Menu
Contact met Henri

Nieuws

Nieuw: daging rendang

Het verhaal van onze rendang is best bijzonder. Normaal worden producten bij henri bedacht door onze productontwikkelaars. Zij vertalen een gerecht, soep of saus naar een mooi culinair product dat op grote schaal gemaakt kan worden. Bij de daging rendang ging dat anders.

ZELFGEMAAKT

We kregen de vraag vanuit een retailer om een éénpersoonsmaaltijd te ontwikkelen met daging rendang: Indonesisch stoofvlees. Onze inkoopmanager Marty Hasenbalg hoorde dat en bracht zijn zelfgemaakte rendang mee naar Henri en liet het stoofvlees proeven. Lékker!
 

FAMILIERECEPT

Marty is dus geen kok bij Henri, maar houdt wel van lekker eten én Indonesisch koken. Hij heeft in tegenstelling tot de meeste ‘Indo’s’, niet leren koken van zijn oma. En ook niet van zijn Nederlandse moeder. Koken leerde hij van zijn vader. Zijn vader kwam in 1958 in Nederland, vanuit Java. Omdat Marty’s opa omkwam in een Jappenkamp, werd zijn vader eigenlijk voornamelijk opgevoed door zijn zussen. En van hen leerde hij ook Indonesisch koken. Hij had een schriftje, waar hij de recepten in opschreef. De rendang stond niet in het schriftje, maar Marty kent het recept gelukkig uit zijn hoofd.
 

FANS

Samen met Tim van productontwikkeling, ging Marty aan de slag met het recept en vertaalde het naar koken in het groot. Het resultaat is een heerlijk malse rendang, gemaakt van biologisch rundvlees van Eco Fields. De éénpersoonsmaaltijd was zo’n succes, dat we ook een grootverpakking ontwikkelden voor foodservice. En deze is vanaf nu te koop bij de groothandel. De Indonesische familie van Marty heeft hem al ontdekt – die koken vanaf nu geen rendang meer – zij kopen alleen nog die van Marty… eh, Henri!
Plantbased: zet het op de kaart!
Met de producten van Henri is het heel eenvoudig om lekkere plantbased gerechten op de kaart te zetten. Zo verrast u de gast steeds weer opnieuw met een ruime keuze aan vegetarische opties.
Lees verder

'NIEUW' Super Soep
Niet vullen maar (op)voeden! Met ons nieuwe concept 'Super Soep' dragen wij niet alleen bij aan jouw gezondheid, maar ook aan de gezondheid van kinderen - die in armoede opgroeien. Van iedere verkochte kilogram soep dragen wij € 0,10 bij aan initiatieven die gezond eten mogelijk maken voor kinderen, die in armoede opgroeien.
Lees verder

Een gezonde sportomgeving met lekker eten!
Henri is de helpende hand in de keuken, dus ook in de keuken van de sportclub! Met onze maaltijdcomponenten kun je gemakkelijk voedzaam en lekker eten serveren.








Lees verder

Winterassortiment
Bij Henri volgen we de seizoenen. We zijn als een KOK zo blij dat er weer verse boerenkool van het land komt.
Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.

Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.
Lees verder

Loaded fries recepten
Dé trend van nu: friet (of patat) toppings of te wel 'Loaded Fries'. Wij hebben al jaren ideale producten voor loaded fries in huis. We hebben een aantal recepten voor je uitgewerkt. Waaronder dit Frietje Sint Speciaal; helemaal van dit seizoen, met pepernoten én hazenpeper.
Lees verder