Menu
Contact met Henri

Hazenpeper en aardappelpuree met wortel, knollen en yoghurt

www.henri.nl
Een klassieker: onze hazenpeper, gemaakt van langzaam gegaarde haas met rode wijn. Geserveerd met aardappelpuree, die we sinds kort bereiden naar een nieuw recept. Daarbij een mix van wortel en knollen en een gezouten yoghurtdip.

Ingrediënten

(voor 1 persoon)

150 gr Henri aardappelpuree
40 gr gele wortel 
40 gr rode wortel 
40 gr gele biet 
40 gr rode biet
5 gram olijfolie
10 gram roomboter 
175 gr Henri hazenpeper (alleen tijdens het wildseizoen)
25 gr zoute yoghurt 
1 takje crazy pea (Koppert Cress)

Recept gezouten yoghurt:
500 gr yoghurt 
250 gr hangop 
7 gr zout

Bereidingswijze

Snijd de geschilde wortels in batonettes, snijd de bieten in kleine partjes. Blancheer de wortel en biet apart. Roerbak de geblancheerde groenten in wat olijfolie, voeg op het laatst wat roomboter toe. Verwarm de puree en de hazenpeper volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak een druppel van de puree, leg hiertegen de "gebakken" wortel-biet. Drapeer er de hazenpeper voor. Spuit wat van de (koude) zoute yoghurt erbij met een kidde en garneer deze af met crazy pea.
< terug naar overzicht