Proeverij van Brabantse asperges
Alle asperges in deze soep komen uit Brabant. Ze worden geteeld en geschild door Aspergebedrijf Gebroeders Leijser. Daarna maken wij er een overheerlijke soep van. Natuurlijk alleen in het seizoen!
Ingrediënten
(voor 1 persoon)
100 gram Henri aspergesoep, na verdunning
50 gram groene asperges
50 gram witte asperges
1½ kwarteleitje
50 gram Henri hollandaisesaus
4 sprieten bieslook
50 gram groene asperges
50 gram witte asperges
1½ kwarteleitje
50 gram Henri hollandaisesaus
4 sprieten bieslook
Bereidingswijze
Verwarm de aspergesoep en de hollandaisesaus. Schil de asperges, blancheer ze en kook de kwarteleitjes. Giet wat hollandaisesaus op een bord. Roerbak de witte en groene asperges en leg ze kruiselings op elkaar. Leg daarop drie bieslooksprieten. Snijd de kwarteleitjes in de lengte doormidden en leg ze op het bord. Doe de warme aspergesoep in een leuk kopje of glas en plaats dit op het bord.