Menu
Contact met Henri

Nieuws

Nieuw: daging rendang

Het verhaal van onze rendang is best bijzonder. Normaal worden producten bij henri bedacht door onze productontwikkelaars. Zij vertalen een gerecht, soep of saus naar een mooi culinair product dat op grote schaal gemaakt kan worden. Bij de daging rendang ging dat anders.

ZELFGEMAAKT

We kregen de vraag vanuit een retailer om een éénpersoonsmaaltijd te ontwikkelen met daging rendang: Indonesisch stoofvlees. Onze inkoopmanager Marty Hasenbalg hoorde dat en bracht zijn zelfgemaakte rendang mee naar Henri en liet het stoofvlees proeven. Lékker!
 

FAMILIERECEPT

Marty is dus geen kok bij Henri, maar houdt wel van lekker eten én Indonesisch koken. Hij heeft in tegenstelling tot de meeste ‘Indo’s’, niet leren koken van zijn oma. En ook niet van zijn Nederlandse moeder. Koken leerde hij van zijn vader. Zijn vader kwam in 1958 in Nederland, vanuit Java. Omdat Marty’s opa omkwam in een Jappenkamp, werd zijn vader eigenlijk voornamelijk opgevoed door zijn zussen. En van hen leerde hij ook Indonesisch koken. Hij had een schriftje, waar hij de recepten in opschreef. De rendang stond niet in het schriftje, maar Marty kent het recept gelukkig uit zijn hoofd.
 

FANS

Samen met Tim van productontwikkeling, ging Marty aan de slag met het recept en vertaalde het naar koken in het groot. Het resultaat is een heerlijk malse rendang, gemaakt van biologisch rundvlees van Eco Fields. De éénpersoonsmaaltijd was zo’n succes, dat we ook een grootverpakking ontwikkelden voor foodservice. En deze is vanaf nu te koop bij de groothandel. De Indonesische familie van Marty heeft hem al ontdekt – die koken vanaf nu geen rendang meer – zij kopen alleen nog die van Marty… eh, Henri!
Henri & Pulled Oats
Henri ontwikkelde twee prachtige gerechten voor Foodservice met Pulled Oats®: de nieuwe vleesvervanger op basis van haver. Een saus en maaltijdcomponent, die je zo op je menukaart kunt zetten. Producten die je tijdwinst brengen én rendement. Daarnaast zit je hiermee bovenop de vega trend: de producten maken het je makkelijk een vega(n) optie aan te bieden aan je gasten. 
Lees verder

Speciale Kerstverkoop
Speciaal voor jouw Kerstdiner organiseert Henri voor de tweede keer een speciale Kerstverkoop voor inwoners van Drunen en omstreken. 
Ideaal als je wat wat hulp kan gebruiken in de keuken... bijvoorbeeld met een kant-en-klare kreeftensoep, rode wijnsaus, hazenpeper of paddenstoelenragout! DOWNLOAD DE BESTELLIJST.
Lees verder

Zo maak je effectief gebruik van convenience producten
Tijdgebrek is vandaag de dag probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Lees de tips voor het effectief inzetten van convenience producten en laat je inspireren door onderstaande recepten.
Lees verder

Wildseizoen
We zitten midden in het wildseizoen! Uiteraard bieden we tijdens het wildseizoen onze wildtoppers aan. Dat zijn de romige wildsoep met haas en hert, de hazenpeper van Hollandse haas en natuurlijk de hertenstoof; een stoverij van langzaam, in La Trappe abdijbier gestoofd hertenvlees.
Lees verder