Risotto met Paddenstoelen en wilde duif

Onze risotto kan ook heerlijk worden gecombineerd met een stuk wilde duif. Combineer zo de risotto basis met verschillende paddenstoelen in combinatie met de wilde duif, dit zal zorgen voor een verfijnde wildsmaak. Het verfijnde gerecht zit boordevol smaak en geeft een voldaan gevoel mee.
Ingrediënten
(voor 1 persoon)
- 200 gram Henri risotto
- 50 gram roomboter
- 20 gram champignon
- 20 gram shiitake
- 20 gram oesterzwam
- 20 gram cantharel gris
- 15 gram ui gesnipperd
- 125 duif d'anjou filet
- 20 gram parmezaanse kaas geraspt
- 10 gram salad pea
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180° C graden.
Snijd de ui in blokjes van 10 x 10 mm en bak samen met de tijm, rozemarijn in boter. Voeg de in stukjes gesneden paddenstoelen toe en bak de paddenstoelen mooi beet graag. Bak de tamme duif mooi bruin op het vel en schroei het witte vlees dicht. Laat het vervolgens garen in de voorverwarmde oven op 180° C tot het medium rare is.
Roer in de tussentijd de risotto op in een pan, voeg de gare paddenstoelen mix toe. Meng het geheel goed door en breng zelf op smaak met peper en zout. Serveer de risotto in een diep bord, met hierop de in 3 tranches gesneden duif. Maak het gerecht af met een garnering van vers geraspte parmezaanse kaas en een takje salad pea.
Snijd de ui in blokjes van 10 x 10 mm en bak samen met de tijm, rozemarijn in boter. Voeg de in stukjes gesneden paddenstoelen toe en bak de paddenstoelen mooi beet graag. Bak de tamme duif mooi bruin op het vel en schroei het witte vlees dicht. Laat het vervolgens garen in de voorverwarmde oven op 180° C tot het medium rare is.
Roer in de tussentijd de risotto op in een pan, voeg de gare paddenstoelen mix toe. Meng het geheel goed door en breng zelf op smaak met peper en zout. Serveer de risotto in een diep bord, met hierop de in 3 tranches gesneden duif. Maak het gerecht af met een garnering van vers geraspte parmezaanse kaas en een takje salad pea.