Menu
Contact met Henri

Leveranciers

Verantwoord lekkere ingrediënten

Henri werkt uitsluitend met ingrediënten van hoge kwaliteit. Daarbij zoeken we naar leveranciers die net zo'n passie voor lekker eten hebben als wij. En bij voorkeur dichtbij zijn. Dat bevordert niet alleen de aanleversnelheid, maar dankzij de korte reistijden is dit ook beter voor het milieu. Tegenwoordig heet de afstand die gerechten afleggen van producent tot consument het aantal 'Foodmiles'. Bij Henri zijn deze al tientallen jaren laag - óók omdat we dan de beste kwaliteit kunnen waarborgen.
 
Maak kennis met een paar van onze vaste leveranciers:
Livar Kloostervarkens, Echt
Er is weer varkensvlees dat smaak heeft. Dat vlees komt van de Livar varkens. De oorsprong van deze bontgekleurde varkens ligt op abdij Lilbosch in Echt. Daar kunnen de Livar varkens naar hartenlust in de kloostertuinen wroeten en rollen in de modder. Op de abdij worden de varkens met liefde verzorgd door de monniken.
Lees verder >

Eco Fields, Wekerom
Op een nieuwe manier stad en platteland dichter bij elkaar brengen. De smaak van wat de natuur te bieden heeft, met eerlijke producten. Met een duurzame bedrijfsvoering die respect heeft voor dier en milieu - dat is in het kort waar Eco Fields voor staat. En Henri ook!
Lees verder >

Polderlam, Zuilichem / Deurne
Het lamsvlees dat we gebruiken voor onze lamstajine komt van Polderlam. Voor Polderlam staat niet alleen diervriendelijkheid zéér hoog in het vaandel, maar ook de smaak van het vlees. Uniek aan Polderlam is dat het de volledige keten beheert: van boer tot bord. Hiermee garanderen ze niet alleen de beste smaak, maar ook de juiste zorg voor de lammeren.
Lees verder >

Landgoed Kaamps, Deurningen
Landgoed Kaamps is door liefde voor het boerenvak, gecombineerd met een grote inzet van alle betrokkenen, geworden tot wat het nu is: een prachtig landgoed met moderne kaasmakerij waar alles draait om de zorg voor de koeien en de kwaliteit van de melk. Iedere dag wordt er hard gewerkt waarbij boer Herbert & Yvonne streven naar een duurzaam landgoed. Van hun 'Boer'n trots Klaver Pikant' kaas maken wij onze kaassoep.
Lees verder >

Gubbels Asperges, Helvoirt
De asperges voor onze verse aspergesoep halen we bij Gubbels. Dit familiebedrijf teelt asperges in Helvoirt. Henri zit op een steenworp afstand van de aspergebedden: nog geen 6 km. We vinden het bij Henri namelijk belangrijk dat onze ingrediënten zo natuurlijk en vers mogelijk zijn, en geen uren in de vrachtwagen op hebben rondgereden.
Lees verder >

Champignonkwekerij Oerlemans, Elshout
Claus is onze champignonkweker. Dat doet hij al sinds een jaar of 14. Hij kweekt alle champignons die wij gebruiken in onze soepen, sauzen en maaltijden. Hij snijdt ze en brengt ze zelf naar ons toe. Ver hoeft hij daarvoor niet te rijden: Claus zijn bedrijf zit in Elshout, op nog geen 5 km van Henri vandaan.
Lees verder >

Bosschieter Poeliersbedrijf, Purmerend
In Purmerend is Poeliersbedrijf Bosschieter gevestigd. En al duidt die naam misschien op een verleden uit de jacht, de familie Bosschieter is al drie generaties verbonden met het poeliersvak.
Lees verder >

Jan van As, Amsterdam
Alle vissoorten die we gebruiken, of het nu gaat om de mosselen in de paella of de zalm in de gestoofde visschotel, ze zijn allemaal ASC of MSC gecertificeerd. Dat houdt in dat de vissen afkomstig zijn van een duurzame visserij of een duurzame kwekerij. We kopen deze vis in bij familiebedrijf Jan van As.
Lees verder >

Snebo Uienverwerkingsbedrijf, Ossendrecht
In veel gerechten van Henri worden verse uien verwerkt. In ringen, stukjes of fijngemalen zijn uien een belangrijke smaakmaker. De verse uien, die bij Henri verwerkt worden, komen van de landerijen rondom het uienverwerkingsbedrijf Snebo.
Lees verder >