Gastvrij Rotterdam | demi glace | pulled oats
Nieuwsbrief

Keukenheld: demi glace
De een maakt hem zelf, de ander pakt een pot poeder. Het één kost tijd. De andere optie niet, maar lijkt in de verste verte dan ook niet op een goeie fond. Wist je dat wij hier een perfecte tussenoplossing hebben? Een koelverse en geconcentreerde demi glace. Met de kracht van de fond zoals hij hoort te zijn. Zonder toevoegingen die er niet in horen. Gewoon, een goeie demi glace waar je alle kanten mee op kan.
Nr 1 product
Demi glace is één van die keukenhelden. Producten waar je niet omheen kan in je keuken. Maar er zijn nog weinig plekken waar de demi glace echt helemaal vanaf de basis wordt gemaakt. Dat hoeft ook niet meer, want wij maken hem sinds jaar en dag: een krachtige geconcentreerde demi glace. En wist je dat dit ons nr. 1 product is in de webshop van Bidfood?Natuurlijk heb je zelf ideeën genoeg wat je met onze demi glace kan doen. Wij bedachten ook een leuk recept voor je:

Aziatische eendenborst met 5-spice jus
Henri Demi glace
Eendenborst, insnijden, uitbakken op vetlaag, proportioneren en op smaak maken
5 spice
Radijsjes, 1mm dik snijden op mandoline, inleggen(water, azijn, zout en suiker)
Bimi, geblanceerd
Crazy pea
Leg de radijsjes dakpansgewijs op elkaar op een bord. Dep evt de plakjes iets droog.
Maak de demi glace 1:1 aan en voeg 5-spice naar smaak toe.
Leg de eendenborst haaks op het bord, bimi en crazy pea ernaast. Schep de jus naast en/of over de eend. Evt kan de eend ook nog afgelakt worden met de jus.
Gastvrij Rotterdam
Henri is de kok voor de chef! Dat laten we zien in Rotterdam op Gastvrij met ons ruime assortiment aan convenience producten. Waaronder Klassieke Keukenhelden als de verse beurre blanc en demi glace. Producten die relevant zijn voor chefs met een kleine keukenbezetting, maar die ook helpen het rendement te verbeteren en kosten beter inzichtelijk te maken.
Lees meer Bolognesesaus met Pulled Oats
In Rotterdam hebben we een heuse introductie! Je proeft er voor het eerst onze nieuwe bolognesesaus met Pulled Oats®. Officieel pas vanaf 7 oktober op onze prijslijst. Maar de bezoekers van Gastvrij kunnen nu dus -letterlijk- al een voorproefje nemen van deze nieuwe vegan saus.
Lees meer