Menu
Contact met Henri

Nieuws

Blog: Veel Henri producten zijn glutenvrij

Sinds jaar en dag proberen wij onze gerechten, daar waar mogelijk, standaard glutenvrij te maken. Meer dan de helft (59%) van ons assortiment is dan ook glutenvrij!
Els van Olphen, moeder van de huidige eigenaren Ad en Els van Olphen, is coeliakie patiënt. Dus uit eigen ervaring weten wij hoe fijn het is om gewoon mee te kunnen eten met de rest. Onze gerechten zijn dan ook geen specifieke dieetproducten, maar gewoon ons standaard assortiment. 
 

Glutenvrije producten 

Bij elk gerecht op de prijslijst en in het assortimentsoverzicht op onze site staat aangegeven of het gerecht glutenvrij is of niet, in de ingrediëntendeclaratie die u vindt via de link naar PS in Foodservice(allergenen) en met een ikoontje: . Dit ikoontje staat ook op de verpakking, net als uiteraard de ingrediëntendeclaratie en de allergenen. Op de site kunt u met het filter rechts gemakkelijk de glutenvrije gerechten selecteren. Of klik hier voor het overzicht.
Mochten er receptwijzigingen komen, dan communiceren we deze via onze nieuwbrief, waarvoor u zich hier op kunt geven. We proberen echter te allen tijde extra allergenen te voorkomen.
 

Onze glutenvrije gerechten in uw (professionele) keuken

Bij de bereiding van glutenvrije gerechten is een grootste zorg noodzakelijk. Zelfs het kleinste kruimeltje wat gluten bevat kan al teveel zijn voor een coeliakie patiënt. Het is dus belangrijk om contact tussen glutenvrije producten en gluten te vermijden. Dit kan door het keukenwerkblad en de werkplek schoon te houden. Ook is het belangrijk dat alle materialen vrij van gluten zijn. Gebruik bij voorkeur aparte snijplanken, messen, pannen, bestek etc. Daarnaast is het belangrijk dat u de glutenvrije producten bereidt en bewaart op een aparte plek. Let op dat u bakt in apart vet en zeker niet frituurt in hetzelfde vet als waar gepaneerde producten in gaan. En als laatste tip, simpel maar belangrijk: snijd brood op een aparte broodplank.
 

Glutenintolerantie en coeliaki

Wat is dat nu eigenlijk, coeliakie? Overgevoeligheid voor gluten ook wel coeliakie, is eigenlijk geen allergie. Coeliakie is een auto-immuunziekte. Het lichaam maakt dus anti-stoffen tegen zijn eigen weefsel, waar je erg ziek van wordt. Dit kan blijvende schade aan de darmen geven. Glutenintolerantie en glutengevoeligheid daarentegen leveren vergelijkbare klachten, maar levert geen blijvende gezondheidsschade.
 

Gluten

Gluten is de naam van een groep eiwitten. Deze eiwitten zitten in o.a. tarwe, rogge en gerst. Producten die deze granen bevatten, bevatten gluten.
 
Meer over gluten en coeliakie lees je op de site van de Nederlandse Coeliakie vereniging: www.glutenvrij.nl
 
Plantbased: zet het op de kaart!
Met de producten van Henri is het heel eenvoudig om lekkere plantbased gerechten op de kaart te zetten. Zo verrast u de gast steeds weer opnieuw met een ruime keuze aan vegetarische opties.
Lees verder

'NIEUW' Super Soep
Niet vullen maar (op)voeden! Met ons nieuwe concept 'Super Soep' dragen wij niet alleen bij aan jouw gezondheid, maar ook aan de gezondheid van kinderen. Van iedere verkochte kilogram soep dragen wij € 0,10 bij aan initiatieven die gezond eten mogelijk maken voor kinderen. Samen met ‘Stichting La Kantina’ willen we een gezonde generatie creëren!


Lees verder

Een gezonde sportomgeving met lekker eten!
Henri is de helpende hand in de keuken, dus ook in de keuken van de sportclub! Met onze maaltijdcomponenten kun je gemakkelijk voedzaam en lekker eten serveren.
Lees verder

Winterassortiment
Bij Henri volgen we de seizoenen. We zijn als een KOK zo blij dat er weer verse boerenkool van het land komt.
Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.

Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.
Lees verder

Loaded fries recepten
Dé trend van nu: friet (of patat) toppings of te wel 'Loaded Fries'. Wij hebben al jaren ideale producten voor loaded fries in huis. We hebben een aantal recepten voor je uitgewerkt. Waaronder dit Frietje Sint Speciaal; helemaal van dit seizoen, met pepernoten én hazenpeper.
Lees verder