Menu
Contact met Henri

Risotto met Paddenstoelen en wilde duif

www.henri.nl
Onze risotto kan heerlijk worden gecombineerd met wilde duif. Combineer zo de risotto basis met verschillende paddenstoelen in combinatie met de wilde duif, dit zal zorgen voor een verfijnde wildsmaak. Het verfijnde gerecht zit boordevol smaak en zorgt voor een voldaan gevoel.

Ingrediënten

(voor 1 persoon)
  • 200 gram Henri basis risotto
  • 50 gram roomboter
  • 20 gram champignon
  • 20 gram shiitake
  • 20 gram oesterzwam
  • 20 gram cantharel gris
  • 15 gram ui gesnipperd
  • 125 duif d'anjou filet
  • 20 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 10 gram salad pea

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180° C  graden.

Snijd de ui in blokjes van 10 x 10 mm en bak samen met de tijm, rozemarijn in boter. Voeg de in stukjes gesneden paddenstoelen toe en bak de paddenstoelen mooi beet graag. Bak de tamme duif mooi bruin op het vel en schroei het witte vlees dicht. Laat het vervolgens garen in de voorverwarmde oven op 180° C  tot het medium rare is.

Roer in de tussentijd de risotto op in een pan, voeg de gare paddenstoelen mix toe. Meng het geheel goed door en breng zelf op smaak met peper en zout. Serveer de risotto in een diep bord, met hierop de in 3 tranches gesneden duif. Garneer het gerecht met vers geraspte Parmezaanse kaas en een takje salad pea.

< terug naar overzicht