Menu
Contact met Henri

Nieuws

Oesterzwamsoep - van oesterzwam geteeld op koffiedik

Bestel hem nu: de Henri oesterzwamsoep. Een mooie, culinaire soep. Gemaakt van GRO oesterzwammen, duurzaam gekweekt op koffiedik. Van de voetjes, die anders weggegooid worden, maakt Henri een concentraat. Dit geeft een natuurlijke smaakboost.
 
Introductie
Henri heeft na de kerstomatensoep van overgebleven kerstomaatjes een nieuwe duurzame soep: oesterzwamsoep. Gemaakt met GRO oesterzwammen. De soep is 1:1 geconcentreerd. De verpakking van 1,5 kg. levert u 3 kg soep kant-en-klaar op. De verkoopadviesprijs is €12,38. Dat is €4,13 per liter. Dat betekent dat u iets meer dan een euro per kop aan inkoop kwijt bent. U koopt de soep bij uw horecagroothandel. Deli XL heeft al een artikelnummer aangemaakt.
 
Dubbel duurzaam
Het mooie aan deze nieuwe soep is dat hij eigenlijk dubbel duurzaam is. Niet alleen het teeltproces is duurzaam, maar ook de manier waarmee Henri de soep maakt. In de soep zit, naast de verse oesterzwammen, ook nog een speciaal concentraat van de voeten van de zwammen. Deze worden anders weggegooid bij de teler.
 
Smaakboost
Kevin Roels van Henri bedacht samen met Tim Groot het recept. Kevin ontwikkelde het concentraat. Hij bedacht een ingenieuze manier om de voeten in te koken tot concentraat. Kevin: “De smaak hiervan is zó sterk, dat met enkele druppels per kop je al een enorme smaakboost krijgt. En dat dus zonder chemische smaakversterkers, gist of MSG.”
 
GRO: De cirkel is rond
Het verhaal van GRO is sterk, vooral omdat het écht cradle to cradle is. De oesterzwammen groeien op koffiedik: afval dus eigenlijk. De paddenstoelen gebruiken het koffiedik als voeding: ze zetten de koffie om tot een smaakvolle zwam. De koffieresten worden opgehaald bij diverse restaurants en cateraars in Nederland. Dit via Deli XL, die met het leveren het koffiedik mee ophaalt. Deze zelfde horeca gebruikt de oesterzwammen weer in hun gerechten. En ze kunnen vanaf nu ook een kant-en-klare soep inkopen. Zo is de soep dus volledig circulair.
 
Crowd-made
De Horecava is bij uitstek een plek waar heel veel foodprofessionals te vinden zijn. Bezoekers van de horecavakbeurs dachten mee over de receptuur en hielpen de soep te perfectioneren. Mede dankzij hun input heeft Henri een prachtige, culinaire soep gemaakt. Heeft u ook meegeholpen?
 
Proefverpakking
Wilt u een gratis monster ontvangen? Stuur ons dan een e-mail.
 
 
 
ASC/MSC vis
Alle vis van Henri is duurzaam gekweekt of gevangen. We werken daarvoor samen met Vishandel Jan van As. Deze vishandel kent u wellicht ook: zij leveren namelijk vooral aan de Nederlandse horeca. En nu ook aan Henri! Alle vis die Jan van As aan ons levert, is MSC of ASC gecertificeerd. Wat houdt dan nu eigenlijk in?
Lees verder

Thaise curry: het verhaal van de adukiboon
De Thaise curry is mild van smaak. Het is een mix van soja- en aduki bonen, sperziebonen en diverse groenten, in een zachte kokossaus met citroengras, kurkuma, komijn en gember. Wat zit er in die curry? Aduki bonen... Wat zijn dat voor bonen?
 
Lees verder

Fipronil in ei
Een kleine update betreft fipronil in ei. De lijst is een stuk langer geworden, maar ook duidelijker omdat nu tot op stalniveau gekeken kan worden waar de besmetting zit. 
Tot op heden hebben wij in ieder geval geen eieren of eiproducten met fipronil verwerkt. Mocht er nieuws zijn, dan houden we jullie uiteraard op de hoogte.


Lees verder

Soepen met Sterren
Onze menukaart heeft niet alleen een aantal nieuwe gerechten, maar ook een heleboel vernieuwde recepturen. Onze productontwikkelaars zijn druk geweest met de koelverse soepen. Zover ze dan nog niet waren, zijn ze nu allemaal 100% natuurlijk, en voorzien van Beter Leven keurmerk vlees. Welke soepen heeft Henri nu eigenlijk allemaal in het assortiment?
Lees verder