Menu
Contact met Henri

Nieuws

Thaise curry: het verhaal van de adukiboon

De Thaise curry is mild van smaak. Het is een mix van soja- en aduki bonen, sperziebonen en diverse groenten, in een zachte kokossaus met citroengras, kurkuma, komijn en gember. Wat zit er in die curry? Aduki bonen... Wat zijn dat voor bonen?
 www.henri.nl

Aduki bonen zijn supoergezond: het is écht een superfood. Het zijn roodbruine boontjes, met een witte streep, afkomstig zijn van de klimplant Vigna angularis. Aduki boontjes zijn klein en rond van vorm. Aduki bonen zijn super voedzaam. Ze zijn redelijk goed gevuld met eiwitten, (oplosbare) vezels, kalium, ijzer, magnesium en het essentiële foliumzuur. Ook zijn deze bonen in vergelijking met andere boonsoorten wat makkelijker verteerbaar. Zeker ook een aanrader voor diabetespatiënten gezien ze erg laag zijn in GI-waarden: ze zijn lief voor de bloedsuikerspiegel. In Japan worden Aduki bonen zelfs “de koning der bonen” genoemd vanwege hun heilzame werking op de gezondheid. 
En zo is deze curry niet alleen erg lekker - maar ook nog eens supergezond!

  • Henri artikelnummer40819
  • Verpakkingseenheid1,4kg
  • Prijs€ 11,13
  • Prijs per kilo€ 7,95
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
  • Clean Label
Klik hier voor o.a. de bereidingswijze.
Vacatures!
We hebben weer nieuwe vacatures! We zoeken onder andere naar een medewerker voor onze kwaliteitsdienst en een verkoop binnendienst medewerker.

Klik verder voor de vacatures!
Lees verder

Nieuw! Thaise linzensoep
Een mild-pittige, vegetarische soep op basis van rode (biologische) linzen en kokosmelk. Heerlijk kruidig en fris dankzij gember, limoenblad en citroengras. Met een garnituur van o.a. bloemkool, paprika en een vleugje ananas. Deze soep is niet alleen hip en lekker, maar ook nog eens heel gezond en voedzaam. De soep zit namelijk boordevol eiwit, nodig voor de opbouw van je spieren!
 
Ik wil deze soep gratis proberen>

Download de prijslijst

 

Nog meer goed nieuws: vanaf vandaag kunt u onze winterproducten weer bestellen bij uw groothandel! Niet alleen de erwten- en bruine bonensoep, maar ook alle stamppotten met en zonder spek én natuurlijk onze wildgerechten. Alle nieuwe gerechten en prijzen staan op onze prijslijst. Download hem nu!
Lees verder

Recall Pompoensoep
Recall Henri (niet-Biologische) pompoensoep met allergeen melk
 
Henri heeft geconstateerd dat een beperkt aantal verpakkingen "Pompoensoep" zijn voorzien van een biologisch label. Dit product is niet biologisch. Op het label is daarnaast het allergeen Melk niet vermeld. Dit voldoet niet aan de (kwaliteits)eisen die Henri stelt, en is tevens een gevaar voor de gezondheid van personen met een melkallergie. Daarom willen wij u vragen de door u bestelde producten te controleren.
Lees verder

Oesterzwamsoep - van oesterzwam geteeld op koffiedik
Bestel hem nu: de Henri oesterzwamsoep. Een mooie, culinaire soep. Gemaakt van GRO oesterzwammen, duurzaam gekweekt op koffiedik. Van de voetjes, die anders weggegooid worden, maakt Henri een concentraat. Dit geeft een natuurlijke smaakboost.
 
Check het filmpje en vraag een gratis monster aan