Menu
Contact met Henri

Eggs Benedict

Oorspronkelijk is Eggs Benedict een Amerikaans ontbijtgerecht, maar in Nederland past het ook prima op de lunchkaart.

Ingrediënten

(voor 1 persoon)

50 g Henri hollandaisesaus
2 plakken parmaham (of bacon)
2 heel verse eieren
1 English muffin (of gebruik beschuitbollen)
2 sprieten bieslook, gehakt
200 ml wittewijnazijn
(witte) peper en zout
Extra: bakpapier

Bereidingswijze

Leg de plakken parmaham tussen 2 vellen bakpapier ca 7 min in een op 180ºC verwarmde oven en houd apart. Breng intussen voor de eieren 2 l water aan de kook, doe er 200 ml wittewijnazijn bij en houd het net onder het kookpunt. Breek de eieren een voor een boven een zeefje, laat even uitlekken en doe over in kopjes. Laat de eieren voorzichtig in het water glijden en pocheer ze 3 min. Haal met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken. Snij eventuele lelijke randjes weg. Toast de gehalveerde muffins. Leg er de parmaham en gepocheerde eieren op. Verdeel de hollandaisesaus erover en bestrooi met bieslook. Maal er evt. peper en zout over.
< terug naar overzicht