Menu
Contact met Henri

Nieuws

Nieuw: daging rendang

Het verhaal van onze rendang is best bijzonder. Normaal worden producten bij henri bedacht door onze productontwikkelaars. Zij vertalen een gerecht, soep of saus naar een mooi culinair product dat op grote schaal gemaakt kan worden. Bij de daging rendang ging dat anders.

ZELFGEMAAKT

We kregen de vraag vanuit een retailer om een éénpersoonsmaaltijd te ontwikkelen met daging rendang: Indonesisch stoofvlees. Onze inkoopmanager Marty Hasenbalg hoorde dat en bracht zijn zelfgemaakte rendang mee naar Henri en liet het stoofvlees proeven. Lékker!
 

FAMILIERECEPT

Marty is dus geen kok bij Henri, maar houdt wel van lekker eten én Indonesisch koken. Hij heeft in tegenstelling tot de meeste ‘Indo’s’, niet leren koken van zijn oma. En ook niet van zijn Nederlandse moeder. Koken leerde hij van zijn vader. Zijn vader kwam in 1958 in Nederland, vanuit Java. Omdat Marty’s opa omkwam in een Jappenkamp, werd zijn vader eigenlijk voornamelijk opgevoed door zijn zussen. En van hen leerde hij ook Indonesisch koken. Hij had een schriftje, waar hij de recepten in opschreef. De rendang stond niet in het schriftje, maar Marty kent het recept gelukkig uit zijn hoofd.
 

FANS

Samen met Tim van productontwikkeling, ging Marty aan de slag met het recept en vertaalde het naar koken in het groot. Het resultaat is een heerlijk malse rendang, gemaakt van biologisch rundvlees van Eco Fields. De éénpersoonsmaaltijd was zo’n succes, dat we ook een grootverpakking ontwikkelden voor foodservice. En deze is vanaf nu te koop bij de groothandel. De Indonesische familie van Marty heeft hem al ontdekt – die koken vanaf nu geen rendang meer – zij kopen alleen nog die van Marty… eh, Henri!
Onze voorraad
De sluiting van de horeca heeft een grote impact op onze bedrijfsvoering. Hierbij willen we delen wat dat mogelijk voor u als klant kan betekenen.
Lees verder

Henri op etenover.nl
Er staat bij ons in ons magazijn in Elshout nog ruim 35.000 kilo kant-en-klare, koelverse soepen, sauzen en maaltijden op voorraad. Producten die normaal hun weg vinden naar de horeca in Nederland. Door de sluiting van de horeca vanwege corona, viel de klantenkring van het Drunense familiebedrijf in één keer weg. Orders werden gecancelled.
Het is ongelofelijk om te zien dat de supermarkten moeite hebben om aan het aanbod te voldoen, terwijl het magazijn van Henri vol ligt. Daarom zoekt Henri naar manieren om haar producten naar de consument te brengen. Het eerste, prachtige initiatief dat ons daarbij helpt is www.etenover.nl.
Lees verder

Henri & Corona
Henri volgt de aanbevelingen van het RIVM en de overheid met betrekking tot het coronavirus op de voet. Diverse leveranciers en klanten vragen ons naar de maatregelen die wij nemen met betrekking tot de uitbraak van het coronavirus. We zijn ons bewust van mogelijke gevolgen voor de levering van onze producten als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.
Onderstaand vindt u onze acties en maatregelen die wij in acht nemen in grove lijnen om deze gevolgen te beperken.
Lees verder

Doe mee aan de Vega Restaurantweek
Van 9 tot en met 15 maart is het De Vegetarische Restaurantweek! (en Henri is wederom partner!) De week is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees. Die wordt ondersteund met een grote nationale campagne (denk: op televisie, posters op treinstations, radiospots, aandacht in magazines en kranten). En dus zal heel Nederland een week lang in het teken zal staan van ‘minder vlees’. Een groot podium dus! Een mooie kans om jouw zaak van een andere kant te laten zien. Goed voor je imago én potentiele klanten! Doe je mee?
Lees verder

Kom naar het HorecaEvenTT
 
Kom je volgende week langs op onze stand op het HorecaEvenTT? We nodigen je graag uit! Van maandag tot en met woensdag staan René en Albert voor je klaar met een kleine greep uit ons assortiment om te proeven, en natuurlijk kan je al je vragen bij hen kwijt. Kom je ook? 
Klik door voor een gratis registratiecode!