Menu
Contact met Henri

Nieuws

Oesterzwamsoep - van oesterzwam geteeld op koffiedik

Bestel hem nu: de Henri oesterzwamsoep. Een mooie, culinaire soep. Gemaakt van GRO oesterzwammen, duurzaam gekweekt op koffiedik. Van de voetjes, die anders weggegooid worden, maakt Henri een concentraat. Dit geeft een natuurlijke smaakboost.
 
Introductie
Henri heeft na de kerstomatensoep van overgebleven kerstomaatjes een nieuwe duurzame soep: oesterzwamsoep. Gemaakt met GRO oesterzwammen. De soep is 1:1 geconcentreerd. De verpakking van 1,5 kg. levert u 3 kg soep kant-en-klaar op. De verkoopadviesprijs is €12,38. Dat is €4,13 per liter. Dat betekent dat u iets meer dan een euro per kop aan inkoop kwijt bent. U koopt de soep bij uw horecagroothandel. Deli XL heeft al een artikelnummer aangemaakt.
 
Dubbel duurzaam
Het mooie aan deze nieuwe soep is dat hij eigenlijk dubbel duurzaam is. Niet alleen het teeltproces is duurzaam, maar ook de manier waarmee Henri de soep maakt. In de soep zit, naast de verse oesterzwammen, ook nog een speciaal concentraat van de voeten van de zwammen. Deze worden anders weggegooid bij de teler.
 
Smaakboost
Kevin Roels van Henri bedacht samen met Tim Groot het recept. Kevin ontwikkelde het concentraat. Hij bedacht een ingenieuze manier om de voeten in te koken tot concentraat. Kevin: “De smaak hiervan is zó sterk, dat met enkele druppels per kop je al een enorme smaakboost krijgt. En dat dus zonder chemische smaakversterkers, gist of MSG.”
 
GRO: De cirkel is rond
Het verhaal van GRO is sterk, vooral omdat het écht cradle to cradle is. De oesterzwammen groeien op koffiedik: afval dus eigenlijk. De paddenstoelen gebruiken het koffiedik als voeding: ze zetten de koffie om tot een smaakvolle zwam. De koffieresten worden opgehaald bij diverse restaurants en cateraars in Nederland. Dit via Deli XL, die met het leveren het koffiedik mee ophaalt. Deze zelfde horeca gebruikt de oesterzwammen weer in hun gerechten. En ze kunnen vanaf nu ook een kant-en-klare soep inkopen. Zo is de soep dus volledig circulair.
 
Crowd-made
De Horecava is bij uitstek een plek waar heel veel foodprofessionals te vinden zijn. Bezoekers van de horecavakbeurs dachten mee over de receptuur en hielpen de soep te perfectioneren. Mede dankzij hun input heeft Henri een prachtige, culinaire soep gemaakt. Heeft u ook meegeholpen?
 
Proefverpakking
Wilt u een gratis monster ontvangen? Stuur ons dan een e-mail.
 
 
 
Vacatures!
We hebben weer nieuwe vacatures! We zoeken onder andere naar een medewerker voor onze kwaliteitsdienst en een verkoop binnendienst medewerker.

Klik verder voor de vacatures!
Lees verder

Nieuw! Thaise linzensoep
Een mild-pittige, vegetarische soep op basis van rode (biologische) linzen en kokosmelk. Heerlijk kruidig en fris dankzij gember, limoenblad en citroengras. Met een garnituur van o.a. bloemkool, paprika en een vleugje ananas. Deze soep is niet alleen hip en lekker, maar ook nog eens heel gezond en voedzaam. De soep zit namelijk boordevol eiwit, nodig voor de opbouw van je spieren!
 
Ik wil deze soep gratis proberen>

Download de prijslijst

 

Nog meer goed nieuws: vanaf vandaag kunt u onze winterproducten weer bestellen bij uw groothandel! Niet alleen de erwten- en bruine bonensoep, maar ook alle stamppotten met en zonder spek én natuurlijk onze wildgerechten. Alle nieuwe gerechten en prijzen staan op onze prijslijst. Download hem nu!
Lees verder

Recall Pompoensoep
Recall Henri (niet-Biologische) pompoensoep met allergeen melk
 
Henri heeft geconstateerd dat een beperkt aantal verpakkingen "Pompoensoep" zijn voorzien van een biologisch label. Dit product is niet biologisch. Op het label is daarnaast het allergeen Melk niet vermeld. Dit voldoet niet aan de (kwaliteits)eisen die Henri stelt, en is tevens een gevaar voor de gezondheid van personen met een melkallergie. Daarom willen wij u vragen de door u bestelde producten te controleren.
Lees verder