Menu
Contact met Henri

Glutenvrij

Sinds een paar jaar proberen wij onze gerechten, daar waar mogelijk, standaard glutenvrij te maken. Els van Olphen, moeder van de huidige directie, is namelijk coeliakie patiënt. Dus uit eigen ervaring weten wij hoe fijn het is om gewoon mee te kunnen eten met de rest. Onze gerechten zijn dan ook geen specifieke dieetproducten, maar gewoon ons standaard assortiment. Alleen is daarvan dus bijna de helft gewoon lekker glutenvrij.
 

Glutenvrije producten

Bij elk gerecht op de prijslijst en in het assortimentsoverzicht op onze site staat aangegeven of het gerecht glutenvrij is of niet, in de ingrediëntendeclaratie (allergenen) en met een logo. Dit logo staat ook op de verpakking. Op de site kunt u met het filter rechts gemakkelijk de glutenvrije gerechten selecteren. Of klik hier voor het overzicht.
Mochten er receptwijzigingen komen, dan communiceren we deze via onze nieuwbrief, waarvoor u zich hier op kunt geven. We proberen echter te allen tijde extra allergenen te voorkomen.
 

Onze glutenvrije gerechten in uw keuken

Bij de bereiding van glutenvrije gerechten is een grootste zorg noodzakelijk. Zelfs het kleinste kruimeltje wat gluten bevat kan al teveel zijn voor een coeliakie patiënt. Het is dus belangrijk om contact tussen glutenvrije producten en gluten te vermijden. Dit kan door het keukenwerkblad en de werkplek schoon te houden. Ook is het belangrijk dat alle materialen vrij van gluten zijn. Gebruik bij voorkeur aparte snijplanken, messen, pannen, bestek etc. Daarnaast is het belangrijk dat u de glutenvrije producten bereidt en bewaart op een aparte plek. Let op dat u bakt in apart vet en zeker niet frituurt in hetzelfde vet als waar gepaneerde producten in gaan. En als laatste tip, simpel maar belangrijk: snijd brood op een aparte broodplank.
 

Glutenintolerantie

Wat is dat nu eigenlijk, coeliakie? Overgevoeligheid voor gluten ook wel coeliakie, is eigenlijk geen allergie. Coeliakie is een auto-immuunziekte. Het lichaam maakt dus anti-stoffen tegen zijn eigen weefsel, waar je erg ziek van wordt. 
 

Gluten

Gluten is de naam van een groep eiwitten. Deze eiwitten zitten in o.a. tarwe, rogge en gerst. Producten die deze granen bevatten, bevatten gluten.
 
Meer over gluten en coeliakie lees je op de site van de Nederlandse Coeliakie vereniging: www.glutenvrij.nl