Menu
Contact met Henri

Knapperige filodeeg pasteitjes met romige kippenragout

www.henri.nl
Dit is een heerlijk romige, verse kippenragout. Bereid met malse kip en verse champignons. Kant-en-klaar lekker, maar ook ideaal om er feestelijke filodeeg pasteitjes mee te maken.

Ingrediënten

(voor 4 personen)
400g Henri Kippenragout
4 filodeegvellen
boter
peterselie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het plastic en dek de kippenragout goed af met aluminium folie. Zet deze vast in de oven om te verwarmen. Smelt de boter. Bestrijk een filodeegvel licht met de boter, vouw het over de helft op, besmeer dit weer licht met boter. Vouw het nu weer op, zodat je een vierkant krijgt.
Leg een aardewerk schaaltje met een doorsnede van ca. 8 cm, ingesmeerd met wat boter, ondersteboven op een bakplaat. Leg hier het fi lodeeg vel overheen. Bak de bakjes af in ca. 5 minuten. Haal het nog warm van het schaaltje. Vul het filodeegbakje met de warme kippenragout.
 
Serveertip:
Je kunt ook makkelijk kleinere versies van de filodeegbakjes maken met kleinere bakjes (of bijv. een cupcakeblik). Lekker als borrelhapje of fijn als je meerdere voorgerechten hebt. Nog makkelijker? Koop kant-en-klare ragoutbakjes en vul deze met de kippenragout van Henri.
< terug naar overzicht