Menu
Contact met Henri

Nieuws

Nieuw: daging rendang

Het verhaal van onze rendang is best bijzonder. Normaal worden producten bij henri bedacht door onze productontwikkelaars. Zij vertalen een gerecht, soep of saus naar een mooi culinair product dat op grote schaal gemaakt kan worden. Bij de daging rendang ging dat anders.

ZELFGEMAAKT

We kregen de vraag vanuit een retailer om een éénpersoonsmaaltijd te ontwikkelen met daging rendang: Indonesisch stoofvlees. Onze inkoopmanager Marty Hasenbalg hoorde dat en bracht zijn zelfgemaakte rendang mee naar Henri en liet het stoofvlees proeven. Lékker!
 

FAMILIERECEPT

Marty is dus geen kok bij Henri, maar houdt wel van lekker eten én Indonesisch koken. Hij heeft in tegenstelling tot de meeste ‘Indo’s’, niet leren koken van zijn oma. En ook niet van zijn Nederlandse moeder. Koken leerde hij van zijn vader. Zijn vader kwam in 1958 in Nederland, vanuit Java. Omdat Marty’s opa omkwam in een Jappenkamp, werd zijn vader eigenlijk voornamelijk opgevoed door zijn zussen. En van hen leerde hij ook Indonesisch koken. Hij had een schriftje, waar hij de recepten in opschreef. De rendang stond niet in het schriftje, maar Marty kent het recept gelukkig uit zijn hoofd.
 

FANS

Samen met Tim van productontwikkeling, ging Marty aan de slag met het recept en vertaalde het naar koken in het groot. Het resultaat is een heerlijk malse rendang, gemaakt van biologisch rundvlees van Eco Fields. De éénpersoonsmaaltijd was zo’n succes, dat we ook een grootverpakking ontwikkelden voor foodservice. En deze is vanaf nu te koop bij de groothandel. De Indonesische familie van Marty heeft hem al ontdekt – die koken vanaf nu geen rendang meer – zij kopen alleen nog die van Marty… eh, Henri!
Personeelstekort? Ga anders werken!
Personeelsgebrek is probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Check het stappenplan en ga aan de slag!
Lees verder

Maaltijdsalades met Henri
Henri is de kok voor de chef! Onze producten zijn ideale bouwstenen voor een gemakkelijke maaltijdsalade. Een Quinoasalade met garnalen, Salade nicoise, Bulgursalade met beenham en nog véél meer. 
Lees verder

Vernieuwde korma met Seitan van BUMI
We hebben onze Indiase korma aangepast! Hij is verrijkt met Seitan van BUMI: een vleesvervanger op basis van tarwe. Op deze manier zet je in een handomdraai een verrassend vegan gerecht op de kaart, mét een goede voedingswaarde.
Lees verder

Blog: Veel Henri producten zijn glutenvrij
Sinds jaar en dag proberen wij onze gerechten, daar waar mogelijk, standaard glutenvrij te maken. Meer dan de helft (59%) van ons assortiment is dan ook glutenvrij!
Els van Olphen, moeder van de huidige eigenaren Ad en Els van Olphen, is coeliakie patiënt. Dus uit eigen ervaring weten wij hoe fijn het is om gewoon mee te kunnen eten met de rest. Onze gerechten zijn dan ook geen specifieke dieetproducten, maar gewoon ons standaard assortiment. 
Lees verder

Blog: Convenience is de oplossing
Convenience is absoluut een onderdeel van de oplossing van het hashtagpersoneelstekort in de horeca. Felice schreef er deze korte blog over.
Lees verder