Menu
Contact met Henri

Nieuws

Personeelstekort? Ga anders werken!

Personeelsgebrek is probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Check het stappenplan en ga aan de slag!
 

Stappenplan voor meer grip op je tijd


Stap 1: De menukaart

Wanneer je begint met convenience, is het handig om eerst eens goed naar je menukaart te kijken. Waar zit jouw signatuur? Daar hoeft niets aan te veranderen.
Waar besteed jij (of je koks) (te)veel tijd aan, met name in de mise en place? Waar halen jullie weinig energie uit? Zet deze producten op een lijstje.
 

Stap 2: Calculeren

Ga eens na wat van dat lijstje je zou kunnen inkopen om de druk van de keukenbezetting af te halen en – het belangrijkste – reken eens goed door wat zelf koken kost. Niet alleen je inkoop, maar óók je waste én de uren die je erin steekt. In veel keukens wordt er gerekend zonder de uren van het personeel, wat een vertekend beeld geeft van de kostprijs. Vergelijk dat eens met de kosten van een convenience product. Convenience is in vrijwel alle gevallen goedkoper. Op die manier kun je een slimme en weloverwogen keuze maken tussen convenience producten en gerechten die je volledig zelf bereidt. Kom je hier niet helemaal aan uit, trek dan aan de bel. Dat mag bij ons, wij denken graag mee; maar er zijn ook partijen die je hierbij kunnen helpen, zoals InOne en  SmartCuisine.

 

Stap 3: Producten testen

Vraag monsters aan bij leveranciers of je groothandel en ga aan de slag! Ga producten testen met je team. Zijn ze makkelijk te bereiden? Brengt het inderdaad tijdwinst? En het meest bealangrijk: ga proeven. Doe de test bij voorkeur blind. Zo voorkom je keuzes op basis van emotie. Ook hier hebben wij testformulieren voor (die wij zelf intern gebruiken) die je mag gebruiken.

Stap 4: aan de slag!

Maak makkelijke stappenoverzichten van de recepten voor je personeel, het liefst met foto's. Zo is voor iedereen duidelijk hoe een gerecht er uit mag zien en welke stappen erbij komen kijken. Je hebt de controle terug over je tijd én je rendement!

Henri - de kok voor de chef

Natuurlijk kunnen wij je helpen, met elke stap. Wij zijn al sinds 1979 de kok voor de chef! Neem contact op: 0416 375933.

 



Aan tafel!
In de keuken van Henri gebeurt zó veel dat we u er graag een kijkje gunnen. In “Aan Tafel” serveren we u daarom met veel plezier het laatste nieuws, opmer­kelijke trends en handige tips. Daarnaast nemen we u mee naar interessante klanten en leveranciers. De zesde editie is uit!!
 
Lees verder

Vier nieuwe dressings

De kans is groot dat u onze culinaire Carpaccio dressing al kent. Perfect op smaak en breed inzetbaar. Inmiddels zijn er vier nieuwe, al even aantrekkelijke dressings bij gekomen: de Pesto dressing, de Tai Soy dressing en de Basis dressing waarmee u echt alle kanten op kunt.

 

Lees verder

Nieuwe Petit Henri maaltijdcomponenten
Henri geeft als geen ander richting aan de trends in onze eetcultuur. Een kwestie van een gevoelige antenne voor wat de consument wil en het vermogen daar innovatief op in te spelen.
De nieuwste aanwinsten in ons Petit Henri assortiment van kant-en-klare maaltijdcomponenten: een beenhammetje in honing-tijmsaus, romige aardappelpuree en een fris zomerstamppotje.
Lees verder

Foodmiles

Hoeveel kilometer ligt er op je bord?

Inkopen doen we bij Henri het liefst in de buurt. Zo houden we onze ingrediënten vers, hebben we zicht op de kwaliteit, en zijn we zeker van een eerlijke beloning voor de leveranciers.

Lees verder

Stijlvol genieten van een klassieke Kerst
Uw Kerstdiner wordt gegarandeerd een succes met de menusuggesties van Henri. Onze Cuisine Classique bijvoorbeeld biedt u een royale keus aan fraaie, verfijnde en rijke gerechten van beproefde kwaliteit. Een klassieker word je tenslotte niet zo maar.
Lees verder