Nieuws
Down to Earth met een snufje gemak
Henri op FI Days Outdoor
23 en 24 juni stonden we weer paraat met het Henri-team op Food Inspiration Outdoor in Ede.
Met het thema ‘Down to Earth’ laten we zien hoe Henri dicht bij de praktijk blijft – bij de mensen, bij de keuken, en bij de aarde. Geen poespas, gewoon goed eten met geweten. Want écht Down to Earth zijn, betekent luisteren naar de markt én verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst van voedsel.
Tijdens deze twee dagen organiseerden we een interactieve workshop waarin gemak, smaak en duurzaamheid samenkwamen. Het publiek bepaalde zelf wat we kookten. Koken op verzoek met een snufje convenience. De keuzes:
Maar juist dáár zet Henri op in. Met onze eigen hybride maaltijdcomponenten spelen we actief in op de eiwittransitie die nodig is voor mens én milieu. Want de impact zit soms in kleine keuzes. Zo heeft basmatirijst een uitstoot van 0,77 kg CO? per kg, terwijl penne rigatone naturel slechts 0,59 kg CO? uitstoot.
Wat hier mooi op aansloot, was onze 'Down to Earth'-supersoep die we tijdens de lunch serveerden: een kruidige gele curry vol groenten en gemak. Een soep die voedt door alle groenten die hierin zijn verwerkt. Waarvan de basis bestaat uit broccolistellen!
Down to Earth betekent voor ons: eten maken dat er toe doet. Minder toevoegingen, meer smaak!
- Vlees of vega
- Peperroomsaus of stroganoffsaus
- Penne of witte rijst
- 90% vlees / 10% vega
- 60% vlees / 40% vega
- 80% vlees / 20% vega
Maar juist dáár zet Henri op in. Met onze eigen hybride maaltijdcomponenten spelen we actief in op de eiwittransitie die nodig is voor mens én milieu. Want de impact zit soms in kleine keuzes. Zo heeft basmatirijst een uitstoot van 0,77 kg CO? per kg, terwijl penne rigatone naturel slechts 0,59 kg CO? uitstoot.
Wat hier mooi op aansloot, was onze 'Down to Earth'-supersoep die we tijdens de lunch serveerden: een kruidige gele curry vol groenten en gemak. Een soep die voedt door alle groenten die hierin zijn verwerkt. Waarvan de basis bestaat uit broccolistellen!
Down to Earth betekent voor ons: eten maken dat er toe doet. Minder toevoegingen, meer smaak!
De lente begint met verse asperges!
Het is weer lente! En daar horen verse asperges bij. Natuurlijk maken wij daar bij Henri heerlijke soep van. Onze aspergesoep was al super, maar we hebben hem toch verder verbeterd. Nog lekkerder en een mooier mondgevoel. Henri’s gebonden romige soep met verse asperges van het Brabantse land, bestelt u NU bij uw groothandel.
Nieuw, nieuw, nieuw!
Wij laten u graag kennis maken met de voedzame graansoort bulgur, die geweldig cobineert met onze nieuwe, verrassende en vegetarische wortel'gehakt'balletjes.
Lees verder Natuurlijke Lamstajine
Hebt u onze heerlijke Lamsschotel al eens geproefd? Met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% natuurlijk en 100% smaak. Polderlammeren grazen op de groene weiden van Nederland en Engeland. De lammeren genieten dagelijks van een grote variatie planten, kruiden en mals gras. Deze gezonde en gevarieerde voeding zorgt voor de unieke smaak van het vlees.
Lees verder HorecaEvenTT 2015
Het jaarlijkse HorecaEvenTT in de TT Hallen in Assen is van start. Van maandag 9 tot en met woensdag 11 februari is Henri van de partij. U gaat toch ook naar dé vakbeurs van het noorden op zoek naar inspiratie, opdoen van nieuwe ideeën en het ontdekken en vooral proeven van nieuwigheden. Ontmoet ons in de Henri stand 2120 en in stand 3400 van Deli XL.
Lees verder Horecava was een feestje
Horecava 2015 is voorbij gevlogen. Alle voorbereidingen resulteerden in een stand die helemaal paste bij Henri. Onze smaakmakers hebben met veel plezier onze gasten geïnspireerd met nieuwe concepten, styling en smaken. We zijn dan ook erg blij met de complimenten die wij ontvingen van onze gasten over de uitstraling van de stand en het lekker eten wat we serveerden. Het was een feestje voor onze gasten, maar ook zeker voor onze smaakmakers.
Lees verder