wij niet alleen bij aan jouw gezondheid, maar ook aan de gezondheid van kinderen - die in armoede opgroeien. Van iedere verkochte kilogram soep dragen wij € 0,10 bij aan initiatieven die gezond eten mogelijk maken voor kinderen, die in armoede opgroeien.
Lees verder

Een gezonde sportomgeving met lekker eten!
Henri is de helpende hand in de keuken, dus ook in de keuken van de sportclub! Met onze maaltijdcomponenten kun je gemakkelijk voedzaam en lekker eten serveren.








Lees verder

Winterassortiment
Bij Henri volgen we de seizoenen. We zijn als een KOK zo blij dat er weer verse boerenkool van het land komt.
Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.

Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.
Lees verder

Loaded fries recepten
Dé trend van nu: friet (of patat) toppings of te wel 'Loaded Fries'. Wij hebben al jaren ideale producten voor loaded fries in huis. We hebben een aantal recepten voor je uitgewerkt. Waaronder dit Frietje Sint Speciaal; helemaal van dit seizoen, met pepernoten én hazenpeper.
Lees verder