Menu
Contact met Henri

Nieuws

Xmas specials bij Picnic

Geen zin om uren in de keuken te staan met Kerst? Liever tijd besteden aan je familie en vrienden? Pak je gemak!
Je combineert eenvoudig de vlees- of visgerechten met een culinair stamppotje of risotto. Kies zelf wat je lekker lijkt. Even mooi opmaken en klaar!

Bij Picnic bestel je vanaf nu onze Kerstspecials. Kant-en-klaar in 600 grs consumentenverpakking. Zoek in de app onder 'Henri', en je komt ze vanzelf tegen!

Kies en combineer en pak je gemak met Kerst met deze culinaire toppers:
 
Hertenstoof
Hertenvlees langzaam gegaard in La Trappe Dubbel abdijbier, met wilde paddenstoelen, kastanjechampignons en cranberries.
 
Boeuf bourguignon
Langzaam in rode wijn gestoofd, biologisch Eco Fields rundvlees in een saus met diverse groenten.
 
Visstoofschotel
Gamba's, witvis en zalm in een romige witte saus met wortel, venkel en prei.
 
Knolselderijstamppot
Een romige, culinaire stamppot van knolselderij, met tijm en rozemarijn, bladselderij en truffel.
 
Wortel-pastinaakstamppot
Luxe stamppot van wortel en pastinaak, verse aardappel en een vleugje nootmuskaat.
 
Risotto Funghi
Italiaans rijstgerecht van romige rijst met bospaddenstoelen (waaronder verse, duurzame GRO oesterzwammen, die geteeld worden op koffiedik) en verse champignons.
Tijd voor Hollands Wild
Vanaf dit najaar werkt Henri samen met Hollands Wild als leverancier voor alle Wildgerechten. In onze hazenpeper vanaf nu dus Hollandse haas, en ook de hertenstoof en de wildsoep maken we van en mét Hollands Wild. Een prachtige samenwerking waar we trots op zijn!
Lees verder

HENRI in een nieuw jasje
Na 39 jaar heeft Henri een nieuw jasje. Een jasje dat past bij onze constante kwaliteit en ervaring. Of eigenlijk is dat jasje een nieuwe koksbuis. Want Henri, dat is de kok voor de chef.
Lees verder

Download de nieuwe kaart!
Ons nieuwe assortiment staat voor u klaar. We koken een complete collectie voor u – uit voorraad leverbaar – en daar zijn we trots op! Op onze kaart vindt u onze klassiekers, rijke soepen en sauzen, smakelijke gerechten en frisse dressings. 
Download hem hier!
 
En wat is er nieuw?

Nieuw! Verse, BIO Kromkommersoep
Vandaag introduceert Kromkommer samen met ons en Udea BV nieuwe, biologische verse kromme groente soepen. Te koop bij Ekoplaza. Wij zijn trots op deze prachtige samenwerking en onze nieuwe soepfamilie. 
Lees verder

De heer van Olphen - oprichter Henri overleden

 
Met groot verdriet delen we mede dat Harrie van Olphen, oprichter van familiebedrijf Henri BV, 18 september jl. op 84 jarige leeftijd is overleden.
 
Hij richtte het bedrijf in 1979 op, om de eerste jaren de slagers van Nederland te helpen met traiteursproducten. Vele slagers waren te gast in de proefkelder bij hem thuis in Drunen. Zijn hoofd kookte altijd over van nieuwe ideeën voor allerlei culinaire soepen en gerechten. Met deze creativiteit en bevlogenheid heeft hij ons bedrijf én de culinaire convenience letterlijk op de kaart gezet.
 
In 1999 namen zijn kinderen de pollepel van hem over. Maar Harrie bleef altijd op de achtergrond aanwezig. Eerst actief als commissaris, later vooral als ambassadeur van Henri BV. Daarnaast hielp hij met zijn gezonde, zelfbedachte soepen meerdere goede doelen op het gebied van voeding in Den Bosch en omgeving.
 
Nog altijd is zijn gedachtegoed het uitgangspunt van ons bedrijf en vervlochten met ons DNA. Daar zijn we trots op, en dankbaar voor.
 
Directie en medewerkers Henri BV


Meer over de uitvaart en rouwbrief