Menu
Contact met Henri

Nieuws

Oesterzwamsoep - van oesterzwam geteeld op koffiedik

Bestel hem nu: de Henri oesterzwamsoep. Een mooie, culinaire soep. Gemaakt van GRO oesterzwammen, duurzaam gekweekt op koffiedik. Van de voetjes, die anders weggegooid worden, maakt Henri een concentraat. Dit geeft een natuurlijke smaakboost.
 
Introductie
Henri heeft na de kerstomatensoep van overgebleven kerstomaatjes een nieuwe duurzame soep: oesterzwamsoep. Gemaakt met GRO oesterzwammen. De soep is 1:1 geconcentreerd. De verpakking van 1,5 kg. levert u 3 kg soep kant-en-klaar op. De verkoopadviesprijs is €12,38. Dat is €4,13 per liter. Dat betekent dat u iets meer dan een euro per kop aan inkoop kwijt bent. U koopt de soep bij uw horecagroothandel. Deli XL heeft al een artikelnummer aangemaakt.
 
Dubbel duurzaam
Het mooie aan deze nieuwe soep is dat hij eigenlijk dubbel duurzaam is. Niet alleen het teeltproces is duurzaam, maar ook de manier waarmee Henri de soep maakt. In de soep zit, naast de verse oesterzwammen, ook nog een speciaal concentraat van de voeten van de zwammen. Deze worden anders weggegooid bij de teler.
 
Smaakboost
Kevin Roels van Henri bedacht samen met Tim Groot het recept. Kevin ontwikkelde het concentraat. Hij bedacht een ingenieuze manier om de voeten in te koken tot concentraat. Kevin: “De smaak hiervan is zó sterk, dat met enkele druppels per kop je al een enorme smaakboost krijgt. En dat dus zonder chemische smaakversterkers, gist of MSG.”
 
GRO: De cirkel is rond
Het verhaal van GRO is sterk, vooral omdat het écht cradle to cradle is. De oesterzwammen groeien op koffiedik: afval dus eigenlijk. De paddenstoelen gebruiken het koffiedik als voeding: ze zetten de koffie om tot een smaakvolle zwam. De koffieresten worden opgehaald bij diverse restaurants en cateraars in Nederland. Dit via Deli XL, die met het leveren het koffiedik mee ophaalt. Deze zelfde horeca gebruikt de oesterzwammen weer in hun gerechten. En ze kunnen vanaf nu ook een kant-en-klare soep inkopen. Zo is de soep dus volledig circulair.
 
Crowd-made
De Horecava is bij uitstek een plek waar heel veel foodprofessionals te vinden zijn. Bezoekers van de horecavakbeurs dachten mee over de receptuur en hielpen de soep te perfectioneren. Mede dankzij hun input heeft Henri een prachtige, culinaire soep gemaakt. Heeft u ook meegeholpen?
 
Proefverpakking
Wilt u een gratis monster ontvangen? Stuur ons dan een e-mail.
 
 
 
Plant-based
"Vegetarische en veganistische keukens krijgen in 2018 nog
meer voet aan de grond, en hoe! Planten zijn rock & roll!
Steeds meer consumenten beseffen dat het dagelijks eten van vlees en vis geen must is, en dat het laten staan van dierlijke producten in veel gevallen zelfs beter is voor de natuur en voor de gezondheid. De eerste topchefs betreden inmiddels het podium." Aldus Food Inspiration over de belangrijkste trends voor 2018. Henri introduceert op de Horecava het concept Plant-based. Met dit concept brengt Henri de mogelijkheid voor catering en restaurants om simpel op deze trend in te spelen.
Lees meer over het concept en WIN Horecavakaarten

Xmas specials bij Picnic
Geen zin om uren in de keuken te staan met Kerst? Liever tijd besteden aan je familie en vrienden? Pak je gemak!
Je combineert eenvoudig de vlees- of visgerechten met een culinair stamppotje of risotto. Kies zelf wat je lekker lijkt. Even mooi opmaken en klaar!
Lees verder

Henri & Foodintro
Er is een nieuw initiatief in Foodservice: FoodIntro Nederland. FoodIntro brengt een directe koppeling tussen de horeca en diverse fabrikanten. Op de app en de site vind je niet alleen veel promoties en acties speciaal voor jou. Je vindt er ook veel inspiratie, bijv. in de vorm van recepten. Dus ben je werkzaam in de horeca, meld je dan snel aan! Dan kan je meteen een gratis bak Henri erwtensoep aanvragen - die je met je hele keukenteam kunt proeven!
Lees verder

Red de pukkelpompoen!
Picnic supermarkt, W&R Etiketten, Vincap en Henri steunen de actie ‘Red de Pukkelpompoen’ van De Streekboer. Gezamenlijk is –tegen kostprijs- deze fantastische soep van de lelijke pompoenen gemaakt. Die jij nu kan kopen via de app van Picnic! Dus als je dat doet, dan mede bedankt namens de familie Luring. En natuurlijk heb je ook nog eens bijgedragen aan de strijd tegen de voedselverspilling!
Lees verder

Vacatures!
We hebben weer nieuwe vacatures! We zoeken onder andere naar een medewerker voor onze kwaliteitsdienst en een verkoop binnendienst medewerker.

Klik verder voor de vacatures!
Lees verder