Menu
Contact met Henri

Nieuws

Henri gaat Hybride

Bij Henri zetten we een belangrijke stap naar een duurzamer voedselsysteem met de introductie van onze nieuwe hybride maaltijdcomponenten. Deze innovatieve lijn combineert de rijke smaken van vlees met plantaardige ingrediënten. Met vijf heerlijke nieuwe gerechten laten we zien dat verantwoorde voeding hand in hand gaat met culinair koken.

 


  



Onze hybride maaltijdcomponenten:

  • Kip Tandoori: Indiaas gerecht met kip in een saus met o.a. yoghurt en diverse groenten. 
  • Kippenragout: Romige ragout met kippenvlees en verse champignons.
  • Toscaanse Gehaktballetjes: Gehaktballetjes in een traditionele Italiaanse tomatensaus.
  • Gehaktballetjes in Ketjapsaus: Gehaktballetjes in een traditionele zoete ketjapsaus.
  • Boeuf stroganoff: Farm Fields rundvlees en plantaardig rundvlees in een stroganoffsaus met paprika, ui en champignons, op lage temperatuur gegaard. Vanaf 7 april beschikbaar op de nieuwe zomerkaart!
 
Onze hybride gehaktballetjes bestaan uit een combinatie van gehakt en diverse groenten zoals zeewier, wortel, ui etc. Er wordt minder vlees verbruikt en meer groenten worden in 
het gerecht verwerkt.



Voor de tandoori en ragout wordt kippendij en plantaardige kip gebruikt. We behouden dezelfde kwaliteit en smaak, maar laten een impact achter op het milieu. 

Duurzaamheid zonder Concessies

Met de lancering van deze hybride producten verlagen we niet alleen de vleesconsumptie, maar ook de CO2-uitstoot. Dankzij de integratie van plantaardige ingrediënten hebben onze gerechten een aanzienlijk lagere ecologische voetafdruk. We meten sinds kort de PS impact score van onze producten en zien een drastisch verschil, wat ons stimuleert om verder te innoveren op het gebied van duurzame
voeding.

Bij Henri blijven we ons inzetten voor voedselinnovatie zonder compromis. We geloven dat bewuste keuzes niet ten koste hoeven te gaan van smaak en kwaliteit. Onze hybride lijn is een belangrijke stap richting eten met een geweten, genieten en duurzaamheid in één.


Benieuwd naar onze nieuwe Hybride producten?
Bent u nieuwsgierig geworden naar onze hybride productlijn en wilt u zelf de voordelen en smaken ervaren? Neem dan gerust contact op met uw accountmanager voor meer informatie of om samples aan te vragen.
Henri dubbel genomineerd Foodservice Award
Naast de nominatie in de categorie Vers & Gemak, zijn wij samen met Deli XL en La Place genomineerd voor de nieuwe prijs Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op 1 december worden de winnaars van de Foodservice Awards bekend gemaakt.
Lees verder

Henri op de FIdays
Eetbare Reinvented traditions. Of noem ze Hollandse tapas. Inspirerende gerechtjes in een handomdraai bereid, en ook nog gemaakt van duurzame ingrediënten. Henri had een mobiele veldkeuken op de Food inspiration days. Ter plekke werden hippe hapjes bereid. Van langzaam gegaarde gerechten uit de traditionele keuken. Een simpel concept dat overal werkt! Bent u ook op de Food inspiration days geweest? Bent u te gast geweest in onze Henri's Gastro Kitchen? We hebben de recepten voor u van de kleine gerechtjes, en meer over de gave schorten!
Recepten & Schorten

Nieuw: biologische Quinoa
We gaan een aantal prachtige nieuwe gerechten introduceren. Om te beginnen twee verschillende biologische quinoa’s. Quinoa is niet alleen helemaal van nu en hip - het is ook nog eens erg gezond.
Lees verder

Nieuw recept voor puree en stamppot
We hebben besloten de receptuur van onze aardappelpuree aan te passen. Deze krijgt dankzij een andere bereidingstechniek nu een mooiere structuur met stukjes aardappel. Daarnaast is de puree nu ook heel goed koud portioneerbaar - een grote wens van onze institutionele klanten.
Lees verder

Henri wint!
Henri wint de Shops out of home Award in de categorie Convenience! Supertrots zijn we! De prijs staat symbool voor de grote waardering die onze partners hebben voor de onderlinge relatie met hen. Gekeken werd onder ander naar omzetbijdrage, rendement, meedenken en promotionele ondersteuning. 
Lees het artikel