Nieuws

Winterassortiment
Bij Henri volgen we de seizoenen. We zijn als een KOK zo blij dat er weer verse boerenkool van het land komt.
Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.
Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.
Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.
Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.
Wat is er veranderd op de kaart?
Stamppotten
Naast de traditionele stamppotten staat dit jaar ook weer de zoete aardappelspinaziestamppot op het menu. Onze chef heeft leuke recepten bedacht met stamppotten. Klik hier voor inspiratie.Wintersoepen
Het is weer tijd voor erwtensoep en deze krijgt er een vegetarisch zusje bij. Want naast de tradionele erwtensoep met Livar scharrelvlees koken we nu ook een vegetarische erwtensoep.
Ook de pompoensoep, goulashsoep, bruine bonensoep en kreeftensoep zijn weer verkrijgbaar.
NIEUW
Sushirijst: we krijgen al jaren vraag naar gekookte sushirijst. Het is ons nu dan eindelijk gelukt om een kant en klare gekookte sushirijst aan te bieden. Handig voor de bereiding van poké bowls en sushi.Basis risotto: hoe handig is het als een deel van de bereiding van risotto al uit handen is genomen? Henri kookt de basis en de finishing touch gebeurt á la minute bij u in de keuken.
Winterse stoofgerechten
Dat is toch wel comfort food op zijn best. Naast de hachee, boeuf bourguignon en boeuf stroganoff bereiden we dit seizoen ook weer hazenpeper. Allemaal gekookt met duurzaam vlees, zoals u van ons gewend bent.Stamppotten met *** Beter Leven
We maken al sinds jaar en dag stamppot met enkel verse ingrediënten. Melk, aardappelen en groenten. Een beetje zout en wat specerijen - dat is het. En in de variant met spek gaat heerlijk Livar spek. Van Livar weet je: die varkentjes hebben een mooi leven gehad. Maar nu gebruiken we in onze stamppotten ook nog eens biologische melk. En dat was reden genoeg voor de stichting Beter Leven om de stamppotten maar liefst drie sterren te geven.
NIEUW van Henri: Chili sin carne
… Met gehackt van de Vegetarische Slager! Inmiddels is het grootste deel van de Nederlandse bevolking flexitariër. Dat betekent dat je gasten ook steeds vaker kiezen voor vegetarisch. Zet bijvoorbeeld Henri’s nieuwe Chili sin (sin=zonder) Carne op uw kaart. Gemaakt met Gehackt van De Vegetarische Slager. Het resultaat van deze samenwerking is zó lekker, dat je het verschil tussen ‘con’ en ‘sin’ niet eens proeft!
Doe mee en win een wildpakket met de hertenstoof!
Het wildseizoen is van start! Henri introduceert de Hertenstoof: Hertenvlees langzaam gegaard in La Trappe Dubbel abdijbier, met wilde paddenstoelen, kastanjechampignons en cranberries. Dit gerecht is niet alleen origineel, maar vooral héél erg lekker. Doe mee met de prijsvraag en win niet alleen de hertenstoof, maar ook nog eens de klassieke hazenpeper en wildsoep van Henri.
Stoppen Ik Kies Bewust Vinkje
Per 18 oktober 2016 heeft de overheid besloten te stoppen met het Ik Kies Bewust Vinkje. We begrijpen dit besluit en de redenen daartoe. Onze verpakkingen zijn vooralsnog wel voorzien van het vinkje: we vinden het namelijk niet duurzaam om deze direct weg te gooien. De overheid geeft fabrikanten een jaar de tijd verpakkingen aan te passen. Daarnaast wordt er een app ontwikkeld door het voedingscentrum, die de consument moet gaan helpen een gezonde keuze te maken. Wij zullen deze ontwikkeling met interesse volgen.
In de tussentijd blijven wij natuurlijk zelf ook altijd goed kijken naar zout, suiker, vetten en calorieën, want onafhankelijk van wat de overheid bepaalt, vinden wij het belangrijk dat onze gerechten gezond en voedzaam zijn.
Nieuw! Groentecurry
In de herfst vernieuwen we traditiegetrouw onze menukaart. En daarop komt een Indiase groentecurry. Een lekkere, lichtpittige Indiase curry, helemaal vegetarisch. Wat kan je ermee in de professionele keuken? We zetten wat ideeën voor je op een rij.