Menu
Contact met Henri

Runderhaas in rode wijnsaus

www.henri.nl
Met de demi glace van Henri maak je in een handomdraai allerlei sauzen. Waaronder deze rode wijnsaus!

Ingrediënten

Henri Demi glace
Runderhaas
Wortel
Cantharellen
Aardappel
Zeeuws spek
Zilverui
Bosui, alleen de onderkant (zonder worteltjes)
Rode wijn
 

Bereidingswijze

Runderhaas: portioneren, bakken en op smaak brengen.
Kook de wortel, en breng deze op smaak. Bak de cantharellen in roomboter en breng ze ook op smaak. Steek de aardappels uit en gaar ze, samen met de bosui, in de demi glace.
Bak het Zeeuws spek plat uit. Konfijt de zilverui in olijfolie met rozemarijn.
 
Maak van de demi glace een jus 1:1 aan. Fruit een ui aan, blus met een scheut rode wijn. Kook in tot 1/3. Voeg de jus toe. Monteer de saus af met roomboter en voeg peper en zout toe naar smaak.
 
Bouw van je groenten en het spek een structuur, half rond op het bord. Leg de gebakken runderhaas er naast en schep de rode wijnsaus erbij.

< terug naar overzicht