Menu
Contact met Henri

Nieuws

Allergenen in Foodservice

U heeft er vast van gehoord. Vanaf 13 december 2014 moet u beschikken over allergeneninformatie, en deze kunnen geven aan uw gasten. Wat wordt er straks van u verwacht? We zetten het voor u op een rijtje.
 
Wetgeving
Per 13 december 2014 moet de horeca over niet-voorverpakte producten mondeling of schriftelijk allergeneninformatie kunnen geven aan gasten. Het gaat hierbij om de wettelijk te declareren allergenen zoals glutenbevattende granen (o.a. tarwe en rogge), ei, vis, pinda, noten, soja, melk en schaal - en weekdieren. In totaal gaat het om 14 voedingsallergenen.

Op de menukaart?
Op de menukaart kunt u het best vermelden dat allergeneninformatie op te vragen is bij het personeel. Zoals 'Heeft u een allergie? Meld het ons!'. Kiest u ervoor bepaalde allergenen te weren uit uw keuken, dan kunt u natuurlijk aangeven op uw kaart dat uw bedrijf bijv. pindavrij is, of dat u speciale glutenvrije gerechten biedt.

Waarom deze wet?
Het is niet zo dat als een gast niet heeft aangegeven dat hij een allergie heeft, u aansprakelijk bent voor mogelijke gevolgen. Ook is de wet niet bedoeld om de hele horeca allergievriendelijk te maken. De wet is bedoeld om gasten goed te informeren over allergenen, niet om allergenen uit de horeca te weren. 


Hoe gaat u nu te werk?
  • U legt uw recepten vast
  • U beoordeelt per gerecht de allergenen. Indien mogelijk, kunt u kijken of u bepaalde allergenen uit kunt sluiten.
  • Informatie over producten en ingredienten vindt u bijvoorbeeld in de gratis databank van PSinFoodservice.
  • Zet uw bevindingen op uw menukaart, of zorg dat de informatie beschikbaar is voor uw medewerkers en instrueer hen over de omgang met allergenen en hoe zij gasten met vragen kunnen informeren.
  • Kiest u voor het uitsluiten van allergenen, verdiep u hier dan grondig in.
  • Denk dan ook goed over kruisbesmetting.
  • Onze producten hebben goed leesbare ingrediëntendeclaraties. Deze staan ook op onze website. Zo kunt u heel gemakkelijk uw gasten informeren!

Proeverij met Allergenenworkshop

We kregen de laatste tijd veel vragen over de allergenenwetgeving. Natuurlijk helpen we u graag met kennis en kunde. Daarom organiseren we regelmatig speciale proeverijen met een Allergenen workshop. Tot de zomer zitten de workshops vol - daarom hebben we er vast eentje gepland na de zomer, op 15 september.
U kunt zich al aanmelden!

Datum: Maandag 15 september
Locatie: Henri BV Drunen
Maximaal deelnemers per bedrijf: 2
Maximaal aantal deelnemers: 24

Het globale programma van de proeverij:
13.00 Ontvangst met een kop soep
13.15 Presentatie over Henri
13.30 Rondleiding
14.40 Workshop allergenen
15.00 Pauze met een lekker gerechtje
15.20 Tweede gedeelte allergenen workshop
15.40 Proeverij
16.15 Einde

Heeft u interesse, of wilt u vast een plaats reserveren? Stuur een mail naar fvanzanten@henri.nl

We hebben gebruik gemaakt van o.a. deze bron: site van KHN

Plantbased: zet het op de kaart!
Met de producten van Henri is het heel eenvoudig om lekkere plantbased gerechten op de kaart te zetten. Zo verrast u de gast steeds weer opnieuw met een ruime keuze aan vegetarische opties.
Lees verder

'NIEUW' Super Soep
Niet vullen maar (op)voeden! Met ons nieuwe concept 'Super Soep' dragen wij niet alleen bij aan jouw gezondheid, maar ook aan de gezondheid van kinderen - die in armoede opgroeien. Van iedere verkochte kilogram soep dragen wij € 0,10 bij aan initiatieven die gezond eten mogelijk maken voor kinderen, die in armoede opgroeien.
Lees verder

Een gezonde sportomgeving met lekker eten!
Henri is de helpende hand in de keuken, dus ook in de keuken van de sportclub! Met onze maaltijdcomponenten kun je gemakkelijk voedzaam en lekker eten serveren.








Lees verder

Winterassortiment
Bij Henri volgen we de seizoenen. We zijn als een KOK zo blij dat er weer verse boerenkool van het land komt.
Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.

Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.
Lees verder

Loaded fries recepten
Dé trend van nu: friet (of patat) toppings of te wel 'Loaded Fries'. Wij hebben al jaren ideale producten voor loaded fries in huis. We hebben een aantal recepten voor je uitgewerkt. Waaronder dit Frietje Sint Speciaal; helemaal van dit seizoen, met pepernoten én hazenpeper.
Lees verder