Menu
Contact met Henri

Nieuws

Down to Earth met een snufje gemak

Henri op FI Days Outdoor


23 en 24 juni stonden we weer paraat met het Henri-team op Food Inspiration Outdoor in Ede.
Met het thema ‘Down to Earth’ laten we zien hoe Henri dicht bij de praktijk blijft – bij de mensen, bij de keuken, en bij de aarde. Geen poespas, gewoon goed eten met geweten. Want écht Down to Earth zijn betekent luisteren naar de markt én verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst van voedsel.

Tijdens deze twee dagen organiseerden we een interactieve workshop waarin gemak, smaak en duurzaamheid samenkwamen. Het publiek bepaalde zelf wat we kookten. Koken op verzoek met een snufje gemak. De keuzes:
  
Het meest gekozen gerecht? Peperroomsaus met witte rijst – en als twist een hybride variant. Het publiek bepaalde ook de verhouding tussen vlees en vega. De uitkomst?
  • 90% vlees / 10% vega
  • 60% vlees / 40% vega
  • 80% vlees / 20% vega
Er zat zelfs een groep tussen die koos voor 100% vlees – Ruimte voor een hybride middenweg dus – maar er is ook veel te winnen!

Maar juist dáár zet Henri op in. Met onze eigen hybride maaltijdcomponenten spelen we actief in op de eiwittransitie die nodig is voor mens én milieu, want de impact zit soms in kleine keuzes. Om hierachter te komen heeft PSinfood de Impact scores voor ons berekend. Zo heeft basmatirijst een uitstoot van 0,77 kg CO2 per kg, terwijl penne rigatone naturel slechts 0,59 kg CO2 uitstoot. 

Wat hier mooi op aansloot, was onze 'Down to Earth'-SUPERSOEP die we tijdens de lunch serveerden: een kruidige gele curry vol groenten en gemak. Een soep die voedt door alle groenten die hierin zijn verwerkt. Waarvan de basis bestaat uit broccolistelen! Meer weten over onze SUPERSOEPEN?

Down to Earth betekent voor ons: eten maken dat er toe doet.
Minder toevoegingen, meer smaak!

   

Ons Fortune soupie: Thaise kokossoep met kip

Nieuw en vanaf nu verkrijgbaar: de nieuwe Thaise kokossoep met kip. In Thailand bekend als tom kha kai: een lichtpittige kokossoep met o.a. shii-take, koriander en citroenblad.

Lees verder

Nieuw! Mexicaans gehakt

Dit veelzijdige gerecht presenteerden we op de horecava. Met dit gerecht van lekker veel gehakt, Mexicaanse kruiden en verse groenten kunt u echt alle kanten op.

Lees verder

Kerstdiner voor 150 minderbedeelden door AC

Een mooi initiatief van onze klant AC (Autogrill). Zij organiseerden een Kerstdiner voor 150 minderbedeelden van Amsterdam. Daar hielpen we graag aan mee: Henri sponsorde een deel van het diner.

Lees verder

Terrabites Gezonde kroketten van GRO Holland genomineerd

Leuk nieuws van onze klant GRO Holland. TerraBites, de gezonde kroket van duurzame oesterzwammen van GRO Holland is genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2012. Hiermee sleept GRO voor het tweede achtereenvolgende jaar een nominatie in de wacht!

Lees verder

Erwtensoep - Nu alleen nog maar met Livar
Onze erwtensoep is de beste kant-en-klare soep te koop. Dat vonden we al langer, maar nu hebben we hem nóg lekkerder gemaakt. We hebben gebruiken nu alleen nog maar Livar varkensvlees en spek voor de soep.
Lees verder