Menu
Contact met Henri

Eggs Benedict

www.henri.nl

Eggs benedict: helemaal van nu als 'all day breakfast' gerecht. Wij maken het je gemakkelijk met dit receptje, waarbij je kan kiezen om je te laten helpen door slimme convenience producten.

Ingrediënten

(voor 1 persoon)

30 g Henri hollandaisesaus
1 Bloemkoolwafel (DeMaro beslag voor groentewafels - Bloemkool & oude kaas)
Flinke hand verse bladspinazie
1 Gepocheerd ei (Van Tol)
(witte) peper en zout
Evt: witte wijnazijn

Bereidingswijze

Maak met behulp van het kant-en-klare bloemkoolbeslag van deMaro (of maak zelf een beslag) een wafeltje in een wafelijzer/maker.

Breng intussen voor het gepocheerde ei 2 l water aan de kook, doe er 200 ml witte wijnazijn bij en houd het net onder het kookpunt. Breek de eieren een voor een boven een zeefje, laat even uitlekken en doe over in kopjes. Laat de eieren voorzichtig in het water glijden en pocheer ze 3 min. Haal met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken. Snij eventuele lelijke randjes weg. Of gebruik de handige kant-en-klaar gepocheerde eitjes van Van Tol. Deze hoeven alleen nog verwarmd te worden, en het eigeel blijft mooi vloeibaar.

Wok of roerbak de spinazie. Maal er zout en peper over.

Leg het wafeltje op een bord. Schep er de spinazie op. Daarop het gepocheerde eitje. Verdeel de hollandaisesaus er vervolgens over. Maal er evt. nog peper en zout over.
< terug naar overzicht