Menu
Contact met Henri

Nieuws

Down to Earth met een snufje gemak

Henri op FI Days Outdoor


23 en 24 juni stonden we weer paraat met het Henri-team op Food Inspiration Outdoor in Ede.
Met het thema ‘Down to Earth’ laten we zien hoe Henri dicht bij de praktijk blijft – bij de mensen, bij de keuken, en bij de aarde. Geen poespas, gewoon goed eten met geweten. Want écht Down to Earth zijn betekent luisteren naar de markt én verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst van voedsel.

Tijdens deze twee dagen organiseerden we een interactieve workshop waarin gemak, smaak en duurzaamheid samenkwamen. Het publiek bepaalde zelf wat we kookten. Koken op verzoek met een snufje gemak. De keuzes:
  
Het meest gekozen gerecht? Peperroomsaus met witte rijst – en als twist een hybride variant. Het publiek bepaalde ook de verhouding tussen vlees en vega. De uitkomst?
  • 90% vlees / 10% vega
  • 60% vlees / 40% vega
  • 80% vlees / 20% vega
Er zat zelfs een groep tussen die koos voor 100% vlees – Ruimte voor een hybride middenweg dus – maar er is ook veel te winnen!

Maar juist dáár zet Henri op in. Met onze eigen hybride maaltijdcomponenten spelen we actief in op de eiwittransitie die nodig is voor mens én milieu, want de impact zit soms in kleine keuzes. Om hierachter te komen heeft PSinfood de Impact scores voor ons berekend. Zo heeft basmatirijst een uitstoot van 0,77 kg CO2 per kg, terwijl penne rigatone naturel slechts 0,59 kg CO2 uitstoot. 

Wat hier mooi op aansloot, was onze 'Down to Earth'-SUPERSOEP die we tijdens de lunch serveerden: een kruidige gele curry vol groenten en gemak. Een soep die voedt door alle groenten die hierin zijn verwerkt. Waarvan de basis bestaat uit broccolistelen! Meer weten over onze SUPERSOEPEN?

Down to Earth betekent voor ons: eten maken dat er toe doet.
Minder toevoegingen, meer smaak!

   

Benissimo! Zonnige Italiaanse pastasauzen
Heerlijke, pure Italiaanse pastasauzen. Stuk voor stuk rijk gevulde toppers. Wat denkt u van een authentieke crema carbonara of crema di salmone, met gerookte zalm? Of probeer de crema di funghi eens, boordevol paddenstoelen. Met deze culinaire nieuwe sauzen kunt u alle kanten op!
Lees verder

Fricassée van Kemper maïskip
Een klassiek gerecht waar we met recht trots op zijn. Een romige fricassée van langzaam gegaarde vrije uitloop maïs-scharrelkip van Herman Kemper. Met champignons en shii-take van de Drunense duinboeren.
Lees verder

Nieuw! Kaassoep met Mariënwaerdt landgoedkaas
Op het prachtige Landgoed Mariënwaerdt grazen koeien met alle vrijheid en ruimte. Van hun melk wordt heerlijke biologische kaas gemaakt. Henri gebruikt dit romige ingrediënt voor een compleet nieuwe, smakelijke kaassoep.
Lees verder

Nieuw! Oosterse gerechten

Drie smakelijke nieuwkomers uit de Oosterse keuken: malse babi ketjap, vegetarische tjap tjoy en een mooie, in kokosmelk gestoofde rendang daging.

Lees verder

Eco gastronomie met de helpende hand van HENRI!
Genieten van lekker eten met respect voor mens, dier en milieu. Dat is eco-gastronomie. Henri heeft steeds meer gerechten in het assortiment die uitstekend samengaan met eco-gastronomie. Nieuw, en helemaal daarop aansluitend, is de witlofsoep met Livar spek.
 
Lees verder