Menu
Contact met Henri

Risotto met voorjaarsgroenten

www.henri.nl
Door het gebruik van voorjaarsgroenten wordt de risotto niet alleen goed gevuld, maar zit deze boordevol smaak. Bij Henri koken wij zelf zoveel mogelijk gerechten met seizoensgebonden producten. Dit zorgt voor een seizoens-ritme, de beste smaken en geeft de benodigde vitamines voor het seizoen.

Serveer tip! Als to-go product op een festival, om een voldaan gevoel achter te laten bij de klant.

Ingrediënten

(Voor 1 persoon)
  • 250 gram Henri basis risotto
  • 50 gram roomboter
  • 30 gram doperwten
  • 30 gram bleekselderij
  • 30 gram venkel
  • 30 gram spinazie
  • 30 gram bospeen
  • 15 gram ui gesnipperd (10 x 10 mm)
  • 20 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 10 gram salad pea

Bereidingswijze

Bak de gesnipperde ui op laag vuur goud geel in de boter. Snij de bleekselderij en venkel in stukjes van ca 15 – 20 mm, en wortel geschild in schijfjes. Voeg de in stukjes gesneden groenten toe en bak ze mooi beet gaar. In de tussen tijd roer de risotto warm op in een pan. Voeg de spinazie toe aan de gebakken groenten voordat deze in de risotto wordt gemixt. Zodra de spinazie is geslonken voeg de groenten aan de risotto toe. Meng het geheel goed door en proef het geheel af, op smaak gebracht met peper en zout.

Serveer de risotto in een diep bord en garneer met vers geraspte Parmezaanse kaas en een takje salad pea.

< terug naar overzicht