Menu
Contact met Henri

Nieuws

Plant-based: het concept

"Vegetarische en veganistische keukens krijgen in 2018 nog
meer voet aan de grond, en hoe! Planten zijn rock & roll!
Steeds meer consumenten beseffen dat het dagelijks eten van vlees en vis geen must is, en dat het laten staan van dierlijke producten in veel gevallen zelfs beter is voor de natuur en voor de gezondheid. De eerste topchefs betreden inmiddels het podium." Aldus Food Inspiration over de belangrijkste trends voor 2018. Henri introduceert het concept Plant-based. Met dit concept brengt Henri de mogelijkheid voor catering en restaurants om simpel op deze trend in te spelen.


Waarom plant-based?

De trend van nu is ‘botanical’. De huidige vleesconsumptie is niet vol te houden in de toekomst. De belangrijkste reden waarom we naar plant-based moeten. Dus meer groenten eten en dierlijke eiwitten vervangen voor plantaardige. Dat kost minder water en geeft minder CO2 uitstoot. En dan hebben we het nog niet over het dierenleed natuurlijk, dat de wereldwijde vleesindustrie vanzelfsprekend met zich meebrengt.

Ook is het eten van te veel vlees niet erg gezond. Niet voor niks adviseert het Voedingscentrum nu een hogere portie aanbevolen groenten per dag, en vleesvervangers zoals bonen.

Meer dan 77% van alle Nederlanders om deze reden flexitariër: ze eten minimaal 1x per week plantaardig. 

Buiten alle ethische redenen om plant-based te eten, is het ook super 'instagramable' food. De kleuren van de groenten en de vele componenten van het concept leveren prachtige plaatjes op. Die je gasten gaan delen. #plantbased

Plant-based van Henri

Met de convenience producten van Henri zet je gemakkelijk plant-based gerechten op de kaart. Henri biedt verschillende soepen op basis van gepureerde groenten, maar ook dressings en saladecomponenten. En dan heeft Henri ook nog eens een aantal super trendy vegetarische curry's, waar elke millenial blij van wordt. Je maakt er bijvoorbeeld leuke veggie bowls mee.

Het concept werkt vanuit de 7 G's:

Gezond -> Plant based, vegetarisch en/of veganistisch, veel groenten
Gemak -> Want kant-en-klaar. Het draait om het assembleren en dresseren.
Goed verhaal -> Naast de soepen zijn de vernieuwde dressings die we introduceren 100% natuurlijk. De recepten zijn aangepast. Geraffineerde suikers zijn vervangen door natuurlijke en sowieso hebben we de hoeveelheid suikers drastisch verlaagd.
Genieten -> Bij ons staat smaak altijd op de eerste plaats. 
Geweten -> Door plant-based te eten en dit te serveren aan je gast, draag je bij aan een betere wereld.
Gastvrij -> Het concept geeft de ruimte om een persoonlijke touch te geven aan elk gerecht, of zelfs de gast volledig de vrije keus te geven.
Goedkoop -> Henri is groot in opschalen. Dat betekent dat wij gemakkelijk de vertaling kunnen maken van koken in het klein, naar culinair in het groot. Het voordeel dat koken op deze schaal met zich mee brengt, delen we met onze klant.

Interesse?

Klik dan door naar:
Plant-based soepen
Plant-based: saladecomponenten en dressings
Plant-based: Curry's en veggie bowls
Of neem contact met ons op!

 
NIEUWS! Fred&Ed kindermaaltijden
Samen met Fred & Ed introduceren we 3 kindermaaltijden die leuk, lekker & gezond zijn. 
Lees verder

Nieuw: Dressings
Henri brengt 8 nieuwe dressings op de markt. Perfect om in een handomdraai een snelle, gezonde salade te presenteren. Dressings dus met natuurlijke ingrediënten, en geen aroma’s of andere onnatuurlijke toevoegingen. Alsof je hem zelf gemaakt hebt… maar dan zonder de tijd die het je kost. Verpakt in een handige 900g hersluitbare knijpfles.
Lees verder

Plant-based: Soepen
Een groot deel van onze soepen is plant-based. We maken deze soepen op basis van verse groenten. De soepen zijn allemaal 100% natuurlijk en bevatten geen toegevoegde suikers. Ook houden we rekening met het zoutgehalte. Zo is een plant-based soep een lekker én verantwoord tussendoortje voor (school- of bedrijfs)catering of op de menukaart, en ook nog kant-en-klaar geserveerd, zodat het je minimaal tijd achter de kachel kost.
Lees verder

Plant-based: Veggie Curry's
Wauw! Henri introduceert drie vegetarische top curry's. De curry's hebben een eigen kruiding en specifieke groenten. Twee van de drie zijn voorzien van peulvruchten, vol proteïne. Zet ze op de kaart als verrassende vegetarische optie, gebruik ze als groentecomponent óf maak er spannende broodjes mee. Of check ons idee: veggie bowls. Dé trend van nu!
Lees verder