Menu
Contact met Henri

Nieuws

Personeelstekort? Ga anders werken!

Personeelsgebrek is probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Check het stappenplan en ga aan de slag!
 

Stappenplan voor meer grip op je tijd


Stap 1: De menukaart

Wanneer je begint met convenience, is het handig om eerst eens goed naar je menukaart te kijken. Waar zit jouw signatuur? Daar hoeft niets aan te veranderen.
Waar besteed jij (of je koks) (te)veel tijd aan, met name in de mise en place? Waar halen jullie weinig energie uit? Zet deze producten op een lijstje.
 

Stap 2: Calculeren

Ga eens na wat van dat lijstje je zou kunnen inkopen om de druk van de keukenbezetting af te halen en – het belangrijkste – reken eens goed door wat zelf koken kost. Niet alleen je inkoop, maar óók je waste én de uren die je erin steekt. In veel keukens wordt er gerekend zonder de uren van het personeel, wat een vertekend beeld geeft van de kostprijs. Vergelijk dat eens met de kosten van een convenience product. Convenience is in vrijwel alle gevallen goedkoper. Op die manier kun je een slimme en weloverwogen keuze maken tussen convenience producten en gerechten die je volledig zelf bereidt. Kom je hier niet helemaal aan uit, trek dan aan de bel. Dat mag bij ons, wij denken graag mee; maar er zijn ook partijen die je hierbij kunnen helpen, zoals InOne en  SmartCuisine.

 

Stap 3: Producten testen

Vraag monsters aan bij leveranciers of je groothandel en ga aan de slag! Ga producten testen met je team. Zijn ze makkelijk te bereiden? Brengt het inderdaad tijdwinst? En het meest bealangrijk: ga proeven. Doe de test bij voorkeur blind. Zo voorkom je keuzes op basis van emotie. Ook hier hebben wij testformulieren voor (die wij zelf intern gebruiken) die je mag gebruiken.

Stap 4: aan de slag!

Maak makkelijke stappenoverzichten van de recepten voor je personeel, het liefst met foto's. Zo is voor iedereen duidelijk hoe een gerecht er uit mag zien en welke stappen erbij komen kijken. Je hebt de controle terug over je tijd én je rendement!

Henri - de kok voor de chef

Natuurlijk kunnen wij je helpen, met elke stap. Wij zijn al sinds 1979 de kok voor de chef! Neem contact op: 0416 375933.

 



Maaltijdsalades met Henri
Henri is de kok voor de chef! Onze producten zijn ideale bouwstenen voor een gemakkelijke maaltijdsalade. Een Quinoasalade met garnalen, Salade nicoise, Bulgursalade met beenham en nog véél meer. 
Lees verder

Vernieuwde korma met Seitan van BUMI
We hebben onze Indiase korma aangepast! Hij is verrijkt met Seitan van BUMI: een vleesvervanger op basis van tarwe. Op deze manier zet je in een handomdraai een verrassend vegan gerecht op de kaart, mét een goede voedingswaarde.
Lees verder

Blog: Veel Henri producten zijn glutenvrij
Sinds jaar en dag proberen wij onze gerechten, daar waar mogelijk, standaard glutenvrij te maken. Meer dan de helft (59%) van ons assortiment is dan ook glutenvrij!
Els van Olphen, moeder van de huidige eigenaren Ad en Els van Olphen, is coeliakie patiënt. Dus uit eigen ervaring weten wij hoe fijn het is om gewoon mee te kunnen eten met de rest. Onze gerechten zijn dan ook geen specifieke dieetproducten, maar gewoon ons standaard assortiment. 
Lees verder

Blog: Convenience is de oplossing
Convenience is absoluut een onderdeel van de oplossing van het hashtagpersoneelstekort in de horeca. Felice schreef er deze korte blog over.
Lees verder