Menu
Contact met Henri

Nieuws

Personeelstekort? Ga anders werken!

Personeelsgebrek is probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Check het stappenplan en ga aan de slag!
 

Stappenplan voor meer grip op je tijd


Stap 1: De menukaart

Wanneer je begint met convenience, is het handig om eerst eens goed naar je menukaart te kijken. Waar zit jouw signatuur? Daar hoeft niets aan te veranderen.
Waar besteed jij (of je koks) (te)veel tijd aan, met name in de mise en place? Waar halen jullie weinig energie uit? Zet deze producten op een lijstje.
 

Stap 2: Calculeren

Ga eens na wat van dat lijstje je zou kunnen inkopen om de druk van de keukenbezetting af te halen en – het belangrijkste – reken eens goed door wat zelf koken kost. Niet alleen je inkoop, maar óók je waste én de uren die je erin steekt. In veel keukens wordt er gerekend zonder de uren van het personeel, wat een vertekend beeld geeft van de kostprijs. Vergelijk dat eens met de kosten van een convenience product. Convenience is in vrijwel alle gevallen goedkoper. Op die manier kun je een slimme en weloverwogen keuze maken tussen convenience producten en gerechten die je volledig zelf bereidt. Kom je hier niet helemaal aan uit, trek dan aan de bel. Dat mag bij ons, wij denken graag mee; maar er zijn ook partijen die je hierbij kunnen helpen, zoals InOne en  SmartCuisine.

 

Stap 3: Producten testen

Vraag monsters aan bij leveranciers of je groothandel en ga aan de slag! Ga producten testen met je team. Zijn ze makkelijk te bereiden? Brengt het inderdaad tijdwinst? En het meest bealangrijk: ga proeven. Doe de test bij voorkeur blind. Zo voorkom je keuzes op basis van emotie. Ook hier hebben wij testformulieren voor (die wij zelf intern gebruiken) die je mag gebruiken.

Stap 4: aan de slag!

Maak makkelijke stappenoverzichten van de recepten voor je personeel, het liefst met foto's. Zo is voor iedereen duidelijk hoe een gerecht er uit mag zien en welke stappen erbij komen kijken. Je hebt de controle terug over je tijd én je rendement!

Henri - de kok voor de chef

Natuurlijk kunnen wij je helpen, met elke stap. Wij zijn al sinds 1979 de kok voor de chef! Neem contact op: 0416 375933.

 Plantbased: zet het op de kaart!
Met de producten van Henri is het heel eenvoudig om lekkere plantbased gerechten op de kaart te zetten. Zo verrast u de gast steeds weer opnieuw met een ruime keuze aan vegetarische opties.
Lees verder

'NIEUW' Super Soep
Niet vullen maar (op)voeden! Met ons nieuwe concept 'Super Soep' dragen wij niet alleen bij aan jouw gezondheid, maar ook aan de gezondheid van kinderen - die in armoede opgroeien. Van iedere verkochte kilogram soep dragen wij € 0,10 bij aan initiatieven die gezond eten mogelijk maken voor kinderen, die in armoede opgroeien.
Lees verder

Een gezonde sportomgeving met lekker eten!
Henri is de helpende hand in de keuken, dus ook in de keuken van de sportclub! Met onze maaltijdcomponenten kun je gemakkelijk voedzaam en lekker eten serveren.
Lees verder

Winterassortiment
Bij Henri volgen we de seizoenen. We zijn als een KOK zo blij dat er weer verse boerenkool van het land komt.
Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.

Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.
Lees verder

Loaded fries recepten
Dé trend van nu: friet (of patat) toppings of te wel 'Loaded Fries'. Wij hebben al jaren ideale producten voor loaded fries in huis. We hebben een aantal recepten voor je uitgewerkt. Waaronder dit Frietje Sint Speciaal; helemaal van dit seizoen, met pepernoten én hazenpeper.
Lees verder