Menu
Contact met Henri

Nieuws

Blog: Veel Henri producten zijn glutenvrij

Sinds jaar en dag proberen wij onze gerechten, daar waar mogelijk, standaard glutenvrij te maken. Meer dan de helft (59%) van ons assortiment is dan ook glutenvrij!
Els van Olphen, moeder van de huidige eigenaren Ad en Els van Olphen, is coeliakie patiënt. Dus uit eigen ervaring weten wij hoe fijn het is om gewoon mee te kunnen eten met de rest. Onze gerechten zijn dan ook geen specifieke dieetproducten, maar gewoon ons standaard assortiment. 
 

Glutenvrije producten 

Bij elk gerecht op de prijslijst en in het assortimentsoverzicht op onze site staat aangegeven of het gerecht glutenvrij is of niet, in de ingrediëntendeclaratie die u vindt via de link naar PS in Foodservice(allergenen) en met een ikoontje: . Dit ikoontje staat ook op de verpakking, net als uiteraard de ingrediëntendeclaratie en de allergenen. Op de site kunt u met het filter rechts gemakkelijk de glutenvrije gerechten selecteren. Of klik hier voor het overzicht.
Mochten er receptwijzigingen komen, dan communiceren we deze via onze nieuwbrief, waarvoor u zich hier op kunt geven. We proberen echter te allen tijde extra allergenen te voorkomen.
 

Onze glutenvrije gerechten in uw (professionele) keuken

Bij de bereiding van glutenvrije gerechten is een grootste zorg noodzakelijk. Zelfs het kleinste kruimeltje wat gluten bevat kan al teveel zijn voor een coeliakie patiënt. Het is dus belangrijk om contact tussen glutenvrije producten en gluten te vermijden. Dit kan door het keukenwerkblad en de werkplek schoon te houden. Ook is het belangrijk dat alle materialen vrij van gluten zijn. Gebruik bij voorkeur aparte snijplanken, messen, pannen, bestek etc. Daarnaast is het belangrijk dat u de glutenvrije producten bereidt en bewaart op een aparte plek. Let op dat u bakt in apart vet en zeker niet frituurt in hetzelfde vet als waar gepaneerde producten in gaan. En als laatste tip, simpel maar belangrijk: snijd brood op een aparte broodplank.
 

Glutenintolerantie en coeliaki

Wat is dat nu eigenlijk, coeliakie? Overgevoeligheid voor gluten ook wel coeliakie, is eigenlijk geen allergie. Coeliakie is een auto-immuunziekte. Het lichaam maakt dus anti-stoffen tegen zijn eigen weefsel, waar je erg ziek van wordt. Dit kan blijvende schade aan de darmen geven. Glutenintolerantie en glutengevoeligheid daarentegen leveren vergelijkbare klachten, maar levert geen blijvende gezondheidsschade.
 

Gluten

Gluten is de naam van een groep eiwitten. Deze eiwitten zitten in o.a. tarwe, rogge en gerst. Producten die deze granen bevatten, bevatten gluten.
 
Meer over gluten en coeliakie lees je op de site van de Nederlandse Coeliakie vereniging: www.glutenvrij.nl
 
Nieuwe prijslijst
We hebben per 6 februari onze verkoop adviesprijzen aangepast. Download hier de prijslijst. 

Lees verder

Vernieuwde korma met Seitan van BUMI
We hebben onze Indiase korma aangepast! Hij is verrijkt met Seitan van BUMI: een vleesvervanger op basis van tarwe. Op deze manier zet je in een handomdraai een verrassend vegan gerecht op de kaart, mét een goede voedingswaarde.
Lees verder

Henri & Kerstmenu
Henri is de kok voor de chef! Onze producten zijn ideaal voor een gemakkelijk Kerstmenu, in de horeca, maar ook in (party)catering en in de zorg. Kies bijvoorbeeld als voorgerecht een romige mosterdsoep of goedgevulde vissoep. En als hoofdgerecht nostalgische hazenpeper van haas van Hollands Wild. Of de langzaam gegaarde boeuf bourguignon, met zuurkoolstamppot of aardappelpuree.
En check het Kerstmenu

Download het winterassortiment 22/23
Met de komst van de herfst gaan wij naar ons herfst/winterassortiment. Dat betekent dat onze rijkgevulde, stevige erwtensoep er weer is. Maar ook onze pompoensoep en natuurlijk de stamppotten. Én de hazenpeper van gestoofde haas van Hollands Wild. 

Lees verder

Blog: minder waste
Vanaf vandaag start de Verspillingsvrije Week. Niemand wil voedsel verspillen. Niet alleen omdat het geld kost. Je hebt er ook tijd en moeite ingestoken. En buiten dat, het is natuurlijk ook gewoon belangrijk; prettiger voor je geweten en beter voor de planeet. Er zijn best wat oplossingen om je waste tegen te gaan. Naast efficienter werken kan je je creativiteit inzetten. We hebben wat denkrichtingen op een rijtje gezet: doe er je voordeel mee!
Lees verder