Menu
Contact met Henri

Nieuws

Oesterzwamsoep - van oesterzwam geteeld op koffiedik

Bestel hem nu: de Henri oesterzwamsoep. Een mooie, culinaire soep. Gemaakt van GRO oesterzwammen, duurzaam gekweekt op koffiedik. Van de voetjes, die anders weggegooid worden, maakt Henri een concentraat. Dit geeft een natuurlijke smaakboost.
 
Introductie
Henri heeft na de kerstomatensoep van overgebleven kerstomaatjes een nieuwe duurzame soep: oesterzwamsoep. Gemaakt met GRO oesterzwammen. De soep is 1:1 geconcentreerd. De verpakking van 1,5 kg. levert u 3 kg soep kant-en-klaar op. De verkoopadviesprijs is €12,38. Dat is €4,13 per liter. Dat betekent dat u iets meer dan een euro per kop aan inkoop kwijt bent. U koopt de soep bij uw horecagroothandel. Deli XL heeft al een artikelnummer aangemaakt.
 
Dubbel duurzaam
Het mooie aan deze nieuwe soep is dat hij eigenlijk dubbel duurzaam is. Niet alleen het teeltproces is duurzaam, maar ook de manier waarmee Henri de soep maakt. In de soep zit, naast de verse oesterzwammen, ook nog een speciaal concentraat van de voeten van de zwammen. Deze worden anders weggegooid bij de teler.
 
Smaakboost
Kevin Roels van Henri bedacht samen met Tim Groot het recept. Kevin ontwikkelde het concentraat. Hij bedacht een ingenieuze manier om de voeten in te koken tot concentraat. Kevin: “De smaak hiervan is zó sterk, dat met enkele druppels per kop je al een enorme smaakboost krijgt. En dat dus zonder chemische smaakversterkers, gist of MSG.”
 
GRO: De cirkel is rond
Het verhaal van GRO is sterk, vooral omdat het écht cradle to cradle is. De oesterzwammen groeien op koffiedik: afval dus eigenlijk. De paddenstoelen gebruiken het koffiedik als voeding: ze zetten de koffie om tot een smaakvolle zwam. De koffieresten worden opgehaald bij diverse restaurants en cateraars in Nederland. Dit via Deli XL, die met het leveren het koffiedik mee ophaalt. Deze zelfde horeca gebruikt de oesterzwammen weer in hun gerechten. En ze kunnen vanaf nu ook een kant-en-klare soep inkopen. Zo is de soep dus volledig circulair.
 
Crowd-made
De Horecava is bij uitstek een plek waar heel veel foodprofessionals te vinden zijn. Bezoekers van de horecavakbeurs dachten mee over de receptuur en hielpen de soep te perfectioneren. Mede dankzij hun input heeft Henri een prachtige, culinaire soep gemaakt. Heeft u ook meegeholpen?
 
Proefverpakking
Wilt u een gratis monster ontvangen? Stuur ons dan een e-mail.
 
 
 
NIEUWS! Fred&Ed kindermaaltijden
Samen met Fred & Ed introduceren we 3 kindermaaltijden die leuk, lekker & gezond zijn. 
Lees verder

Nieuw: Dressings
Henri brengt 8 nieuwe dressings op de markt. Perfect om in een handomdraai een snelle, gezonde salade te presenteren. Dressings dus met natuurlijke ingrediënten, en geen aroma’s of andere onnatuurlijke toevoegingen. Alsof je hem zelf gemaakt hebt… maar dan zonder de tijd die het je kost. Verpakt in een handige 900g hersluitbare knijpfles.
Lees verder

Plant-based: Soepen
Een groot deel van onze soepen is plant-based. We maken deze soepen op basis van verse groenten. De soepen zijn allemaal 100% natuurlijk en bevatten geen toegevoegde suikers. Ook houden we rekening met het zoutgehalte. Zo is een plant-based soep een lekker én verantwoord tussendoortje voor (school- of bedrijfs)catering of op de menukaart, en ook nog kant-en-klaar geserveerd, zodat het je minimaal tijd achter de kachel kost.
Lees verder

Plant-based: Veggie Curry's
Wauw! Henri introduceert drie vegetarische top curry's. De curry's hebben een eigen kruiding en specifieke groenten. Twee van de drie zijn voorzien van peulvruchten, vol proteïne. Zet ze op de kaart als verrassende vegetarische optie, gebruik ze als groentecomponent óf maak er spannende broodjes mee. Of check ons idee: veggie bowls. Dé trend van nu!
Lees verder

Plant-based: het concept
"Vegetarische en veganistische keukens krijgen in 2018 nog
meer voet aan de grond, en hoe! Planten zijn rock & roll!
Steeds meer consumenten beseffen dat het dagelijks eten van vlees en vis geen must is, en dat het laten staan van dierlijke producten in veel gevallen zelfs beter is voor de natuur en voor de gezondheid. De eerste topchefs betreden inmiddels het podium." Aldus Food Inspiration over de belangrijkste trends voor 2018. Henri introduceert het concept Plant-based. Met dit concept brengt Henri de mogelijkheid voor catering en restaurants om simpel op deze trend in te spelen.
Lees meer over het concept