Menu
Contact met Henri

Nieuws

Plant-based: Soepen

Een groot deel van onze soepen is plant-based. We maken deze soepen op basis van verse groenten. De soepen zijn allemaal 100% natuurlijk en bevatten geen toegevoegde suikers. Ook houden we rekening met het zoutgehalte. Zo is een plant-based soep een lekker én verantwoord tussendoortje voor (school- of bedrijfs)catering of op de menukaart, en ook nog kant-en-klaar geserveerd, zodat het je minimaal tijd achter de kachel kost.


Soepen op basis van groenten

We bieden twee soorten soepen: geconcentreerde soepen op basis van verse groenten en/of peulvruchten en pureersoepen: kant-en-klare soepen die zoals de naam doet vermoeden, voor het grootste deel bestaan uit gepureerde groenten. De nieuwe courgettesoep en wortel-citrussoep zijn vanaf 26 maart nieuw in ons assortiment. Maar je kunt ze nu al proeven: vraag een monster aan!


Pure groentesoepen

De pureersoepen bevatten heel veel verse groenten. De soepen zijn verder 100% natuurlijk, vegetarisch en bevatten geen toegevoegde suikers, smaakversterkers of andere onnodige toevoegingen.
 
Henri biedt deze, kant-en-klare pureersoepen:
  • Kerstomatensoep (89% groenten)
  • Courgettesoep (vanaf 26-3) (72% groenten)
  • Wortel-citrussoep (vanaf 26-3) (44% groenten en fruit)

Geconcentreerde soepen

De volgende soepen op basis van groenten en/of peulvruchten hebben we standaard in ons assortiment. Ze zijn 1:1 geconcentreerd, dus een verpakking van 1,5kg soep levert 3kg soep na verdunnen. Ook deze soepen zijn allemaal 100% natuurlijk en vegetarisch:

Soep is dé trend van nu

Soep is namelijk gezond! En de consument is (nu!) op zoek naar gezonde alternatieven. Soep kan een makkelijke manier zijn om aan de aanbevolen hoeveelheid groenten (dwz 250g pp/p dag) te komen. Ook bevat soep voedingswaarden zoals eiwitten, ijzer etc. Soep kent dus eigenlijk een hoge voedingswaarde i.c.m. lage calorieën. Niet vullen maar voeden! En ook niet onbelangrijk: als cateraar draag je bij aan de gezondheid van de werknemers/studenten/gasten van de klant.

Waarom kiezen voor koelvers i.p.v. diepvries, zelf koken of poeder?

Koelvers heeft een betere smaak en mooier garnituur, met bite. De soepen zijn puur natuur en gaan mee met de seizoenen; zo speel je makkelijk in op klantbehoefte en de vraag naar seizoensgroenten. Ook is koelvers makkelijker in de keuken qua bereiding en gemak t.o.v. diepvries. Daarnaast is de soep stabieler en duidelijker in kostprijs dan zelf koken en geeft minder derving. Tot slot is koelvers  stabieler in smaak en kwaliteit t.o.v. poeder.

Gratis monster

Enthousiast geworden? Vraag dan een gratis 500 ml monsterverpakking aan van de wortel-citrussoep of courgettesoep, door dit formulier in te vullen.

NIEUWS! Fred&Ed kindermaaltijden
Samen met Fred & Ed introduceren we 3 kindermaaltijden die leuk, lekker & gezond zijn. 
Lees verder

Nieuw: Dressings
Henri brengt 8 nieuwe dressings op de markt. Perfect om in een handomdraai een snelle, gezonde salade te presenteren. Dressings dus met natuurlijke ingrediënten, en geen aroma’s of andere onnatuurlijke toevoegingen. Alsof je hem zelf gemaakt hebt… maar dan zonder de tijd die het je kost. Verpakt in een handige 900g hersluitbare knijpfles.
Lees verder

Plant-based: Veggie Curry's
Wauw! Henri introduceert drie vegetarische top curry's. De curry's hebben een eigen kruiding en specifieke groenten. Twee van de drie zijn voorzien van peulvruchten, vol proteïne. Zet ze op de kaart als verrassende vegetarische optie, gebruik ze als groentecomponent óf maak er spannende broodjes mee. Of check ons idee: veggie bowls. Dé trend van nu!
Lees verder

Plant-based: het concept
"Vegetarische en veganistische keukens krijgen in 2018 nog
meer voet aan de grond, en hoe! Planten zijn rock & roll!
Steeds meer consumenten beseffen dat het dagelijks eten van vlees en vis geen must is, en dat het laten staan van dierlijke producten in veel gevallen zelfs beter is voor de natuur en voor de gezondheid. De eerste topchefs betreden inmiddels het podium." Aldus Food Inspiration over de belangrijkste trends voor 2018. Henri introduceert het concept Plant-based. Met dit concept brengt Henri de mogelijkheid voor catering en restaurants om simpel op deze trend in te spelen.
Lees meer over het concept